Levent Kırca'nın Vahdettin skeci yeniden gündem oldu

TAKİP ET

Son günlerdeki Vahdettin tartışmasının ardından usta oyuncu Levent Kırca'nın Vahdettin ile ilgili skeci yeniden gündem oldu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir'in kurtuluşunun 100. yıl dönümünde yaptığı konuşmayla başlayan Vahdettin tartışmaları sürüyor.

İktidar cephesi Tunç Soyer'in Vahdettin'e "Hain" demesine tepki gösterirken, muhalefetten ve tarihçilerden destek geldi.

Son olarak sosyal medyada paylaşılan usta oyuncu Levent Kırca'nın Olacak O Kadar programındaki Vahdettin skeci gündem oldu. ‘Vahdettin hain mi değil mi?’ notuyla paylaşılan video binlerce beğeni aldı.

Skeçte Levent Kırca ile Vahdettin'i canlandıran isim arasındaki diyalog ise şöyle:

- Bana neden hain diyorlar?

L.K.: Padişahım İngiliz gemisiyle kaçmışsınız?

- Hastaydım, doktorlar deniz havası iyi gelir dedi. Ben de deniz kenarına indim, gemi görünce bindim. Meğersem o da Malta'ya giden İngiliz gemisiymiş.

L.K.: Bir de Mustafa Kemal'in yakalanıp idam edilmesi fermanını imzalamışsınız?

- Bana dediler ki Mustafa Kemal Paşa'nın sohbeti iyidir. Ben de çağırın gelsin dedim. Çağırdım gelmedi, çağırdım gelmedi, tutun şunu kulağından getirin dedim. Ne var bunda?

L.K.: Padişahım İngiliz mandasını istiyor muşsunuz?

- O manda başka manda. İnsanlar cephaneyi sırtında taşıyor ya ben de dedim ki İngiliz mandası güçlüdür. Hani öküz var, camış var ya. İngiliz mandası güçlü diye onu tercih ettim.

İşte o video:

Ümit Doğan yazdı: Mustafa Kemal hesabına çalışan Saray casusunun gözünden Vahdettin

Ümit Doğan yazdı: Vahdettin kovuldu mu?

Ümit Doğan yazdı: Vahdettin'in idam ettirdiği Milli Şehit Kemal Bey'in geride kalan çocuklarına Atatürk nasıl sahip çıktı?

 

Ümit Doğan yazdı: Vahdettin kaçtı mı sürgün mü edildi!

Levent Kırca Vahdettin