Anasayfa
  • Gündem
  • Spor
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Medya
  • Teknoloji
  • Kültür-Sanat
  • Sağlık Yaşam Eğitim
  • Ara
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Yıldız Teknik Üniversitesi'nde Ege Akersoy'a destek yürüyüşü
Gündem
Yayınlanma: 04 Ocak 2024 - 22:11
Güncelleme: 04 Ocak 2024 - 22:18

Yıldız Teknik Üniversitesi'nde Ege Akersoy'a destek yürüyüşü

Ege Akersoy için destek yürüyüşü yapan arkadaşları yürüyüşün ardından basın açıklaması düzenledi.

Gündem
04 Ocak 2024 - 22:11
Güncelleme: 04 Ocak 2024 - 22:18
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Yıldız Teknik Üniversitesi'nde Ege Akersoy'a destek yürüyüşü
Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) öğrencisi olan Ege Akersoy’un tutuklanmasına tepki göstermek için YTÜ Davutpaşa kampüsünün önünde toplanan arkadaşları tarafından basın açıklaması yapıldı.

Öğrenciler açıklamada, “Filistin'in arkasına sığınarak hilafet çağrısı yapan İsmail Aydemir’e, üzerine yürümesi sonucunda yumruk atan Ege Akersoy kardeşimiz tutuklanmıştır. Hilafet devleti çağrısında bulunmak, mevcut Anayasal düzene karşı başkaldırmaktır. Bu ifade özgürlüğü ile yumuşatılamaz. Bu zihniyetin tahrik ve saldırısına karşı: kendini, devletini ve milletini müdafaa etmiştir" ifadelerini kullandı.

1 Ocak günü Filistin'e destek eylemi sonrasında Arapça yazılı bayrak taşıyan İsmail Aydemir'e, Ege Akersoy adlı genç yumruk atmış ve bunun üzerine "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme" suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. 

Ege Akersoy'un arkadaşlarının yaptıkları basın açıklaması şu şekilde:

“Filistin’de yaşanan soykırım ile insanlık suçlarını hepimiz yakinen takip ediyoruz ve farkındayız. Ancak, bu insanlık dramına tepki gösterilirken Türkiye Cumhuriyeti’nin anayasal düzenini kısmen ya da tamamen tahrip etme girişimi iyi niyetli değildir. Türkiye Cumhuriyeti anayasamızda gösterildiği üzere, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, laik ve hukuk devletidir.

Hilafet çağrısının Filistin’deki insanlık dramı ile ilgisi olmamakla beraber, anayasal düzenimizi bozma girişimidir. Anayasal düzene saldırı çağrısı da hukuk düzenimizde darbe çağrısı olarak nitelendirilir. Filistin için toplanılan yerde, ölen Filistinli kadın ve çocukların kanları istismar edilerek, anayasal düzenimize karşı istismarın bir parçası edilmeye çalışılmıştır.

Bir kez daha hatırlatmak isteriz ki 3 Mart 1924 yılında çıkarılan kanun ile halifelik makamı kaldırılmıştır. Yasanın gerekçesi, birinci maddede ‘halifeliğin hükûmet, Cumhuriyet, yani TBMM’nin anlam ve kavramı içinde zaten saklı olduğu’ ifadesi ile açıklanmıştır.

O gün Filistin’in arkasına sığınarak hilafet çağrısı yapan İsmail Aydemir’e, üzerine yürümesi sonucunda yumruk atan Ege Akersoy kardeşimiz tutuklanmıştır. Ardından Ege’ye tokat atan şahıs ve anayasal düzene karşı çağrıda bulunan ve hilafet bayrağı açan şahıslara dokunulmamıştır. Hilafet devleti çağrısında bulunmak, mevcut Anayasal düzene karşı başkaldırmaktır. Bu ifade özgürlüğü ile yumuşatılamaz. Bu zihniyetin tahrik ve saldırısına karşı: kendini, devletini ve milletini müdafaa etmiştir. Ege Akersoy’a yapılan hukuksuz muameleye karşı onun yanındayız.

