Sivas Valisi kısıtlamada limon satan adamın tezgahındaki tüm ürünleri satın aldı

TAKİP ET

Tam kısıtlama uygulamasıyla birlikte özellikle seyyar satıcılık yapanlar için zor günler başladı. Tek geçim kaynağı limon satmak olan Afganistan Türkmeni'nin yanına giden Sivas Valisi Salih Ayhan, tezgahtaki limonları satın alıp, adamı evine gönderdi.

Sivas Valisi Salih Ayhan,yasak olmasına rağmen başka geliri olmadığı için sokakta tezgah kurarak limon satan Afganistan Türkmeni satıcının tezgahındaki tüm limonları satın alıp evine gönderdi.

Vali Salih Ayhan, tam kapanma kısıtlamalarını denetlediği esnada sokakta satış yapan Afganistan Türkmeni satıcı ile karşılaştı. İhtiyacı sebebiyle sokakta limon satmak zorunda kaldığını belirten satıcıya, Vali Ayhan kısıtlamada evinde olması gerektiğini belirtti. 

Ayhan, sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal eden satıcıya cezai işlem uygulamadı. Vali Ayhan, satıcının tezgahındaki tüm limonları satın aldıktan sonra evine gönderdi.

Sivas Valisi Salih Ayhan’ın bu davranışı büyük beğeni toplarken görüntülerin sosyal medyada yayılmasının ardından çok sayıda sosyal medya kullanıcısı Vali'ye teşekkür mesajları paylaştı.

SALİH AYHAN KİMDİR
1976 Bayburt dogumlu olan Salih AYHAN, ilk ve orta ögrenimini memleketinde, yüksek ögrenimini Uludag Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü´nde 2000 yilinda, yüksek lisansini ise Cumhuriyet Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sosyoloji Bölümü´nde tamamladi.

Salih AYHAN mesleki hayatina, 2004 yilinda Trabzon kaymakam adayi olarak basladi. Londra´da dokuz ay dil egitimi alan AYHAN, ayrica TODAIE´de Kamu Diplomasisi Kursu´na katildi. Ordu-Çatalpinar, Samsun-Yakakent, Kastamonu-Azdavay, Sivas-Altinyayla, Sarkisla (Kaymakam vekilligi), Divrigi ilçelerinde Kaymakamlik yapti.

Sivas Vali Yardimciligi görevinde de bulunan Salih AYHAN, 2012-2016 yillari arasinda Sivas Il Özel Idare Genel Sekreterligi görevini yürüttü.

AYHAN, Içisleri Bakanligi tarafindan 28.12.2013 - 14.02.2014 tarihleri arasinda 45 gün süreyle yerel yönetim bilgilerini artirmak ve uygulamalari yerinde görmek üzere Avustralya´da düzenlenen Kisa Dönem Egitim Programi´na katilmistir.

Çesitli sirketlerde yönetim kurulu baskanligi ve üyeligi görevinde bulunan ve birçok vakif, dernek ile birliklerde baskanlik ve üyeliklerde görev alan Salih AYHAN, mütevelli heyetlerinde de bulunmustur.
19.10.2016 tarihinde atandigi Milli Egitim Bakanligi Destek Hizmetleri Genel Müdürlügü görevini yürütürken, Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan'in 2018/202 sayili Valiler Kararnamesi ile Sivas Valiligi görevine atanan AYHAN, evli ve iki çocuk babasi olup, Ingilizce bilmektedir.

Vali ve Kaymakamın İskilipli Atıf'ı anmasına soruşturma izni verilmedi

Maden şirketi, Galatasaray'ın tesisini bastı! Mustafa Cengiz, Valiyi aradı

İstanbul Valiliği, Ekrem İmamoğlu'nu böyle hedef aldı

salih ayhan sivas valisi limon satan adam salih ayhan kimdir