ASALA lideri ile Macron yan yana!

TAKİP ET

Fransa'da sözde soykırım için anma töreni düzenlendi. Fransa Cumhurbaşkanı Macron, katıldığı tören sonrasında Twitter hesabından paylaşım yaptı. Macron'un yanında, ASALA terör örgütü liderlerinden Ara Toranyan'ın da olduğu görüldü.

ALTUĞ GÖMLEKSİZ / AYKIRI

Sözde Ermeni Soykırımı’yla ilgili birçok ülkede anma törenleri düzenlenirken, bu ülkelerden biri de Fransa oldu. 

Macron, sözde soykırım ile ilgili " '24 Nisan 'Ermeni Soykırımı' anma gününü unutmayacağız. İnkarcılığa, nefrete ve şiddete karşı birlikte savaşacağız. Fransız ve Ermeni halkı sonsuza dek birbirine bağlıdır" ifadelerini kullandı. 

Macron’un Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan’a yolladığı mektupta, "Gerçeği kabul ederek unutkanlığı, inkârı, yalanları önlemek bizim görevimizdir. Tarih boyunca yanınızda olduk. Gelecekte de yanınızda olmaya kararlıyız. Fransa ve Ermenistan dostluk ve kardeşlikle birleşiktir" dediği ifade edildi.

24 Nisan’ı 2019 yılında, "Ermeni Soykırımını Anma Günü" olarak ilan eden Fransa Cumhurbaşkanı Emanuel Macron, sözde Ermeni Soykırımı Anıtına gitti ve çiçek bıraktı. Törende Macron’un yanında yer alan isimlerden birinin de ASALA Fransa sorumlusu Ara Toranyan olduğu ortaya çıktı. 

Ara Toranyan, Fransa'daki bilinen ismiyle Jean-Marc Toranyan Fransa Ermeni Lobisi lideri olduğu biliniyor.

Toranyan, 15 Temmuz 1983’te Fransa Orly Havalimanı’nda gerçekleştirilen bombalı saldırının failleri arasındaydı. Yapılan saldırıda ikisi Türk, dördü Fransız olmak üzere sekiz kişi ölmüş, 55 kişi yaralanmıştı. 





 

Pelikancı Hilal Kaplan'ın sözde Ermeni soykırımı etkinliğine katıldığı ortaya çıktı

Biden, 1915 olaylarını Soykırım olarak tanımladı, İstanbul'a Konstantinopolis dedi

asala pkk macron fransa ermeni olayı sözde ermeni soykırımı ermeni ermenistan