Anasayfa
  • Gündem
  • Spor
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Medya
  • Teknoloji
  • Kültür-Sanat
  • Sağlık Yaşam Eğitim
  • Ara
  1. Haberler
  2. Sağlık
  3. Çift doz Biontech aşısı olanlara kötü haber: Etkisi azalıyor!
Sağlık
Yayınlanma: 03 Ekim 2021 - 09:53

Çift doz Biontech aşısı olanlara kötü haber: Etkisi azalıyor!

Biontech'in geliştirdiği koronavirüs aşısı hakkında yapılan bir araştırmanın sonuçları açıklandı. Stanford Üniversitesi ile Emory Üniversitesi'nde yapılan araştırmaya göre, iki doz Biontech aşısı olanların elde ettiği bağışıklığın çok kısa süre sonra azaldığı ortaya çıktı.

Sağlık
03 Ekim 2021 - 09:53
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Çift doz Biontech aşısı olanlara kötü haber: Etkisi azalıyor!
Özlem Türeci ve Uğur Şahin'in kurduğu biontech ile abd merkezli ilaç şirketi Pfizer'ın geliştirdiği koronavirüs aşısı ile ilgili yapılan bir araştırmadan çıkan sonuç endişe verdi. Dünyanın önde gelen kurumları Stanford Üniversitesi ile Emory Üniversitesi'nde yapılan araştırmanın sonucuna göre, iki doz Pfizer/BioNTech aşısı olanların elde ettiği bağışıklığın çok kısa bir süre içinde bittiği ortaya çıktı.

ETKİSİ KISA SÜREDE AZALIYOR
Dünyanın önde gelen kurumlarından Stanford Üniversitesi ile Emory Üniversitesi'nin ortak çalışmasında iki doz Pfizer/BioNTech aşısı olanların kısa bir süre içerisinde antikor seviyelerinin düştüğü belirlendi.

KORUMA SEVİYESİ 7 AY İÇİNDE 10 KAT AZALIYOR
Araştırmacılar, 46 sağlıklı genç ve orta yaşlı yetişkinden aldıkları kan değerleri ile aşı olduktan bir süre sonra alınan kan değerlerini ve ikinci doz aşıdan 6 ay sonraki kan değerlerini inceledi.

Bilim insanları, 6 ay içerisinde aşının yarattığı antikor seviyesinin ortadan kalktığını açıkladı. Araştırmayı yürüten Stanford Üniversitesi'nden Bali Pulendran ve Emory Üniversitesi'nden Mehul Suthar, "Araştırmalarımız Pfizer/BioNTech aşısının koronavirüse karşı çok yüksek seviyede antikor sağladığını ortaya çıkardı. Fakat buna karşılık 7 ay içerisinde bu koruma seviyesi yaklaşık 10 kat azalıyor" açıklamasını yaptı.

"7 AY SONRA ÜÇÜNCÜ DOZ YAPILMALI"
Gönüllülerin neredeyse yarısında Delta, Beta ve Mu gibi varyantlara karşı antikor oluştuğu tespit edilirken, altıncı aydan sonra bir düşüşün başladığı duyuruldu.

Reuters'ın aktardığı haber de görüşlerini paylaşan araştırmayı yürüten bilim insanları, "Bu sonuçlar bize ikinci doz aşıdan 6 ile 7 ay sonra üçüncü doz destekleyici koronavirüs aşısı olmanın SARS-CoV-2'ye ve onunvaryantlarına karşı korumayı güçlendireceğini ortaya koyuyor" ifadesini kullandı.

 
# biontech# aşı# koronavirüs# çift doz# 2 doz# abd# pfizer
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
Adam
3 yıl önce

Koşun koşun 3. Dozu (hatırlatma) , 4. Dozu (bakalım adına ne diyecekler) .... Böyle böyle aşı bağımlosı olacak millet.

Cevapla
Beğen (1)
Beğenme (0)
İlginizi Çekebilir
Aile Hekimliğinde bilmeniz gereken değişiklikler: Bu hafta yürürlüğe girdi
Aile Hekimliğinde bilmeniz gereken değişiklikler: Bu hafta yürürlüğe girdi
Genç hemşire domuz gribinden hayatını kaybetti!
Genç hemşire domuz gribinden hayatını kaybetti!
Domuz eti tespit edilen Catering şirketinden açıklama:
Domuz eti tespit edilen Catering şirketinden açıklama: "Vatanını ve bayrağını seven bir şirketiz"
Sağlık Bakanı uyardı: Puff konusunda dikkat edin
Sağlık Bakanı uyardı: Puff konusunda dikkat edin
Son Haberler
İzmir'de benzin dökerek yangına sebebiyet veren kişi gözaltına alındı
İzmir'de benzin dökerek yangına sebebiyet veren kişi gözaltına alındı
Usta spiker Sabri Ugan'dan acı haber!
Usta spiker Sabri Ugan'dan acı haber!
Beşiktaş ilk transferini açıkladı!
Beşiktaş ilk transferini açıkladı!
Mutlak Butlan nedir, ne demek? CHP'de 'Mutlak Butlan' tartışması ne?
Mutlak Butlan nedir, ne demek? CHP'de 'Mutlak Butlan' tartışması ne?
Yunanistan'ın Batı Trakya Türkleri üzerindeki baskısı sürüyor!
Yunanistan'ın Batı Trakya Türkleri üzerindeki baskısı sürüyor!
Britney Spears'tan hayranlarını üzen haber!
Britney Spears'tan hayranlarını üzen haber!

Ana Sayfa
Gündem
Spor
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Medya
Teknoloji
Kültür-Sanat
Sağlık
Yaşam
Eğitim
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
Nöbetci Eczaneler
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Medya
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Foto Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.