Anasayfa
  • Gündem
  • Spor
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Medya
  • Teknoloji
  • Kültür-Sanat
  • Sağlık Yaşam Eğitim
  • Ara
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Diyanet, 18 Mart konulu Cuma hutbesinde Atatürk'ü anmadı!
Gündem
Yayınlanma: 18 Mart 2022 - 11:36

Diyanet, 18 Mart konulu Cuma hutbesinde Atatürk'ü anmadı!

Diyanet İşleri Başkanlığı, 18 Mart Çanakkale Zaferi konulu Cuma hutbesinde Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü anmadı. Ali Erbaş ise sosyal medya hesabından andı.

Gündem
18 Mart 2022 - 11:36
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Diyanet, 18 Mart konulu Cuma hutbesinde Atatürk'ü anmadı!
Diyanet İşleri Başkanlığı, Cuma hutbesinde Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'ü anmamaya devam ediyor.

Diyanet, 18 mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla hazırladığı “Çanakkale Zaferi: Bir milletin yeniden dirilişi” başlıklı hutbesinde Çanakkale Anafartalar Komutanı Mustafa Kemal Atatürk’ten söz edilmedi.

Diyanet, 29 Ekim Cuma hutbesinde Atatürk'ü anmadı!
İLGİLİ HABER
Diyanet, 29 Ekim Cuma hutbesinde Atatürk'ü anmadı!

ERBAŞ, SOSYAL MEDYADA PAYLAŞTI
diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ise Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Atatürk’ü andı.

Erbaş, "Çanakkale Zaferinin 107. yıldönümünde başta Anafartalar komutanı Gazi Mustafa Kemal Paşa olmak üzere Çanakkale'yi düşmana geçilmez kılan, istiklal ve istikbalimiz için canlarını ortaya koyan tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum" dedi.

Diyanet'in hutbesi şöyle:
Muhterem Müslümanlar!

Okuduğum ayet-i kerimede Yüce Rabbimiz şöyle buyuruyor: "Sonra Allah, Resûlü'nün ve müminlerin üzerine iç huzuru ve güven duygusu veren rahmetini indirdi, ayrıca göremediğiniz ordular gönderdi ve o inkârcıları ağır bir yenilgiye uğrattı. Kâfirlerin cezası işte budur!"

Okuduğum hadis-i şerifte Sevgili Peygamberimiz (s.a.s) şöyle buyuruyor: "Cennete giren hiçbir kimse, yeryüzündeki her şey kendisinin olsa bile dünyaya geri dönmeyi arzu etmez. Sadece şehit, gördüğü itibar ve ikram sebebiyle tekrar dünyaya dönmeyi ve onlarca kez yeniden şehit olmayı ister."

Aziz Müminler!

Şanlı tarihimiz kahramanlık destanlarıyla doludur. Ecdadımız, i'lâ-yi kelimetullah için nice beldeleri ve gönülleri fethetmiştir. İslam'ın izzetini, Müslümanların haysiyetini ve mukaddes değerlerini müdafaa etmek için canından, cananından, bütün varından vazgeçmiştir. Ancak tarihin hiçbir döneminde özgürlüğünden ve bağımsızlığından ödün vermemiştir. Zulme rıza göstermemiş, zalime boyun eğmemiştir.

İşte, bundan tam 107 yıl önce kazandığımız Çanakkale Zaferi de, Rabbimizin lütuf ve inayeti, milletimizin iman, cesaret ve fedakârlığıyla verdiği eşsiz bir imtihanın, çetin bir mücadelenin adıdır. Annelerin dualarıyla cepheye koşan, vatanı uğruna canından geçmeyi canına minnet sayan kınalı kuzuların, dünya durdukça unutulmayacak destanıdır.

Kıymetli Müslümanlar!

Çanakkale, zulmün ve küfrün her türlü imkân ve silahına karşın, iman dolu yüreklerin kıyâm ettiği, yerin ve göğün "Allah-u Ekber" nidalarıyla inlediği bir şahlanıştır.

Çanakkale, "Vurulup tertemiz alnından uzanmış yatıyor; Bir hilâl uğruna, yâ Rab, ne güneşler batıyor!" dizelerinin vücut bulmuş hali, Allah yolunda cihad ve şehadet ruhudur.

Çanakkale, Anadolu'nun her evinden, Rumeli'nin her bölgesinden, İslâm coğrafyasının her beldesinden imanı, gayesi ve duygusu bir olan müminlerin sıradağlar gibi omuz omuza vererek gösterdiği ümmet olma şuurudur.

Çanakkale, düşman askerinin yarasını gömleğiyle saran, kendi yarasına ise toprak basan, kırbasındaki suyu düşmanıyla paylaşan kahraman Mehmetçiğin dünyaya öğrettiği İslam'ın savaş hukukudur.

