Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan hakkında soruşturma başlatıldı

TAKİP ET

"Suriyelileri Bolu'da istemiyoruz, bu misafirlik" çok uzadı yorumunda bulunan ve Suriyelilerin faturalarını artıracaklarını açıklayan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan hakkında soruşturma başlatıldı.

Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Belediye Başkanı Tanju Özcan hakkında, yabancı uyrukluların faydalandığı bazı belediye hizmetlerine zam yapılacağına yönelik açıklamaları nedeniyle soruşturma başlattı.

AA'nın Başsavcılık kaynaklarından edindiği bilgiye göre, Özcan'ın ifadelerine yönelik yapılan suç duyurularına ilişkin dilekçeler işleme konuldu.

Başsavcılığın, Özcan hakkında, "görevi kötüye kullanma" ile "nefret ve ayrımcılık" suçlarından soruşturma başlattığı öğrenildi.

TANJU ÖZCAN NE DEMİŞTİ
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan: "Yabancı uyruklu kişilerin su faturası ve katı atık vergisi ücretlerine 10 kat zam yapacağız. Bu misafirlik çok uzadı. Gitsinler istiyoruz. Benim askerim Suriye'de şehit düşüyor. Burada jöleli adamlar milletin karısına kızına bakıyor" diye konuşmuştu.

Özcan'ın 31 Mart Yerel Seçimlerin'de Bolu Belediye Başkanı seçilmesinin ardından "Yabancı uyruklu kişilere yardımı kesin" talimatı vermesi de tartışmalara yol açmıştı.  

Tanju Özcan: Yabancı uyrukluların faturasına 10 kat zam yapılacak, bu misafirlik çok uzadı!

CHP'den Tanju Özcan açıklaması: Parti politikalarımız ile taban tabana zıttır!

tanju özcan suriyeliler suriyeliler geri gitsin bolu belediyesi