Kaçakları Türkiye'de tutan İstanbul Information isimli şirkete operasyon: 5 kişi gözaltına alındı!

TAKİP ET

Aykiri.com.tr Genel Yayın Yönetmeni Batuhan Çolak'ın ortaya çıkardığı, Türkiye'ye giren kaçakların kalmasını sağlayan ve ehliyet ile vatandaşlık dağıtan "İstanbul Information" isimli şirkete İstanbul Emniyeti tarafından operasyon düzenlendi. 2'si Pakistanlı 5 kişi gözaltına alındı. Şirket sahibi Pakistanlı M.S.U sınır dışı ediliyor.

Aykiri.com.tr Genel Yayın Yönetmeni Batuhan Çolak, "İstanbul Information" isimli şirketin Türkiye'ye gelen kaçaklara ehliyet ve vatandaşlık dağıttığını, reddedilmesine rağmen ikamet izni alabildiklerini ve ülkelerinde idam cezası alanların Türkiye'den gönderilmemesi için hukuki destek verdiklerini ortaya çıkartmıştı.

Son dönemin en çok tartışılan konuları arasında yer alan ve sosyal medyada gündem olan olayın ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekipleri harekete geçti.

Emniyet mensupları, İstanbul Fatih'te faaliyet gösteren İstanbul Information isimli şirkete ait 2 farklı adrese operasyon düzenledi. Operasyonda Pakistan uyruklu şirket sahibi M.S.U, Pakistan uyruklu K.S. ve şirket çalışanları E.U, H.U, R.C yakalanarak gözaltına alındı.

Şirkete ait adreslerde yapılan aramalar esnasında çok sayıda dijital materyal ele geçirilirken çarpıcı bilgiler ortaya çıktı. Şirkette sigortasız işçi çalıştırıldığı, vergi kanununa aykırı hareket edildiği tespit edildi. İşyerine 45 bin TL para cezası kesildi.

Gözaltına alınan şirket çalışanlarından E.U, H.U, R.C., adli makamlarca serbest bırakıldı. Pakistan uyruklu şirket sahibi M.S.U. ile K.S. ise  "Resmi belgede sahtecilik" ve "Vergi kanununa muhalefet" suçlarından sınır dışı sevk işlemleri için Pendik'teki Ara Sevk Merkezi'ne gönderildi.

Batuhan Çolak yazdı: Kaçaklar Türkiye'de nasıl oturma izni alıyor

Batuhan Çolak yazdı: İdam cezası alanlar nasıl Türkiye'ye geliyor

İstanbul Information şirketinden yeni görüntüler: Pakistanlıları, vatandaşlık için Türk kadınlarıyla evlendiriyorlar!

istanbul ınformation kaçak vatandaşlık oturma izni belge pakistan töre nuhoğlu