Kastamonu Bozkurt'a TOKİ yapılacak

TAKİP ET

Selin vurduğu Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde can ve mal kaybı her geçen gün artarken Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, esnafa yardım edileceğini ve TOKİ'nin bölgeye yapısal yardımlar yapacağını açıkladı. 

Kastamonu, Bartın ve Sinop’ta yaşanan sel felaketlerinin ardından Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, AFAD Koordinasyon ve Değerlendirme Toplantısında bir araya geldi.

Kastamonu Bozkurt'ta vatandaştan HES'e tepki: 50 yıldır taşmayan dere, şimdi niye taştı? HES yokken baskın olmazdı!

Toplantı sonrası Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “Şunu söylemek isterim ki son 19-20 yıldır Sayın Cumhurbaşkanı'mızın liderliğinde nerede bir sel, heyelan, deprem, yangın, afet olduysa biz hep oradaydık ve vatandaşlarımızla birlik, beraberlik ruhu içerisinde hareket ettik. Kimseyi ayrıştırmadık, kimseyi ötekileştirmedik. O afeti yaşayan sanki bizim annemiz, babamız, kardeşimiz, evladımız gibi hareket ettik ve etmeye de devam edeceğiz” şeklinde açıklama yaptı. 

Kastamonu Bozkurt'taki sel felaketi hakkında şok iddia: Dere yatağının daraltılarak bölgenin imara açıldı!


"NEREDE BU DEVLET, MİLLETVEKİLLERİ, BAKANLAR, NİYE BENİM İŞİM YAPILMIYOR? DENİLDİĞİNİ DUYMADIK"
Kurum; kısa süre içinde yaraları sarmanın, vatandaşların ihtiyaçlarını gidermenin ve yapılacak işleri yapmanın içerisinde olduklarını belirtirken “Gittiğimiz her yerde şunu gördük, 'Nerede bu devlet, milletvekilleri, bakanlar, niye benim işim yapılmıyor? denildiğini duymadık” dedi. 

"TOKİ, 1 YIL İÇİNDE BOZKURT’TA YAPISAL ADIMLAR ATACAK"
Antalya, Muğla'da geçtiğimiz haftalarda yaşanan yangınları hatırlatan Kurum, “O zaman, 'Bir ay içerisinde konutlarımızı, ahırlarımızı yapacağız. Vatandaşlarımızın kısa bir süre içerisinde yaralarını saracağız' demiştik.” derken Bozkurt’ta yaşanan sel sonrası hasar gören yapıların yaklaşık yarısının ihalesinin yapıldığını, yer tespitlerini de gelecek hafta itibarıyla yapacaklarını belirtti. 

Kurum, “Bir ay bile olmadan başlıyor olacağız, inşallah söz verdiğimiz gibi 1 yıl içerisinde de yapıları yapacağız. Evet o afetlerde ne yaptıysak bugün Kastamonu'da, Sinop'umuzda, Bartın'ımızda aynı anlayışla çalışacağız. Gerçekten burada büyük bir afet var, vatandaşlarımız, esnaflarımızın mağdur oldular. Acılarını paylaşmak için hızlı hareket etmek zorundayız. Bir hafta sonra inşallah esnafımızın yaralarını saracak yapısal adımları da TOKİ Başkanlığımız başlatacak" ifadelerini kullandı.

kastamonu bozkurt sel afet toki