Anasayfa
  • Gündem
  • Spor
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Medya
  • Teknoloji
  • Kültür-Sanat
  • Sağlık Yaşam Eğitim
  • Ara
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Yaz saati uygulamasının yarattığı sorunların araştırılması önergesi reddedildi
Gündem
Yayınlanma: 22 Kasım 2022 - 20:00
Güncelleme: 22 Kasım 2022 - 20:06

Yaz saati uygulamasının yarattığı sorunların araştırılması önergesi reddedildi

CHP’nin kalıcı yaz saati uygulamasının yarattığı sorunların araştırılması önergesi TBMM Genel Kurulu’nda AKP ve MHP’nin oylarıyla reddedildi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, “Altı yıldır ‘kalıcı yaz saati uygulaması’ denilen ucube bir sistemle vatandaşımızın, çocuklarımızın, kadınlarımızın hayatını eziyete çevirdiniz."

Gündem
22 Kasım 2022 - 20:00
Güncelleme: 22 Kasım 2022 - 20:06
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Yaz saati uygulamasının yarattığı sorunların araştırılması önergesi reddedildi
TBMM Genel Kurulu’nda bugün, CHP’nin “Kalıcı yaz saati uygulamasının yarattığı sorunların araştırılması” önergesinin gündeme alınması önerisi görüşüldü. Öneri, AKP ve MHP’nin oyları ile reddedildi.

Önerinin gerekçesini CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın açıkladı. Akın, şunları söyledi:

“SARAYIN IŞIKLARINI HAFTADA BİRGÜN KAPARSANIZ YETERLİ TASARRUF SAĞLANACAK”

“Altı yıldır ‘kalıcı yaz saati uygulaması’ denilen ucube bir sistemle vatandaşımızın, çocuklarımızın, kadınlarımızın hayatını eziyete çevirdiniz. Çocuklarımız, çalışan kadınlar sabah kalkıyor karanlık, evine dönüyor karanlık yani gün yüzü görmüyorlar. Tasarruf var mı? Yok. ‘Bilimsel bir rapor var’ diyorsunuz. Raporda ortada yok. Bir açıklamada yok sadece laf, hep, ‘ben yaptım oldu.’ Sarayın ışıklarını haftada bir gün kaparsanız yeterli tasarruf sağlanacak ama milletin hayatını tehlikeye atıyorsunuz.

Enerjide ‘103 bin kurulu gücümüz var’ diyorsunuz 52 bin megawatt kurulu tüketim geldiği anda sistem kilitleniyor, daha bunu beceremiyorsunuz. Çıkıp yaz-kış saatiyle ilgili tasarruftan bahsediyorsunuz.

“TASARRUF YOK BÜYÜK BİR İNAT VAR”

2017’de dünya genelinde kalıcı yaz saati analiz ediliyor. Bir tasarruf olduğuna bakılıyor, herhangi bir tasarruf yok. Oxford Enerji Araştırmaları Enstitüsü bir araştırma yapıyor 2012’yle 2020 yılları arasındaki verileri inceliyor. ‘Kalıcı yaz saati uygulamasıyla alakalı bir tasarruf sağlanmadığı anlaşılmaktadır. Uygulamanın elektrik tüketimi üzerinde gözlemlenir hiçbir etkisi yoktur’ diyor. Yani tasarruf yok. Ne var, büyük bir inat var. İnat, burada damat bakanın mirasına sahip çıkmayın inadı. İnsanlar tehlikede, insanlar karanlıkta hala damat bakanın yaptığı ‘yanlış’ demeye korkuyorsunuz. Tasarruf verilerini açıklayın da görelim, bilim adamlarımı görsün, incelesin ve bununla ilgili bir açıklama ortada olsun. Her şey lafta.

Çocuklarımızın güvenli ulaşımını riske atıyorsunuz. Teyide muhtaç bir iddianız var. ‘6 yıldır bunu uyguluyoruz ve bir tasarruf sağlıyoruz’ diyorsunuz. Bakana soruyoruz; komisyonda soruyoruz, burada soruyoruz, yazılı soruyoruz yanıt yok. ‘Rapor nerede’ diyoruz, raporda yok. Teyide muhtaç olan iddianızı burada teyit etmeniz lazım. Burada verdiğimiz araştırma önergesini komisyona aktaralım, komisyonda araştırılsın bir tasarruf var mı diye.

