Anasayfa
  • Gündem
  • Spor
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Medya
  • Teknoloji
  • Kültür-Sanat
  • Sağlık Yaşam Eğitim
  • Ara
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Kemal Kılıçdaroğlu: "Sığınmacıları davul ve zurnalarla uğurlayacağız!"
Gündem
Yayınlanma: 11 Ağustos 2021 - 20:14

Kemal Kılıçdaroğlu: "Sığınmacıları davul ve zurnalarla uğurlayacağız!"

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, son günlerde Afgan ve Suriye uyruklu sığınmacıların yaptığı tehditkar ve provokatif paylaşımların ardından açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu, "Biz bu sığınmacı sorununu çözeceğiz; ve tabii ki bunu aklıselim ile yapacağız. Davul zurna ile uğurlayacağız misafirlerimizi. Lütfen sakin olun ve bize güvenin" dedi.

Gündem
11 Ağustos 2021 - 20:14
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Kemal Kılıçdaroğlu:
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, son günlerde afgan ve suriyeli sığınmacıların paylaştığı videolara ilişkin sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.

“Son günlerde ülkemizdeki Afgan ve Suriyeli sığınmacılar üzerinden yapılanların provokasyon olduğu açıktır” diyen Kılıçdaroğlu, “Göndere Afgan bayrağı çekme, sözde gazeteci bir provokatörün verdiği mesajlar, Suriyeli bir gencin “CHP’ye karşı birleşelim” çağrıları, saldırı ve ölümler… Ben bu işin nereye gidebileceğini görebiliyorum” ifadelerine yer verdi.

“SIĞINMACILARI DAVUL VE ZURNALARLA UĞURLAYACAĞIZ"
Kılıçdaroğlu, sözlerine şöyle devam etti:
Saray iktidarının ülkeyi yangın yerine çevirmesine izin vermeyeceğim. Biz bu sığınmacı sorununu çözeceğiz; ve tabii ki bunu aklıselim ile yapacağız. Davul zurna ile uğurlayacağız misafirlerimizi. Lütfen sakin olun ve bize güvenin.

“GÖNÜLLÜ OLARAK DÖNMEYİ İSTEYECEKLER” 
Geçtiğimiz günlerde CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Dış politikayı 180 derece değiştireceğim. Biz Orta Doğu'ya barışı ve huzuru getireceğiz. Gaziantep'teki iş adamlarına diyeceğiz ki, “Bütün fabrikalardan birer fabrika da orada (Suriye’de) yapacaksınız. Emin olun 1 yıl içinde bütün fabrikalar orada olur. (Suriyeliler) Gönüllü olarak dönmeyi isteyecekler burada aç gezeceklerine. Biz orada o insanların yaşamını güvence altına almak zorundayız. İlk yapacağımız işlerden birisi Suriye'de Büyükelçiliğimizi açacağız. Burada da açacağız. Diplomatik ilişkileri kuracağız” demişti.

AFGAN VE SURİYELİLERDEN ÜST ÜSTE PROVOKATİF PAYLAŞIMLAR
ABD askerlerinin Afganistan’dan çekilmesiyle birlikte Taliban'dan kaçarak İran üzerinden Türkiye’ye kayıt dışı yollardan giren Afgan göçmenlerle birlikte başlayan tartışmaların ardından gazeteci olduğunu iddia eden bir Afgan, yabancı uyrukluların suyuna zam yapmak istediğini söyleyen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'a, Türk kadınlarına hakaret ettiği video çekmiş ve şahıs hakkında soruşturma başlatılmıştı.

Türkiye'de yaşadığı tahmin edilen bir Suriyeli sığınmacı ise sosyal medya hesabından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun göçmenlerin ülkelerine geri gönderileceğini söylediği sözlerini hedef aldı, CHP ile mücadele çağrısı yaptı.

Çektiği videoda M.Z isimli şahıs, “Yani adam diyor ki hükümet olduklarında her Suriyeliyi vatanına göndereceğiz. Sonunda da bazı zekiler çıkar aramızdan biz parti, siyaset işlerine karışmayalım der. Ey millet biz AKP'yle bir arada olmazsak, hükümetle beraber olmazsak bunlar hükümet olur ve Suriyelileri her şeyden sorumlu tutacaklar. Bu adam Suriyeliler konusunu kaşıyarak iktidar olmaya çalışıyor yoksa İstanbul ve diğer illerde nasıl başarılı olabilirdi ki? Dikkat edin Suriyeliler bu konuya seyirci kalmamalıyız. Biz CHP'nin bütün olumsuzlukları üzerinden propaganda ve baskı yapmalıyız” ifadelerini kullandı.

Yine Ankara Altındağ'da 2 Suriyeli, 2 Türk gencini bıçaklamıştı. Gençlerden birisi hayatını kaybederken, diğer gencin hastanedeki tedavisi devam ediyor.

Ankara Altındağ olayları! Suriyeliler 2 genci bıçakladı, Emirhan Yalçın hayatını kaybetti
İLGİLİ HABER
Ankara Altındağ olayları! Suriyeliler 2 genci bıçakladı, Emirhan Yalçın hayatını kaybetti

# suriyeli# kemal kılıçdaroğlu# afgan# sığınmacı# mülteci# kaçak
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
Mert
5 yıl önce

EY AKP'Lİ Vatandaş! Senin kafan basmıyormu halen RECEP TAYYİP ERDOĞAN'A OY VERECEKSİN? Benim memleketim Türkiye ve sınırları yol geçen han mı? Amerikayla AB'nin her yere parmaklayarak bu insanların iç siyasetini karışarak bu göçe sebep olanların faturasını neden benim milletim ödüyor AKP buna sıcak bakıyor?

Cevapla
Beğen (0)
Beğenme (0)
İlginizi Çekebilir
Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi, Dışişleri Bakanlığına çağrıldı
Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi, Dışişleri Bakanlığına çağrıldı
'Fidan Hoca' gözaltına alındı
'Fidan Hoca' gözaltına alındı
Manifest'in kurucusu Tolga Akış tutuklandı
Manifest'in kurucusu Tolga Akış tutuklandı
Emekli Amiral Türker Ertürk hakkındaki iddianame tamamlandı: İstenen ceza belli oldu
Emekli Amiral Türker Ertürk hakkındaki iddianame tamamlandı: İstenen ceza belli oldu
Son Haberler
Özgür Özel'den 'CHP'ye dönüş olacak mı' sorusuna yanıt
Özgür Özel'den 'CHP'ye dönüş olacak mı' sorusuna yanıt
Bir devrin sonu! Messi veda etti...
Bir devrin sonu! Messi veda etti...
ABD Başkanı Donald Trump: İran'ı tokatlayacağız
ABD Başkanı Donald Trump: İran'ı tokatlayacağız
Ehliyet sınavları değişiyor: Aday artık akan trafiğe çıkacak
Ehliyet sınavları değişiyor: Aday artık akan trafiğe çıkacak
Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi, Dışişleri Bakanlığına çağrıldı
Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi, Dışişleri Bakanlığına çağrıldı
ABD'li yetkiliden şok açıklama: Taliban Kabil’i 90 gün içinde ele geçirebilir!
ABD'li yetkiliden şok açıklama: Taliban Kabil’i 90 gün içinde ele geçirebilir!

Ana Sayfa
Gündem
Spor
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Medya
Teknoloji
Kültür-Sanat
Sağlık
Yaşam
Eğitim
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
Nöbetci Eczaneler
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Medya
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Foto Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.