AKP'li Tevfik Göksu: Suriyelilerin suç oranı çok çok düşük, uyum giderek artıyor

TAKİP ET

Sığınmacı sorunu Türkiye'de her geçen gün etkisini hissettirirken AKP'li Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu'dan ilginç bir açıklama geldi. Göksu, "Suriyelilerin suç oranı çok çok düşük, uyum giderek artıyor" iddiasında bulundu.

Suriyelilerin "Muz yeme" akımı başlatmasının ardından sığınmacı sorunu tartışılmaya devam ediyor. İstanbul'da çok sayıda Suriyeli'nin bulunduğu Esenler'in AKP'li Belediye Başkanı Tevfik Göksu ise ilginç açıklamalarda bulundu.

HaberTürk yazarı Nagehan Alçı'ya konuşan Göksü, ilçede yaşayan Suriyelilerin suç oranının çok düşük olduğunu ve uyumun giderek arttığını iddia etti.

"SURİYELİLERİN SUÇ ORANI ÇOK ÇOK DÜŞÜK"
Alçı'nın "Suriyelilere yönelik bir tepki mi var?" şeklindeki sorusunu “Bırakın artan bir tepkiyi Nagehan Hanım eskiden sokakta birkaç kişi çevirip Suriyelileri şikayet ederdi artık o da pek olmuyor” diye yanıtlayan Göksu, şöyle devam etti:

“Emniyete de soruyorum onlara intikal eden herhangi bir sıkıntı yok ilçemizde. Suriyelilerin suç oranı çok çok düşük. Esenler İstanbul’un en güvenli ilçelerinden biri. Hatta ilçemizin sorunlarını öğrenmek için yapılan anketlerde daha önce Suriyeliler daha önlerde çıkıyordu şimdi en aşağılardalar. Yani bırakın kötüye gitmeyi, uyum giderek artıyor.”

AKP'li Tevfik Göksu, Suriyelilere moral için Lübnanlı sanatçı getirtip konser düzenledi!

İzmir Torbalı'da Suriyeli sığınmacı, 17 yaşındaki Batuhan Barlak'ı kalbinden bıçaklayarak öldürdü!

Ankara Altındağ olayları! Suriyeliler 2 genci bıçakladı, Emirhan Yalçın hayatını kaybetti




 

tevfik göksu esenler suriyeli suriyeliler suç oranı sığınmacı akp