Anasayfa
  • Gündem
  • Spor
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Medya
  • Teknoloji
  • Kültür-Sanat
  • Sağlık Yaşam Eğitim
  • Ara
  1. Köşe Yazarları
  2. Emin Şirin
  3. Süleyman Soylu'nun unuttuğu bir konu var...
Yayınlanma: 21 Ocak 2021 - 21:01

Süleyman Soylu'nun unuttuğu bir konu var...

21 Ocak 2021 - 21:01
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Süleyman Soylu'nun unuttuğu bir konu var...
Emin Şirin
[email protected]
Haftanın Yorumu

BIDEN'IN TÜRK-ABD İLİŞKİLERİNE ETKİSİ
Joe Biden ABD Başkanlığı görevine başladı. Türkiye ile ilişkilerde iki konu çok kritik hâle gelecek. Biden ikili ilişkilerden ziyade, kurumsal ilişkilere dikkat edecektir.
Trump ve Erdoğan arasında kurulmuş olan “özel ilişkileri” Biden ile görmeyeceğiz.

İki konu ABD ile ilişkimizde öne çıkacak. Biri S-400 diğeri de insan hak ve ihlâlleri ile demokrasi meselesi. Bu konuda Türkiye adım atmak isterse atar. Sayın Erdoğan adım atmayıp gerginlik politikasını da iç politikaya yönelik tercih edip izleyebilir.

Kafkaslar, Suriye gibi meseleler öncelik sırasında daha sonraları gelecektir. Tercih Erdoğan’a bağlı. ABD ile gerginlik politikası isterse ortamı gerginleştirir, yumuşatmak isterse de yumuşatır.

LÜTFÜ ELVAN'IN BÜTÇE AÇIKLAMASI GAYRI CİDDİ
Lütfü Elvan’ın bütçe konusundaki açıklamalarını gayrı ciddi buldum ve hiç de önemsemedim. Çok uzun zamandır ekonomi ile ilgili hiçbir rakamın hiçbir şey ifade etmediği, bütçenin de bir anlamının olmadığı bir Türkiye’de yaşıyoruz.

Cumhurbaşkanlığı hükûmet sistemi ile bu tercih edildi. Dolayısıyla Lütfü Elvan’ın açıklamalarının bir anlamı yok. Hakiki ekonomi halkın ekonomisidir, enflasyondur, pazardaki fiyattır, geçim sıkıntısıdır esnafın sıkıntısıdır, emeklinin hâlidir. Bu konularda en ufak bir iyileşme ve ilerleme  yok.

O yüzden Berat Albayrak’a nazireli kayıkçı kavgalarının halk nezdinde bir kıymeti yok. Yapılan yeni tayinlerde nispeten ciddi gibi görünen tek tayin, Naci Ağbal’ın Merkez Bankası’nın başına getirilmesidir. Umarım onun da başına bir şey gelmez ve görevini ciddiyetle bir müddet daha yapabilir.

SÜLEYMAN SOYLU'NUN ADALET İSYANI
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu annesine yönelik hakarette bulunan kişinin adli kontrolle serbest bırakılmasına isyan etti. “Bakan olsan ne yazar?” diyerek sosyal medyadan sitemde bulundu. Bir atasözümüz var: “Bir musîbet bin nasihatten iyidir” diye. Gerek Süleyman Soylu, gerek Abdülhamit Gül konular kendilerinin de canını yakmaya başlayınca ne kadar hassasiyet gösterdiklerini ortaya koydular.

Sayın Soylu’nun validesi hanımefendiye çok geçmiş olsun dilerim. Kendisine yapılan en ufak bir hakaret, bir anne olması hasebiyle hepimizin annesine yapılmış gibi kabul ederiz. Bu hakareti yapanların hak ettiği gibi de ceza almalarını isteriz.

Ancak Süleyman Soylu’nun da farkına vardığı gibi, insanlar arasında ayırım yapılmaması lâzım. Kendi annesinin durumunda olup da hakarete uğrayan, kötü muamele gören, işkenceye uğrayan, hak arayamayan yüz binlerin olduğunun da bu sayede farkına vardığını umuyorum.

18 YILLIK İKTİDARA YENİ BAŞLIYORMUŞ GİBİ
Geçtiğimiz haftayı, Sayın Erdoğan’ın 18 yıllık iktidarına sanki yeni başlıyormuş gibi, yeni vizyon ve reformlardan bahsetmesiyle geçirdik. Yılda birkaç kez tekrarlanan tiradların dozu artmış durumda. Bunların çok bir anlam ifade ettiği kanaatinde değilim. Ama inşallah 18  yıl epey geç olsa bile, belki de dışarıda Avrupa ve Amerika ile iyi geçinmek uğruna, dış politikada Libya, Akdeniz ve Suriye’de nispeten elde ettiğimiz bazı kazanımları koruma uğruna bu reforma benzer şeyleri yapabilme gayretinde olurlar. Biz de bunu takdir ederiz.

