Avrupa'ya giden sığınmacıların ve kaçakların yerel insanlarına yönelik işledikleri suçlar, tutumları ve davranışları gündem olmaya devam ediyor.
Son olarak Belçika'da çekilen görüntüde; bir grup sığınmacı, Belçikalı çocuğa zorla ayaklarını öptürdüler. Sığınmacılar ardından da grup halinde çocuğa saldırdılar.
Sosyal medyada yayınlanan ve tepki toplayan söz konusu görüntülerin altına yorum yapan Belçikalı kullanıcılar, son zamanlarda sığınmacıların bu tarz olaylara neden olduğunu ifade ettiler. 2019 verilerine göre Belçika'daki sığınmacı sayısı 61.677 olarak açıklanmıştı.
Belçika bu görüntüleri tartışıyor. Yabancı uyruklu bir grup, aralarına aldıkları Belçikalı çocuğa ayaklarını öptürtüp, darp etti.
— Aykırı (@aykiricomtr) August 17, 2023