İşinde gücünde olan Türk vatandaşı bir kuryeyi ezerek öldüren Somaliliyi serbest bırakan yozlaşmışlık, bahse konu zihniyete karşı kendisinin, milletinin ve devletinin müdafiliğini üstlenen genci, ters kelepçe ile tutuklamıştır. Oysa Ege Akersoy, üstüne yürüyen İsmail Aydemir’e karşı kendini korudu, ardından kameraların gördüğü noktada darp edilirken ve darp edenin kimliği belli iken; diğer şüpheli tutuklu değildir. Bu durum adaletteki çifte standardı göstermektedir.

Halihazırda hilafet propagandası yapan İsmail Aydemir’in yakın zamanda Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu değerlerine ve düzenine tamamen zıt paylaşımlarda bulunduğu apaçık ortadadır. Herkes ölüm gibi sessiz haldedir.

Tutuklama şartları kanunlarda düzenlenmiştir. Kasten yaralama suçunda kendisini savunamayacak kişiye karşı veya silahla işlenmesi halinde veya canavarca hisle olduğunda tutuklamaya yer verilir. Ege Akersoy, bu eylemi böyle mi gerçekleştirmiştir? Aynı maddede tutuklama nedeni olarak anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar öngörülmüştür, Ege Akersoy da buna karşı durmamış mıydı? Açık bir hukuksuzluk yaşanmaktadır.

Hukuki süreçte ve sonrasında Ege Akersoy’ un yanında olduğumuzu ve bu bölücü ve irticai zihniyetlere karşı Türklüğü, Cumhuriyetimizi ve kurucu değerlerimizi sonuna kadar her alanda savunacağımızı bildirmek isteriz. Biz meşalesini Mete Han’la Fatih ile Mustafa Kemal Atatürk ile yakan ve karanlıkları aydınlığa taşımaya yeminli Türk gençleriyiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Bursa Nutkunda dediği gibi: ‘Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.’"

Ege Akersoy için destek yürüyüşü yapan arkadaşları, yürüyüşün ardından basın açıklaması düzenledi.

— Aykırı (@aykiricomtr) January 4, 2024
Kaynak: TamgaTürk

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Kılıçdaroğlu suskunluğunu bozdu!
Kılıçdaroğlu suskunluğunu bozdu!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni anayasa mesajı: 10 hukukçu arkadaşımı görevlendirdim
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni anayasa mesajı: 10 hukukçu arkadaşımı görevlendirdim
İnan Kıraç'ın kaçırılma iddiasıyla ilgili çarpıcı açıklama
İnan Kıraç'ın kaçırılma iddiasıyla ilgili çarpıcı açıklama
AK Partili eski milletvekilinin eski eşi tutuklandı
AK Partili eski milletvekilinin eski eşi tutuklandı
Son Haberler
Kartalkaya yangın faciasına ilişkin yeni gelişme!
Kartalkaya yangın faciasına ilişkin yeni gelişme!
Kılıçdaroğlu suskunluğunu bozdu!
Kılıçdaroğlu suskunluğunu bozdu!
Arda Turan'ın yeni takımı resmen açıklandı!
Arda Turan'ın yeni takımı resmen açıklandı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni anayasa mesajı: 10 hukukçu arkadaşımı görevlendirdim
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni anayasa mesajı: 10 hukukçu arkadaşımı...
Cem Küçük İBB'ye yönelik yapılacak yeni operasyonun adresini açıkladı
Cem Küçük İBB'ye yönelik yapılacak yeni operasyonun adresini açıkladı
Google Maps'e poz veren genci arayıp buldu!
Google Maps'e poz veren genci arayıp buldu!

Ana Sayfa
Gündem
Spor
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Medya
Teknoloji
Kültür-Sanat
Sağlık
Yaşam
Eğitim
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
Nöbetci Eczaneler
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Medya
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Foto Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.