Türkiye'ye giren kaçakları ülkede tutan şebeke FOX Ana Haber'de

TAKİP ET

Gülbin Tosun, FOX Ana Haber'de kaçakları Türkiye'de tutan yapılanmaları gündeme taşıdı. Tosun, "Bu demografik bir sorundur. Aykırı'dan Batuhan Çolak yazdı; Cezaevine girenlere bile oturma izni alıyorlar. Çolak, siyasileri, STK'ları göreve çağırdı, altına imzamı atıyorum."

Aykiri.com.tr Genel Yayın Yönetmeni Batuhan Çolak, İstanbul Information isimli şirkete yönelik yazısı Türkiye gündemindeki yerini koruyor.

Çolak, şirketin Türkiye'ye gelen kaçaklara ehliyet ve vatandaşlık dağıttığını, reddedilmesine rağmen ikamet izni alabildiklerini ve ülkelerinde idam cezası alanların Türkiye'den gönderilmemesi için hukuki destek verdiklerini ortaya çıkartmıştı.

FOX Ana Haber, Batuhan Çolak'ın kaçakları ülkede tutan şebekeye yönelik yazısını gündeme taşıdı. Gülbin Tosun, "Bu demografik bir sorundur. Aykırı'dan Batuhan Çolak yazdı; Cezaevine girenlere bile oturma izni alıyorlar. Çolak, siyasileri, STK'ları göreve çağırdı, altına imzamı atıyorum" dedi. Tosun, şu ifadeleri kullandı:
"Tamam gönderilenlerin sayısı belli de girenlerin değil, esas sorun bu.. Sığınmacı ve kaçak göçmenlerle ilgili sorun gittikçe büyüyor.. Bir güvenlik sorunu ve demografik yapının bozulması nedeniyle de ilerisi için beka sorunu olmaya başlıyor.. Herkes gibi geçici sığınmacılara karşı her türlü şiddet ve nefret eylemlerine karşıyım ben de.. Ama artık iç huzurumuz bozulmadan çok dikkatli ve akıllıca bir politika ile acil çözüm arama zamanı gelmiştir...

Bakın mesela, Aykırı gazetesinden Batuhan Çolak çok önemli bir haber yaptı bu hafta... Türkiye'nin en batısına kadar gelen kaçaklar nasıl oluyor da Türkiye'de kalabiliyorlar? Hatta oturma izni ve ehliyet bile alabiliyorlar diye araştırmış.

Tabii bir sistem kurulmuş diyor. Onlarca şirket var. Kimi şirketin başında Afgan, kimisinin başında Suriyeli kimisinin başında Pakistanlı... Kendi sayfalarını, sosyal medya hesaplarını incelemiş yayınladı.. nasıl rahat ve kendilerinden emin bir şekilde oturma izni ve ehliyet verdikleri görülüyor gerçekten.. Daha da korkunç olanı cezaevine giren kaçaklara "Merak etmeyin çıkınca işlemlerinizi biz oturma izni alabiliyoruz" diye videoları var yayınladı Batuhan Çolak... 'Savcıları, siyasi partileri, STK'ları göreve davet ediyorum' diyor, altına imzamı atıyorum."

Batuhan Çolak yazdı: Kaçaklar Türkiye'de nasıl oturma izni alıyor

Batuhan Çolak yazdı: İdam cezası alanlar nasıl Türkiye'ye geliyor

gülbin tosun fox haber kaçak istanbul ınformation türkiye sığınmacı