Altındağ'da Suriyelilerin bıçakladığı Ali Yasin Güler: "Ülkemde mülteci istemiyorum"

TAKİP ET

Altındağ'da Suriyelilerin bıçakladığı iki gençten biri olan Ali Yasin Güler: "Benim kardeşim dediğim insan şimdi 2 metre toprağın altında. O gün orada bize yardım edebilecek bir tane Türk yoktu."

Ankara'nın Altındağ ilçesinde 2 gencin bıçakla yaralanmasıyla başlayan olaylarda, 18 yaşındaki Emirhan Yalçın hayatını kaybetmişti.

Suriyeli sığınmacılarla yaşananan olayda yaralanan diğer genç Ali Yasin Güler hastane yatağında önemli açıklamalar yaptı.

Hayati tehlikeyi atlattığı öğrenilen Güler, kendi mahallesinde dışarıya çıkamadıklarını, çıktıklarında ise bu hale geldiğini söyledi.

İşte Güler'in açıklamaları:

"ETRAFIMIZ SURİYELİLERLE DOLUYDU"
Parka gezmeye diye çıktığım arkadaşımın, kardeşimin bugün toprağa verildiğini öğrendim. Arkadaşım kollarımın arasında can verirken bulunduğumuz semtte, parkta bize yardım edebilecek bir tane Türk yoktu, etrafımız hep Suriyelilerle doluydu.

"Ben hastaneye yattığımdan beri, arkadaşımı kaybettiğimden beri buraya milyonlarca insan geldi. Yok rütbeliler, yok parti başkanları. Fotoğraf çekildiler 'Sizin yanınızdayız' deyip gittiler. Ne oldu peki. İnsanlar ayaklandı, şu oldu, bu oldu. Bunların böyle olacağını tahmin etmeleri lazımdı başımıza getirirken."

KENDİ MAHALLEME ÇIKAMIYORUM
"Ben kendi mahallemde, sokağımda, parkıma çıkamıyorsam, çıktığımda hastanelik edebilecek durumdalarsa, o çocuğun (katilin) burnu bile kanamadan nerede olduğunu bile göstermiyorlarsa, benim kardeşim 2 metre toprağın altına girdiyse bunun hesabının birilerinin vermesi gerekiyor. Ben burada acı çekiyorum. Elimden hiçbir şey gelmiyor."

MÜLTECİ İSTEMİYORUM
"Kimseye sesimizi duyuramıyorum belki de. Ama inanıyorum birileri bizim sesimizi duyacak bu video sayesinde. Buna bir çare, çözüm yolu bulunacak. Ben artık ülkemde, semtimde mülteci istemiyorum. Kendi insanımızdan başka kimseyi istemiyorum."

Ankara Altındağ olayları! Suriyeliler 2 genci bıçakladı, Emirhan Yalçın hayatını kaybetti

Ankara Doğantepe'de şok görüntüler: Yabancı uyruklu şahıslar sopalarla kavgaya gitti, polis çöp kutusunda silah aradı!

Mansur Yavaş'tan sığınmacı çıkışı: Misafirler ülkelerine dönmeliler

Altındağ olaylarında 76 kişi gözaltına alındı!

AKP'den Altındağ'daki olaylar hakkında açıklama!


emirhan yalçın altındağ olayları altındağ ankara altında suriyeliler önder mahallesi battalgazi mahallesi