Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Suriyeli iddiası: "İçişleri Bakanlığı liste yolluyor, vatandaşlık verin diyor"

TAKİP ET

Partisinin TBMM'deki grup toplantısında konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Suriyelilere verilen vatandaşlıklar hakkında çarpıcı bir iddiada bulundu. Kılıçdaroğlu, "İçişleri Bakanlığı liste gönderiyor, 'Bunları vatandaş yapın' diyor. Adam Türkçe bilmiyor ama 'Vatandaşlığa alın' diyorlar" ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu, Suriyelilere verilen vatandaşlıklar konusunda çok çarpıcı bir iddiada bulundu.

Kılıçdaroğlu, İçişleri Bakanlığı'nın taşraya 50-100 kişilik listeler gönderdiğini ve "Bunları Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı yapın" dediğini öne sürdü. Kılıçdaroğlu, vatandaşlık talebi bulunmayan ve Türkçe bilmeyen Suriyelilere vatandaşlık verildiğini iddia etti.

Kemal Kılıçdaroğlu, "İçişleri Bakanlığı listeyi veriyor '50-100 kişiyi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı yapın' diyor. Ya sen bunları tanıyor musun? Vatandaşlık talebi yok, Türkçe bilmiyor ama 'Vatandaşlığa alın' diyorlar" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları şöyle:
Jandarma, Göç İdaresi'ne güzelleme yapıyor. Bir tweet attım. Sorduğum sorular son derece basit. Sığınmacıların eski kimlik bilgileri elinizde mevcut mu, diye sordum. İçişleri Bakanlığı listeyi veriyor "50-100 kişiyi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı yapın" diyor. Ya sen bunları tanıyor musun? Bahçeli duyuyor mu bunları? Herhalde duyuyordur, bilmemesi mümkün değil. 

Kaçına vatandaşlık verdiniz ve hangi güvenlik soruşturmalarından geçirdiniz? diye sordum. Cevap yok, hakaret var. Oysa benim sorduğum sorular, vatanını seven her vatandaşın sorması gereken sorular. 

"2 YIL İÇİNDE ÜLKELERİNE YOLLAYACAĞIZ"
Söz veriyorum! İktidarımızda, en geç 2 yıl içinde Suriyeli kardeşlerimizin kendi özgür iradeleriyle ülkelerine dönmelerini sağlayacağız"

Ümit Özdağ'dan çarpıcı iddia: Seçimleri etkilemek için 2 milyon Suriyeliye vatandaşlık verilecek

Bağcılar'da Suriyeli dükkan sahibi vatandaşlara laf attı, polisin yanında tehditler savurdu

Batuhan Çolak yazdı: Başakşehir'in bozulan ekonomik ve demografik yapısı; vatandaşlar tepkili

kemal kılıçdaroğlu chp vatandaşlık içişleri suriyeli suriye bakanlık türkiye cumhuriyeti vatandaşlığı türk vatandaşlığı