İstanbul'da kafe ve restoranlarda tartışılan fişler: "Burası Arap işletmesi"

TAKİP ET

İstanbul'da yaygınlaşan Arapça tabela ve ilanların ardından kafe ve restoranlarda da Arapça fiş dönemi başladı. İstanbul Beyoğlu'nda bulunan bir restoranda hesap fişi Arapça kesildi. Bir vatandaşın tepkisi üzerine restoran yetkilileri "Burası Arap işletmesi" yanıtını verdi.

İstanbul'dan tartışma yaratan görüntüler gelmeye devam ediyor. Kentte belirli bölgelerde yaygınlaşan Arapça tabela va ilanlara hesap fişleri eklenmeye başladı.

Başakşehir'in ardından Beyoğlu'nda da bir restoranda müşterilere Arapça fiş kesildi. 

"BURASI ARAP İŞLETMESİ"
Batuhan Çolak, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Bir takipçimiz iletti, araştırdık doğruymuş. İstanbul Beyoğlu'nda Anas Chicken isimli bir restorana giriyor, ödeme yaparken Arapça bu fişi veriyorlar. "Neden Türkçe değil bu?" diye tepki gösterince "Burası Arap işletmesi" yanıtı almış. İstanbul'da birçok şubesi var" diye yazdı.

Sözkonusu restoranın tüm şubelerindeki fişlerin Arapça olduğu öğrenildi. Anas Chicken isimli restoranın Irak'taki şubesinden "Kürdistan şubesi" diye bahsetmesi ise dikkat çekti.

Batuhan Çolak şu ifadeleri kullandı:
Bir takipçimiz iletti, araştırdık doğruymuş. İstanbul Beyoğlu'nda Anas Chicken isimli bir restorana giriyor, ödeme yaparken Arapça bu fişi veriyorlar. "Neden Türkçe değil bu?" diye tepki gösterince "Burası Arap işletmesi" yanıtı almış. İstanbul'da birçok şubesi var.

Tüm şubelerde fişler Arapça. 12 Nisan'da yapılan bir paylaşımda "Sinirden ağlayacağım" diyen bir vatandaşı görüyoruz. Birçok yere şikayette bulunmuş ama dönüş olmamış. Sitelerinde de ilginç bilgiler var. Irak'taki şube için "Kürdistan şubesi" demişler.

Gittiğiniz ülkenin insanlarına bile saygı göstermeden, oranın kurallarını hiçe sayarak hareket edemezsiniz. Bu restoranlar denetlenmiyor, herkes istediği gibi at koşturuyor. Hatırlatmak bile abes ama yapmak zorundayız: "Bu ülkenin dili Türkçe'dir." BAŞAKŞEHİR'DE DE YAYGIN
İstanbul Başakşehir'de bulunan bazı restoran ve kafeler Arapça fiş kesiyor. Geçtiğimiz günlerde Başakşehir 2. Etap’ta bulunan "Bread Factory" isimli kafeye oturan Türk müşterilere hesap fişi Arapça kesilmişti.

İstanbul Başakşehir'deki kafede Türk müşterilere hesap fişi Arapça kesildi

Sağlık Bakanlığı'ndan Aile Hekimliği Merkezlerine Arapça afişler! Tepkiler büyüyor

Gazi Üniversitesi AŞTİ'de tamamı Arapça ilan verdi, Türkçe kelime yok!

Kırşehir'deki 23 Nisan kutlamalarında tartışmalı görüntüler: Arapça müzikler çalındı

arapça istanbul fiş restoran kafe türkçe hesap hesap fişi türkiye başakşehir beyoğlu