Belediyenin zabıta arabasına binip Afganistan bayrağı açan kaçağın görüntüleri tartışma yarattı

TAKİP ET

Sakarya Ferizli'de belediyeye ait resmi zabıta aracına binen Afgan kaçak, Afganistan bayrağı açıp video çekti. O anları sosyal medyada paylaştı.

Halk54'ten Hüseyin Cumalı'nın haberine göre Sakarya'nın Ferizli ilçesinde Afganlar, Ferizli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne ait resmi araç içinde Afganistan bayrağı açtı. 

Bayrak açtıkları görüntüyü sosyal medyada paylaşan 3 şüpheli bir anda sosyal medyada gündem oldu. Afgan mültecilerin çektiği video kısa süre içerisinde sosyal medyada viral olurken, Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü olayla ilgili anında soruşturma başlattı.

GÖZALTINA ALINDILAR
Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınan Afganistan uyruklu A.G., R. K .M. ve R.Ş. sağlık kontrolü sonrasında polis merkezinde ifadeleri alındı. İfadelerinin ardından sağlık kontrolünden geçirilen 3 Afgan uyruklu kişi Cumhuriyet Savcılığı’na sevk edildi. Adli soruşturma sonrasında A.G. R. K .M. ve R.Ş. şahısların Göç İdaresi’ne teslim edilmesi ve ardından da Deport edilmesi tahmin ediliyor.

ÇİFTE SORUŞTURMA
Yaşanan olay sonrasında ise bir soruşturma da Ferizli Belediye Başkanlığı açtı. Resmi plakalı araca Afganların girip bayrak açması ve bu onları sosyal medyada yayınlamasıyla birlikte Ferizli Belediye Başkanı İsmail Gündoğdu’nun talimatıyla idari soruşturma başlatıldı. Sosyal medyada yankı uyandıran olayla ilgili hem adli, hem idari soruşturma büyük bir titizlikle sürdürülüyor.

İstanbul'da tehlikeli gerginlik: Afganistan bayrağı açanlara Türk bayrağı ile karşılık verildi

Antalya Alanya'da özel plaja Afganistan bayrağı çekildi!

sakarya afgan kaçaklar afganistan bayrağı