Anasayfa
  • Gündem
  • Spor
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Medya
  • Teknoloji
  • Kültür-Sanat
  • Sağlık Yaşam Eğitim
  • Ara
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Yason Burnu'na iş makineleri girdi
Gündem
Yayınlanma: 08 Mayıs 2020 - 16:03
Güncelleme: 08 Mayıs 2020 - 17:43

Yason Burnu'na iş makineleri girdi

Gazeteci Mustafa Hoş, Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarla yeni bir skandalı ortaya çıkardı. Hoş’un iddialarına göre, Ordu’nun Perşembe ilçesinde bulunan Yason Burnu’nda koronavirüs salgını fırsat bilinerek doğa katliamı gerçekleştirildi.  

Gündem
08 Mayıs 2020 - 16:03
Güncelleme: 08 Mayıs 2020 - 17:43
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Yason Burnu'na iş makineleri girdi
EGEHAN ERKÜN / haber MERKEZİ 

Ordu’nun perşembe ilçesinde bulunan birinci derece arkeolojik, ikinci derece doğal sit alanı olan tarihi Yason Burnu’nda gerçekleştirilecek olan düzenleme durduruldu.


 
Gazeteci ve yazar Mustafa Hoş, bölgedeki son gelişmeleri Twitter hesabından yaptığı paylaşımlar ile aktardı. Hoş’un iddialarına göre, koronavirüs salgını nedeniyle giriş çıkışların durdurulduğu Yason Burnu’na iş makineleri girdi. Düzenleme için çalışmaların başlatıldığı Yason Burnu’nda doğa katliamına tepkilerin artmasıyla ordu Büyükşehir Belediye Başkanı incelemede bulunmak için çalışmaların başladığı bölgeye gitti.



“ELLERİNDE DOĞA KATLİAMI KİRİ VARDIR”
Daha önce Halk TV’de konu ile ilgili konuşan Hoş, “Ordu Perşembe’nin 15 km yakınında yarım adacık yason burnu benim çocukluğumun geçtiği yer, memleketim ve bildiğim bir yer. Karadeniz sahilinde tek kilisenin olduğu yerdir ve birinci derece arkeolojik alandır. İkinci derece doğal sit alanıdır. Bu bölgede yol yapılıyor. Burayı rant haline getirme projesi var. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı bu bölgeye zarar verilmeyeceğini söylüyor. Ancak biz Salda’yı biliyoruz, Dipsiz Göl’ü biliyoruz. Ellerinde doğa katliamı kiri vardır.” açıklamalarında bulunmuştu.


 
GÜLER: “BU NASIL İŞ”
Bölgedeki düzenleme çalışmalarını gözlemleyen Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler’in “Bu nasıl iş” ifadesinde bulunarak çalışmaların durdurulmasına karar verdiği öğrenildi.
Konuya ilişkin Twitter hesabından açıklamalarda bulunan Güler, “Burası bize tarihimizden nasıl miras kaldıysa o haliyle korunacak. Halkın ihtiyaçları doğrultusunda yapılacak çalışmalar ise alanın dışında oluşturulacak. Boş yere yaygara çıkartılıyor. Bizde yanlışa geçit yok” ifadelerini kullandı.


 
“SALGIN FIRSATÇILIĞI”
Bölgedeki gelişmeleri aktaran gazeteci Hoş, “Ordu Perşembe Yason Burnu’ndaki doğa katliamında ilginç gelişmeler oldu. Salgın fırsatçılığının arkasında kimler var? Yason’a ne yaptılar? Şimdi onu yazacağım…” ifadelerini kullanarak Twitter’da bir yazı dizisi yayımladı.

Hoş’un açıklamaları şöyle:
 
“Yason burnu birinci derece arkeolojik, ikinci derece sit alanı.. Koronavirüs salgını ile küçük yarım adaya giriş çıkışlar durduruldu. İş makineleri endemik bitki örtüsünün de olduğu bölgeye girdi .”
 
“Yason Burnu’ndaki doğa katliamına tepkiler artınca Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı hilmi güler bölgeye giderek incelemede bulundu. Açılan yolu ve tahrip edilen alanı görünce ‘Bu nasıl iş ya. Ne yaptınız siz burada.’ dedi.”
 
“Hilmi Güler tepkiler artınca çalışmaları durdurdu. Sonra resmi açıklamada Yason’a tepkileri ‘yaygara’ olarak değerlendirdi. Yason’u betonlaştırma fırsatçılığı şimdilik durdurulmuş oldu.”
 
“Çalışmalar durdurulunca açılan yola toprak yeniden dolduruldu. Ama toprak başka bir yerden geldi. Bu yapılınca bölgenin endemik bitki yapısı da bozuldu. Yason mor anemonların yetişme alanıydı.”
 
“Yason ağır yaralı olarak şimdilik kurtuldu. Yason’u betonlaştıran ihale 1.700 bin tl’ye yapıldı. Rakamı çok yüksek olan bu ihale iptal edilecek mi? samsun bölge kurulu 1.derece arkeolojik alana müdahale iznini nasıl verdi? Yason’daki doğa katliamı için suç duyurusu olacak mı?”
# yason burnu# ordu# perşembe# hilmi güler# rant# doğa katliamı# mustafa hoş# haber
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Özgür Özel'den Yeni Parti hamlesi!
Özgür Özel'den Yeni Parti hamlesi!
ABD, İran'da inşaat halindeki nükleer santrali vurdu
ABD, İran'da inşaat halindeki nükleer santrali vurdu
Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümünde yeni deliller
Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümünde yeni deliller
Haluk Levent tutuklandı
Haluk Levent tutuklandı
Son Haberler
Özgür Özel'den Yeni Parti hamlesi!
Özgür Özel'den Yeni Parti hamlesi!
İşte son anket! Yeni Parti ve CHP'nin oy oranları…
İşte son anket! Yeni Parti ve CHP'nin oy oranları…
ABD, İran'da inşaat halindeki nükleer santrali vurdu
ABD, İran'da inşaat halindeki nükleer santrali vurdu
Kanun teklifleri verildi: 6 meslek grubuna yeşil pasaport gündemde
Kanun teklifleri verildi: 6 meslek grubuna yeşil pasaport gündemde
Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümünde yeni deliller
Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümünde yeni deliller
Sınav tarihlerinin değişmesi yargıya taşındı
Sınav tarihlerinin değişmesi yargıya taşındı

Ana Sayfa
Gündem
Spor
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Medya
Teknoloji
Kültür-Sanat
Sağlık
Yaşam
Eğitim
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
Nöbetci Eczaneler
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Medya
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Foto Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.