Anasayfa
  • Gündem
  • Spor
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Medya
  • Teknoloji
  • Kültür-Sanat
  • Sağlık Yaşam Eğitim
  • Ara
  1. Haberler
  2. Siyaset
  3. Erdoğan Biden görüşmesi nasıl geçti? Erdoğan'dan 1915 sorusuna yanıt: "Hamdolsun hiç gündeme gelmedi"
Siyaset
Yayınlanma: 14 Haziran 2021 - 21:48
Güncelleme: 14 Haziran 2021 - 22:11

Erdoğan Biden görüşmesi nasıl geçti? Erdoğan'dan 1915 sorusuna yanıt: "Hamdolsun hiç gündeme gelmedi"

Erdoğan-Biden görüşmesi sona erdi. Günlerdir merak edilen görüşme sonrasında Erdoğan'ın 1915 olaylarına ilişkin yorumu dikkat çekiciydi: "Hamdolsun hiç gündeme gelmedi."

Siyaset
14 Haziran 2021 - 21:48
Güncelleme: 14 Haziran 2021 - 22:11
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Erdoğan Biden görüşmesi nasıl geçti? Erdoğan'dan 1915 sorusuna yanıt:
AYKIRI

İktidara yakın medyanın günlerdir Erdoğan'ın Biden'e haddini bildereceği ve Türkiye'nin gereken cevapları vereceği şeklinde propagandasını yaptığı görüşme sona erdi.

Biden'ın ABD başkanı olduktan sonra ilk kez buluştuğu Erdoğan ile görüşmesi yaklaşık 90 dakika sürdü.

Görüşme sonrasında kameraların karşısına geçen Erdoğan, Türkiye'den götürülen iktidara yakın gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Erdoğan'ın "1915 olayları gündeme geldi mi" sorusuna verdiği yanıt ise dikkat çekti: "Hamdolsun hiç gündeme gelmedi."

Ancak Erdoğan, Brüksel'e gitmeden önce Atatürk Havalimanı'nda yaptığı açıklamada, Biden'in 1915 olaylarına ilişkin sözlerini kabul etmediklerini ve görüşmede mutlaka gündeme geleceğini belirtmiş, "Türkiye, rastgele bir ülke değildir" ifadelerini kullanmıştı.

Erdoğan, İstanbul'dan ayrılmadan evvel Biden ile görüşmesine ilişkin "1915 olaylarına ilişkin sözleri mutlaka gündeme gelecek, Türkiye rastgele bir ülke değildir" ifadelerini kullanmıştı.
Biden görüşmesi sonrası Erdoğan şunları söyledi: "Hamdolsun hiç gündeme gelmedi." pic.twitter.com/smRQArbo1S

— Aykırı (@aykiricomtr) June 14, 2021
BIDEN İLE TANIŞMAM ÇOK ÇOK ESKİ
"Yüz yüze görüşmemiz NATO'daki zirveyle birlikte gerçekleşiyor. Benim şahsen Biden'la görüşmem, tanışmam yeni değil, çok çok eski. Türkiye-ABD arasındaki bu süreç, bugün yüz yüze yaptığımız görüşme yarım saati aşkın ikili görüşme yaptık. Sonra heyetlerle yapıldı."

PATRIOT KONUSU
"Bizim Patriotlar konusundaki düşüncemiz malum bilinen düşünceydi. Bu konuda ABD Patriotları vermedi. Biz de S-400'ü almak durumunda kaldık. Böyle bir süreçten geliyoruz. Bu konularda savunma sanayiinde neler yapabiliriz? Savunma ve Dışişleri Bakanlarımız kendi aralarında görüşsünler dedik. Görüşme sonrasında bizler adımları atalım kararına verdik. Bizim 100 milyar dolarlık hedefimiz var. Şu anda henüz 22-23 milyar dolar civarında. Biz bunları aşmamız gerekiyor. Bu konuda kendileriyle mutabakatımız oldu. Aşı vesaire bunları görüşme fırsatımız oldu. Sayın Biden'la verimli bir görüşmeyi gerçekleştirmiş olduk.
İlişkilerin devamı açısından olumlu olduğunu söylüyorum. Temennim odur ki, şu anda, kendisini ayrıca Türkiye'ye davet ettim. Yoğunluklarını aştıktan sonra Türkiye'ye gelebileceğini ayrıca söyledi."
# erdoğan biden
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Bakan Şimşek'ten enflasyon mesajı: Düşmeye devam edecek!
Bakan Şimşek'ten enflasyon mesajı: Düşmeye devam edecek!
CHP'li belediyelere yönelik operasyonda gözaltı sayısı arttı!
CHP'li belediyelere yönelik operasyonda gözaltı sayısı arttı!
Sırrı Süreyya Önder'in yerine geçecek isim belli oldu
Sırrı Süreyya Önder'in yerine geçecek isim belli oldu
Cem Küçük İBB'ye yönelik yapılacak yeni operasyonun adresini açıkladı
Cem Küçük İBB'ye yönelik yapılacak yeni operasyonun adresini açıkladı
Son Haberler
Diploma davasında kritik gelişme!
Diploma davasında kritik gelişme!
İBB soruşturmasında yeni tutuklamalar!
İBB soruşturmasında yeni tutuklamalar!
Minguzzi cinayeti davasında iki önemli gelişme!
Minguzzi cinayeti davasında iki önemli gelişme!
Donald Trump'tan İran'a: 2 hafta süre veriyorum
Donald Trump'tan İran'a: 2 hafta süre veriyorum
Kredi Kartı Başvurusu Reddedilenler İçin 5 Tavsiye!
Kredi Kartı Başvurusu Reddedilenler İçin 5 Tavsiye!
Veyis Ateş HaberTürk'ten kovuldu!
Veyis Ateş HaberTürk'ten kovuldu!

Ana Sayfa
Gündem
Spor
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Medya
Teknoloji
Kültür-Sanat
Sağlık
Yaşam
Eğitim
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
Nöbetci Eczaneler
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Medya
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Foto Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.