Dolar ve euro kontrolden çıktı, gübre ve zirai ilaç satışları durdu! İktidar sessiz

TAKİP ET

Türk Lirası'ndaki erime hız kazandı. Dolar/TL 13,45 ile rekor tazeledi. Euro'da 15,16 TL'yi aştı. Dövizdeki yükselişin ardından gübre ve zirai ilaç satışları geçici olarak durduruldu. AKP ve MHP'den açıklama gelmedi.

Türk ekonomisindeki çöküş sürüyor. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın dün kabine toplantısı sonrası düşük faiz politikalarında kararlı olduklarını yinelemesi sonrası Türk lirası bugün çakıldı. Döviz kurlarında günlük artış yüzde 16’yı aştı.

DOLAR VE EURO KONTROLDEN ÇIKTI
Türkiye’de döviz kurları yaklaşık 2 lira birden yükseldi. Dün öğleden sonra 11,19 olan dolar/TL çok sert yükselişle 13,45’i aştı. Euro/TL’de bir eşik daha aşıldı ve 15,16 TL geçildi.

GÜBRE VE ZİRAİ İLAÇ SATIŞLARI DURDU
Dolar ve Euro'daki sert yükselişin ardından gübre ve zirai ilaç satışları geçici olarak durduruldu. Kimyasal gübre ve zirai ilaç şirketleri, Türkiye'nin farklı bölgelerindeki bayilerine "satışlarımız geçici olarak durdurulmuştur" şeklinde genel duyuru ilanı göndermeye başladı.

AKP VE MHP'DEN EKONOMİ MESAJI
Erdoğan düşük faizlere ilişkin, “Bu politika ile biz ne yaptığımızı, ne için yaptığımızı, nasıl yaptığımızı hangi risklerle karşı karşıya bulunduğumuzu, sonunda ne elde edeceğimizi gayet iyi biliyoruz” derken, süreci “ekonomik kurtuluş savaşı” olarak niteledi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise Erdoğan'a destek verdi. Bahçeli, "Yüksek faiz politikasından kademeli bir şekilde vazgeçmek ithal bağımlılığı ile mücadeleyi işaret etmektedir. Türkiye faiz kamburundan kurtulmalıdır. Hükümetin izlediği ekonomi politikası doğrudur. Bunun üzerinden yandık, bittik demek, felaket tellallığı yapmak kötü niyetliliktir." dedi.

Ekonomist Steve Hanke, Türkiye'deki enflasyonu açıkladı!

Neler oluyor! Bankalar çöktü mü? Banka uygulamalarında erişim problemi

Şeref Oğuz: Türk Lirası uçurumdan aşağı itilmiştir, benzerini 2001 krizinde yaşadık

dolar euro gübre zirai ilaç ekonomi erdoğan akp mhp chp iyi parti halk faiz