“İKTİDARIMIZIN İLK 90 GÜNÜNDE BU UCUBE SİSTEME SON VERECEĞİZ”

İktidarımızın ilk 90 gününde bu ucube sisteme son vereceğiz. Vatandaşlarımız sabah kalkıyor, bakıyor karanlık, elektrikleri açıyor. Elinizi vicdanınıza koyun daha sonra da kendi çocuklarınızı o evlatlarımızın yerine koyun. Yollarda karanlık olan yerler var. Çalışan kadınlar yola gittiği zaman, evlatlarımız gittiği zaman büyük bir tedirginlik içerisinde. Bunu ortadan kaldırmamız lazım. ‘Biz yanlış yaptık’ demeyi öğrenin çünkü bu iş yanlış. ‘Damat bakan zaten enerji sektörünü batırmıştı, ondan sonra maliyeye geldi orayı batırdı, burada da yanlış yaptı biz söyleyemiyoruz. Saraydan bize böyle bir talimat geldi’ diyin de vatandaşlarımız bilsin.”

CHP grup önerisi hakkında söz alan İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar şunları kaydetti:

“BUGÜN TÜRKİYE’NİN DOĞUSUYLA BATISI ARASINDA CİDDİ BİR SAAT FARKI VAR”

“Aslında hepimiz bir probleminin olduğunun farkındayız. Sabahın köründe evlatlarımız kalkıyor, gözleri yarı açık, yarı kapalı elektrik düğmelerini bulmaya çalışıyor. Bu problemi çözmek için bu kadar mücadele etmeye gerek yok. 6 yıldır bunu uyguluyorsunuz ve bir türlü de bu inadınızdan vazgeçmiyorsunuz. Bugün Türkiye’nin doğusuyla batısı arasında ciddi bir saat farkı var. Iğdır’da saat 7’ye 10 kala güneş doğarken, Edirne’de 8’i 5 geçe ancak gün ışıyor. Tahmininizden daha fazla elektrik tükettiğimizin farkında mısınız? Bilmiyorum.”

İŞTE O AÇIKLAMA

Kalıcı yaz saati uygulamasının yarattığı sorunların araştırılması önergesi reddedildi.

CHP'li Ahmet Akın: “Altı yıldır ‘kalıcı yaz saati uygulaması’ denilen ucube bir sistemle vatandaşımızın, çocuklarımızın, kadınlarımızın hayatını eziyete çevirdiniz."

— Aykırı (@aykiricomtr) November 22, 2022
# yaz saati# araştırma önergesi# red
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
İzmir'de benzin dökerek yangına sebebiyet veren kişi gözaltına alındı
İzmir'de benzin dökerek yangına sebebiyet veren kişi gözaltına alındı
Selahattin Demirtaş hakkındaki gerekçeli karar açıklandı!
Selahattin Demirtaş hakkındaki gerekçeli karar açıklandı!
Mattia Ahmet Minguzzi'nin ailesini tehdit davasında yeni gelişme!
Mattia Ahmet Minguzzi'nin ailesini tehdit davasında yeni gelişme!
Özgür Özel'den 'butlan' açıklaması
Özgür Özel'den 'butlan' açıklaması
Son Haberler
Ülke genelinde tüm hayvan pazarları kapatıldı
Ülke genelinde tüm hayvan pazarları kapatıldı
İzmir'de benzin dökerek yangına sebebiyet veren kişi gözaltına alındı
İzmir'de benzin dökerek yangına sebebiyet veren kişi gözaltına alındı
Usta spiker Sabri Ugan'dan acı haber!
Usta spiker Sabri Ugan'dan acı haber!
Beşiktaş ilk transferini açıkladı!
Beşiktaş ilk transferini açıkladı!
Mutlak Butlan nedir, ne demek? CHP'de 'Mutlak Butlan' tartışması ne?
Mutlak Butlan nedir, ne demek? CHP'de 'Mutlak Butlan' tartışması ne?
Melek Mosso annesi ile birlikte sahnede türkü söyledi
Melek Mosso annesi ile birlikte sahnede türkü söyledi

Ana Sayfa
Gündem
Spor
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Medya
Teknoloji
Kültür-Sanat
Sağlık
Yaşam
Eğitim
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
Nöbetci Eczaneler
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Medya
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Foto Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.