Anasayfa
  • Gündem
  • Spor
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Medya
  • Teknoloji
  • Kültür-Sanat
  • Sağlık Yaşam Eğitim
  • Ara
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. İçişleri Bakanlığı'ndan Gökçeada Belediyesi'ne "İşe niye aldın" soruşturması
Gündem
Yayınlanma: 10 Ocak 2022 - 15:18
Güncelleme: 10 Ocak 2022 - 15:26

İçişleri Bakanlığı'ndan Gökçeada Belediyesi'ne "İşe niye aldın" soruşturması

İçişleri Bakanlığı, İBB'nin ardından İYİ Partili Gökçeada Belediyesi hakkında da soruşturma başlattı. Belediye Başkanı Ünal Çetin, işe aldığı bir kişi için soruşturma başlatıldığını belirterek "Bana 'İşten çıkartın' dediler, bu ahlaksızlık" dedi.

Gündem
10 Ocak 2022 - 15:18
Güncelleme: 10 Ocak 2022 - 15:26
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
İçişleri Bakanlığı'ndan Gökçeada Belediyesi'ne
İYİ Partili gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin hakkında, meslekten ihraç edilen ancak beraat etmiş ve tazminat almaya hak kazanmış bir hakimi belediyede çalıştırdığı için soruşturma açıldı.

"BANA 'İŞTEN ÇIKARTIN' DEDİLER"
Konuya ilişkin İsmail Saymaz'a konuşan Çetin, “Bana 'İşten çıkartın' dediler. Mahkeme beraat kararı veriyor. Ben kendimi kurtarmak için bu kadını işten atacağım, öyle mi? Bu ahlaksızlık. Benim derdim, bu ülkenin hukuk devleti olması. Yargıya güvenmezsek kime güveneceğiz?” dedi.

Çetin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na başlatılan teftişi hatırlatarak, "Muhalif belediye başkanlarına bu tür işlemler yapılacak. Önce benim başıma geldi. İktidarın başkanı olsaydım, gündeme gelmezdi" diye konuştu.

Çetin’in güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması yapmaksızın, yalnızca adli sicil kaydına bakarak, N.G.'yi işe almakla suçlandığını ifade eden Saymaz, söz konusu KHK’lıyla ilgili köşesinde şu bilgileri aktardı:

“Bandırma'da görev yapan kadın hakim N.G., 15 Temmuz'dan iki gün sonra tutuklandı ve dokuz ay cezaevinde kaldı. Bu arada 24 Ağustos 2016'da ihraç edildi. Gaziantep 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde silahlı örgüt üyeliğinden yargılandı. İddianameye göre FETÖ ile ilişkili E.M. adlı kişiye 2 bin TL göndermişti. Ancak bu kişi emlakçıydı. N.G., kiralaması için evini emlakçıya vermişti. Gelen para, evin kirasıydı.

Diğer iddia, N.G.'nin tutuklanmasına karar veren hakimin 'Üniversite yıllarında örgüt evinde kaldığını duydum' ifadesine dayanıyordu. İddia ispatlanamadı. Son olarak, 2014 yılındaki Hakimler ve Savcılar Kurulu seçimlerinde FETÖ'cü adayların lehine propaganda ve sandık müşahitliği yaptığı ileri sürüldü. Hakim N.G. suçlamayı reddetti.

Dava 28 Şubat 2019'da beraatle bitti. Gerekçeli kararda ‘Anılan eylemin tek başına örgüt üyeliğini gösteren vahim nitelikte olmadığı gibi yoğunluk ve süreklilik de içermediği’ belirtildi. Akşehir Ağır Ceza Mahkemesi, ‘Gerçekleştirmediği bir fiil nedeniyle itham edilmesi ve haksız koruma tedbirlerine muhatap olması nedeniyle’ N.G.'ye 8.730 TL maddi, 16 bin TL manevi tazminat ödenmesine karar verdi.

