Türk Hava Kurumu kayyumları da çift maaşlı çıktı: "Ben değil herkes alıyor!"

TAKİP ET

Orman yangınları sırasında hangarda çürütülen uçaklar nedeniyle tepki çeken Türk Hava Kurumu'na atanan kayyum heyeti üyelerinin çift maaş aldığı ortaya çıktı. 

Türkiye, birçok ilde çıkan yüzlerce yangınla mücadele ederken, Türk Hava Kurumu'na ait yangın söndürme uçaklarının hangarda çürütülmesi tepki çekmişti. Türk Hava Kurumu’na kayyum olarak atanan, Hacı Abdullah Kaya, Adan Zengin ve Cenap Aşçı’nın kamudan en az iki maaş aldığı öğrenildi. 

Birgün gazetesinden İsmail Arı’nın haberine göre, THK Kayyum Heyeti Başkan Vekili Hacı Abdullah Kaya aynı zamanda Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan müsteşar maaşı alıyor. Kaya yaklaşık 10 bin TL’lik müsteşar maaşının yanında bir de THK’den 4 bin TL’lik kayyumluk ücreti aldığı için aylık geliri 14 bin TL’yi buluyor. Aynı zamanda Yükseköğretim Kurulu (YÖK) üyesi de olan Kaya, buradan bir ücret almadığını iddia etti. YÖK üyelerinin ise ayda 37 bin 796 TL ücret aldığı biliniyor.

Bir diğer THK Kayyum Heyeti Üyesi Adan Zengin de en az iki maaş alıyor. Zengin, THK kayyum heyeti üyeliği dışında bir de İçişleri Bakanlığı’na bağlı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü’nde İşlemler ve Mevzuat Daire Başkanlığı görevini yürütüyor. Daire başkanlığı görevinden yaklaşık 13 bin 500 TL maaş aldığı tahmin edilen Zengin, THK Kayyum Heyeti Üyeliği’nden de aylık 4 bin TL ücret alıyor. Zengin’in aylık ücreti 17 bin TL’yi geçiyor.

THK Kayyum Heyeti Başkanı Cenap Aşcı da çift maaş alıyor. 63’üncü AKP Hükümeti’nde Gümrük ve Ticaret Bakanı olarak görev yapan Aşcı, THK kayyumluk ücretinin dışında kamudan bir de müsteşar maaşı alıyor. Aşcı’nın da aldığı maaşlarının toplamı Hacı Abdullah Kaya’nınki gibi 14 bin TL’yi buluyor.

"SADECE BEN DEĞİL HERKES ALIYOR"
THK Kayyum Heyeti Başkanvekili Hacı Abdullah Kaya’ya ulaşan Birgün gazetesi konu ile ilgili Kaya’nın şu sözlerini aktardı:

Sadece ben değil Kayyum Heyeti Başkanı Cenap Bey de ayrıca müsteşar maaşı alıyor. Adnan Zengin de bizden farklı olarak daire başkanı maaşı alıyor” ifadelerini kullandı.

Kaya, “Maaş konusunda net olarak doğru olan şu; halen müsteşar kadrosundayım ve müsteşar maaşı alıyorum. YÖK'ten herhangi bir para almıyorum ve orada ücretsiz çalışıyorum. YÖK'ten maaş veya ücret almıyorum. Türk Hava Kurumu Üniversitesi’nden de bir ücret almıyoruz. Sadece mahkemenin takdir ettiği 4 bin TL ücreti alıyoruz. Kayyumluk ücretimizin de artması için bir talepte bulunmadık” 

Kaya’nın, “THK şubelerine neden AKP’lileri atıyorsunuz ve THK’yi genel kurulu götürecek misiniz?” sorularını ise yanıtsız bıraktığı aktarıldı.

Uçakları çürüten THK Kayyumu, Atatürk'ün mirası taşınmazları satıyor!

Kovulan THK pilotları konuştu: Bu yangını söndürün deseler o uçaklara atlarız, yangını da söndürüp döneriz

Mahkeme, Türk Hava Kurumu Kayyumuna Dur dedi!

Türk Hava Kurumu kayyumu yangınlar devam ederken düğüne gittiğini açıkladı!

Türk Hava Kurumu'nun yangın söndürme uçakları 2 yıldır çürümeye terk edildi!

thk türk hava kurumu uçak yangın söndürme kayyum çift maaş