Değerli Müminler!

Bugün bize düşen, Çanakkale'de şahlanan bu muazzam ruhu diri tutmaktır. Birliğimizi, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi korumaktır. Milli ve manevi değerlerimize sımsıkı sarılmaktır. Ecdadımızın aziz hatırasına, şehit ve gazilerimizin emanetine sahip çıkmaktır. Çanakkale Zaferi'nin ardındaki diriliş ruhunu gelecek nesillerimize aktarmaktır.

Bu vesileyle tarih boyunca hak ve hakikat uğruna canından geçen aziz şehitlerimizi, İstiklal ve istikbalimiz için mücadele eden kahraman gazilerimizi, hürmet, rahmet ve şükranla yâd ediyorum. Hutbemi Çanakkale şehitlerine ithaf edilen şu dizelerle bitiriyorum:

Âsım'ın nesli... diyordum ya... nesilmiş gerçek:

İşte çiğnetmedi nâmûsunu, çiğnetmeyecek…

Ey, bu topraklar için toprağa düşmüş, asker!

Gökten ecdâd inerek öpse o pâk alnı değer.

Ne büyüksün ki kanın kurtarıyor Tevhîd'i...

Bedr'in arslanları ancak, bu kadar şanlı idi...

Ey şehîd oğlu şehîd, isteme benden makber,

Sana âgûşunu açmış duruyor Peygamber.

# diyanet# cuma hutbesi# ali erbaş# 18 mart# çanakkale zaferi# atatürk
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
Zemahşeri
3 yıl önce

Anmasın bişey olmaz.

Cevapla
Beğen (0)
Beğenme (0)
Kartal
3 yıl önce

Diyanet M. Kemali anmak zorunda mı? M. Kemalin inanmadığı bir din, m. Kemali neden ansın? Akıl tulması...

Cevapla
Beğen (0)
Beğenme (0)
Mustafa KUYU emekli öğretmen
3 yıl önce

ATATÜRK herkesin ağzına alacağı bir lider değildir ATATÜRK gün gelecek böyle birisi diyanetin başına geçecek diye düşünseydi zaten o diyanetii kurmazdı.BU kişi resmen ATATÜRK VE CUMHURİYET düşmanıdır.Bu da kanıtlıdır Keşke Yunan galip gelseydi diyen birini üstelik bilinçli bir şekilde, kutlarcasına 10 Kasım'da ziyaret eden birine başka hangi sıfat yakışır?

Cevapla
Beğen (0)
Beğenme (2)
İlginizi Çekebilir
CHP'li belediyelere operasyon: Muhittin Böcek, Zeydan Karalar ve Abdurrahman Tutdere gözaltına alındı
CHP'li belediyelere operasyon: Muhittin Böcek, Zeydan Karalar ve Abdurrahman Tutdere gözaltına alındı
Bakan Yumaklı: 7 büyük yangın kontrol altına alındı
Bakan Yumaklı: 7 büyük yangın kontrol altına alındı
İzmir'de benzin dökerek yangına sebebiyet veren kişi gözaltına alındı
İzmir'de benzin dökerek yangına sebebiyet veren kişi gözaltına alındı
Selahattin Demirtaş hakkındaki gerekçeli karar açıklandı!
Selahattin Demirtaş hakkındaki gerekçeli karar açıklandı!
Son Haberler
CHP'li belediyelere yönelik operasyonlara AK Partili eski vekilden tepki!
CHP'li belediyelere yönelik operasyonlara AK Partili eski vekilden tepki!
CHP'li belediyelere operasyon: Muhittin Böcek, Zeydan Karalar ve Abdurrahman Tutdere gözaltına alındı
CHP'li belediyelere operasyon: Muhittin Böcek, Zeydan Karalar ve Abdurrahman...
İzmir operasyonunda yeni gelişme: Eski başkan tutuklandı!
İzmir operasyonunda yeni gelişme: Eski başkan tutuklandı!
Manavgat Belediyesi'ne yolsuzluk operasyonu! Belediye başkanı ve bazı yöneticiler gözaltında
Manavgat Belediyesi'ne yolsuzluk operasyonu! Belediye başkanı ve bazı...
UEFA'dan Beşiktaş'a ceza şoku
UEFA'dan Beşiktaş'a ceza şoku
EPDK ile EPGİS'in akaryakıt zammı kavgası davaya döndü: Hapsi isteniyor!
EPDK ile EPGİS'in akaryakıt zammı kavgası davaya döndü: Hapsi isteniyor!

Ana Sayfa
Gündem
Spor
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Medya
Teknoloji
Kültür-Sanat
Sağlık
Yaşam
Eğitim
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
Nöbetci Eczaneler
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Medya
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Foto Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.