MHP'li Belediye Başkanı, İskilipli Atıf'ın mezar fotoğrafının yer aldığı görselle yeni yılı kutladı!

TAKİP ET

Çorum'un MHP'li İskilip Belediye Başkanı Ali Sülük, Milli Mücadele karşıtı faaliyetlerde bulunan ve vatana ihanet nedeniyle idam edilen İskilipli Atıf'ın mezar fotoğrafının yer aldığı görselle vatandaşların yeni yılını kutladı.

Çorum'un İskilip ilçesinin MHP'li Belediye Başkanı Ali Sülük'ün yeni yılı kutladığı afişler dikkat çekti.

Sülük, Milli Mücadele döneminde İngilizlerin desteği ile gerici isyanlara destek veren ve Cumhuriyet karşıtı faaliyetleri sebebiyle İstiklal Mahkemeleri tarafından idam edilen Teali İslam Cemiyeti’nin yöneticisi İskilipli Atıf'ın mezar fotoğrafının yer aldığı bir görsel paylaşarak yeni yılı kutladı.

Sözcü'de yer alan habere göre Sülük, “İskilip için büyük hizmetler ve çalışmalarla geçen 2021 Yılının ardından, yeni yılda da hizmetlerimizi aynı heyecan ve azimle devam ettireceğiz. 2022 yılına girerken, yeni yılınızı tebrik ediyor; yeni yılın ülkemize, milletimize ve ilçemize hayırlar getirmesini Cenab-ı Allah'tan diliyorum” mesajı da yayınladı.

Ümit Doğan: Tarihi belgeyi açıklıyoruz, İskilipli Atıf suçunu kabul ediyor!

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları İskilipli Atıf'ın adının verildiği parkta yapılacak!

Vali ve Kaymakamın İskilipli Atıf'ı anmasına soruşturma izni verilmedi

İSKİLİPLİ ATIF KİMDİR?
1919-1922 yılları arasında Padişah yanlısı davranarak Anadolu'daki Kuvayı Milliye hareketi ile Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarına karşı çıkan İskilipli Atıf Hocanın, kurucularından olduğu “Teali-İslâm Cemiyeti” tarafından bastırılan bildiriler, Yunan ordusunun uçakları tarafından Anadolu'ya atıldı. Bildiride Türk ulusunun Kurtuluş Savaşı'na karşı çıkıldı ve Mustafa Kemal ile silah arkadaşları Padişaha başkaldıran asiler olarak nitelendi. “Katledilmeleri'' yönünde fetva da çıkarıldı. 1925'de tutuklandı ve İstiklal Mahkemesi'nde yargılandı, vatana ihanetten suçlu bulunarak idam edildi.



 

mhp iskilipli atıf mezar ali sülük belediye anma yeni yıl afiş pankart vatan haini teali islam