Aklanan N.G., Gökçeada'da bir otelin resepsiyonunda çalışmaya başladı. Bir tavsiye üzerine 17 Eylül 2019'da belediyeye bağlı GÖK-AŞ Turizm Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'nde işe alındı. Görevi, belediyenin dava dosyalarını tanzim ve tasnif etmekti. Ancak ihbar üzerine İçişleri Bakanlığı soruşturma açtı.

Bakan Süleyman Soylu, 15 Ekim 2020'de Başkan Çetin ile GÖK-AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Akpolat hakkında soruşturma izni verdi. Kararda, N.G.'nin adli sicil kaydıyla işe başlatıldığı, ancak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması yapılmadığı, 29 Ekim 2016'da çıkarılan KHK'ya aykırı işlem yapıldığı ileri sürüldü. Çetin iznin iptali için dava açtı. Dilekçede, Anayasa Mahkemesi'nin 2019'da güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması hükmünü iptal ettiği, N.G.'nin karardan sonra işe girdiği ifade edildi.

Danıştay 1. Dairesi, 21 Nisan 2021'de oyçokluğuyla verdiği kararda tuhaf bir yoruma imza attı. Çetin'in işe alım yönünde verdiği talimatın belediyedeki görevleri kapsamında değil, şirket kapsamında kaldığı ve savcılığın doğrudan soruşturma açması gerektiği savunuldu. Oysa besbelli başkanlık yetkisini kullanmıştı.

Bakanlığın soruşturma izni kaldırılırken, dosya Gökçeada Cumhuriyet Başsavcılığına gönderildi. Kutlanması gerekirken. Çetin, aylardır ifade vermek için savcılığa çağrılmayı bekliyor. Ancak ne hakkında bir iddianame yazılıyor, ne de kovuşturmaya yer olmadığına karar veriliyor.”

# ibb# içişleri# gökçeada# ünal çetin# soruşturma# iyi parti# gökçeada belediyesi
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
CHP'li belediyelere operasyon: Muhittin Böcek, Zeydan Karalar ve Abdurrahman Tutdere gözaltına alındı
CHP'li belediyelere operasyon: Muhittin Böcek, Zeydan Karalar ve Abdurrahman Tutdere gözaltına alındı
Bakan Yumaklı: 7 büyük yangın kontrol altına alındı
Bakan Yumaklı: 7 büyük yangın kontrol altına alındı
İzmir'de benzin dökerek yangına sebebiyet veren kişi gözaltına alındı
İzmir'de benzin dökerek yangına sebebiyet veren kişi gözaltına alındı
Selahattin Demirtaş hakkındaki gerekçeli karar açıklandı!
Selahattin Demirtaş hakkındaki gerekçeli karar açıklandı!
Son Haberler
CHP'li belediyelere yönelik operasyonlara AK Partili eski vekilden tepki!
CHP'li belediyelere yönelik operasyonlara AK Partili eski vekilden tepki!
CHP'li belediyelere operasyon: Muhittin Böcek, Zeydan Karalar ve Abdurrahman Tutdere gözaltına alındı
CHP'li belediyelere operasyon: Muhittin Böcek, Zeydan Karalar ve Abdurrahman...
İzmir operasyonunda yeni gelişme: Eski başkan tutuklandı!
İzmir operasyonunda yeni gelişme: Eski başkan tutuklandı!
Manavgat Belediyesi'ne yolsuzluk operasyonu! Belediye başkanı ve bazı yöneticiler gözaltında
Manavgat Belediyesi'ne yolsuzluk operasyonu! Belediye başkanı ve bazı...
UEFA'dan Beşiktaş'a ceza şoku
UEFA'dan Beşiktaş'a ceza şoku
Galatasaray'da Fatih Terim'in ardından 7 isim takımdan ayrıldı!
Galatasaray'da Fatih Terim'in ardından 7 isim takımdan ayrıldı!

Ana Sayfa
Gündem
Spor
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Medya
Teknoloji
Kültür-Sanat
Sağlık
Yaşam
Eğitim
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
Nöbetci Eczaneler
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Medya
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Foto Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.