KULLANILAN DİLE ÇOK ÖZEN GÖSTERİLMESİ GEREKİYOR
Partiler arasındaki itiş kakış ile hiç ilgilenmiyorum. Adalet var mı sorusunu anımsayınca Türkiye’nin en başa alınması gereken mesele, son günlerde ortaya çıkan şiddet hareketleri Türkiye’de 1980 öncesi ortamı hatırlatmaya başladı. Bu son derece tehlikelidir.

Devlet Bahçeli "Bunun bizimle alâkası yok" diye bir beyanat verdi. Beyanatının samimiyetinden aslâ şüphe duymuyoruz ama Sayın Devlet Bahçeli’nin bir konunun farkında olması lâzım. Kullandığı çok aşırı sert üslûp yüzünden, talimat vermese bile bazı isimlerin kendisine durumdan vazife çıkartıp, başkanımız böyle diyorsa bir bildiği var diyerek şiddete başvurmaları kaçınılmaz olacaktır.

Bunun için kullanılan dile çok dikkat etmek lâzım ve iktidara bu tür davranışları önlemek için çok büyük  görev düşüyor.

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x

Yazarın Diğer Yazıları

  • 6'lı masa strateji değiştirmeli - 10 Haziran 2022
  • Muhalefet 'Erdoğan'ın kaçışı' üzerine strateji kurmamalı - 30 Mayıs 2022
  • Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığında 6'lı masanın onayı var - 25 Mayıs 2022
  • Kemal Kılıçdaroğlu'nun sözleri yenilir yutulur gibi değil - 18 Mayıs 2022
  • Zafer Partisi'nin baraj sorunu kalmadı - 08 Mayıs 2022
  • Kemal Kılıçdaroğlu açıklamasıyla "Aday benim" dedi - 27 Nisan 2022
  • Millet İttifakı ortaya proje koymalı - 13 Nisan 2022
  • Tahmin ettiğim gelişmeler olursa seçim sonuçları şimdiden bellidir! - 02 Nisan 2022
  • DEVA ve Gelecek partileri AK Parti'ye değil Erdoğan'a muhalefet ediyor - 24 Mart 2022
  • Putin'in hamleleri Hitler'i andırıyor - 24 Şubat 2022
  • 6 partinin bir araya geldiği muhalefet masasının mesajları - 15 Şubat 2022
  • Kılıçdaroğlu'nun Erdoğan yorumu hukuk dışı - 06 Şubat 2022
  • Kılıçdaroğlu'na "Hain" diyen çocuk, içine sokulduğumuz girdabın son halkasıdır - 30 Ocak 2022
  • Seçimlere yakın Öcalan hamlesine şaşırmayın! - 25 Ocak 2022
  • Erdoğan'dan Öcalan hamlesi gelirse Bahçeli itiraz etmeyecek - 17 Ocak 2022
  • Suriyelilerle ilgili söylentiler var - 10 Ocak 2022
  • Ekonominin düzelme ihtimali var mı? - 03 Ocak 2022
  • Erdoğan, Ekonomi Nobel'i alabilir! - 25 Aralık 2021
  • Aylık yüzde 10 enflasyona hazır olmalıyız - 26 Kasım 2021
  • Dolardaki karanlığın sonuçlarını henüz yaşamadık - 15 Kasım 2021
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Köşe Yazarları
 Manisa'nın Efe'si; Ne heybetli gidiştir o…
Batuhan Çolak
Manisa'nın Efe'si; Ne heybetli gidiştir o…
Emre Yükselen
Emre Yükselen
Osmanlı'nın Bizanslı Şehzadesi: Şehzade Halil
Şeyh Said isyanında Ermeni Agop'un işi ne!
Ümit Doğan
Şeyh Said isyanında Ermeni Agop'un işi ne!
Çok Okunan Haberler
Selahattin Demirtaş hakkındaki gerekçeli karar açıklandı!
Selahattin Demirtaş hakkındaki gerekçeli karar açıklandı!
Portekiz’de göçmenlik yasasında köklü değişiklik!
Portekiz’de göçmenlik yasasında köklü değişiklik!
Özgür Özel'den 'butlan' açıklaması
Özgür Özel'den 'butlan' açıklaması
Ana Sayfa
Gündem
Spor
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Medya
Teknoloji
Kültür-Sanat
Sağlık
Yaşam
Eğitim
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
Nöbetci Eczaneler
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Medya
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Foto Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.