Anasayfa
  • Gündem
  • Spor
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Medya
  • Teknoloji
  • Kültür-Sanat
  • Sağlık Yaşam Eğitim
  • Ara
  1. Haberler
  2. Sağlık
  3. Virüsü öldüren cihaz "Covid Killer" satışa sunuldu
Sağlık
Yayınlanma: 05 Ekim 2020 - 16:45
Güncelleme: 05 Ekim 2020 - 17:24

Virüsü öldüren cihaz "Covid Killer" satışa sunuldu

Koronavirüs dünyayı kasıp kavurmaya devam ederken mikrobun yüzeylerden bulaşmasını engelleyen bir cihaz geliştirildi. Altay Teknolojileri firması tarafından Covid Killer adıyla satışa sunulan ürün birçok kamu kurum ve kuruluşununun yanı sıra restoranlarda kullanılmaya başladı. Altay Teknolojileri Genel Müdürü Samet Çiçek, "Bu cihazın olmadığı restoranlara oturmayın" ifadelerini kullandı.

Sağlık
05 Ekim 2020 - 16:45
Güncelleme: 05 Ekim 2020 - 17:24
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Virüsü öldüren cihaz
AYKIRI / ANKARA / FURKAN ULUDAĞ

Çin'in Wuhan kentinde başlayarak tüm dünyaya yayılan koronavirüs gücünü artırarak sürdürüyor. Birçok ülkede yeniden tırmanışan geçen COVID-19 üzerindeki aşı çalışmaları devam ediyor. Aşı çalışmalarından şu ana kadar herhangi bir netice alınamazken önleyici tedbirler bakımından önemli bir gelişme yaşandı. Virüsün temas ettiği yüzeylere UV ışınları uygulayarak mikrobu öldüren bir cihaz satışa sunuldu.

Türkiye'de geliştirilen cihazla ilgili yapılan incelemelerde çarpıcı sonuçlara ulaşıldı. Portatif ve katlanabilir şekilde hazırlanan "Covid Killer" adı verilen ürün, 5 dakika içinde virüsü bulaştığı zeminlerden temizliyor. 

Çok fonksiyonlu ultraviyole ışığı, bakteri, virüs gibi mikroorganizmalardan arındırma amacıyla kullanılan cihaz, güçlü LED panelleriyle virüsleri öldürüyor. Virüsün bulaştığı zeminlerin yanı sıra, poşet, maske ve cep telefonları strelize edilebiliyor. 

KAMU KURUM VE KURULUŞLARI, RESTORANLARDA VAR
UV-C Sabit UV Mor Işıklarıyla mikrobu etkisiz hale getiren Covid Killer, Altay Teknolojileri firması tarafından satışa sunuldu.

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Altay Teknolojileri Genel Müdürü Samet Çiçek, "Ürünü şu anda birçok kamu kurum ve kuruluşu kullanmaya başladı. Bakanlık ve valiliklerden yoğun talep var. Özellikle restoranlar açısından hayati öneme sahip. O yüzden bu ürünün olmadığı restorana oturmayın" ifadelerini kullandı.

NERELERDE KULLANILIYOR
Covid Killer, portatif bir ürün olduğu için herhangi bir eğitime gerek kalmadan herkes tarafından kullanılabiliyor. Virüsün geçme ihtimali olan, sterilize edilmek istenen her alanda kullanılabilen cihazın özellikle restoran, kafeterya ve sık temasın yaşandığı işletmelerde kullanılabiliyor.

TEST EDİLDİ
Covid Killer'ın virüsleri öldürme iddiası, Dünya Sağlık Örgütü'nün Türkiye'de tanıdığı tek laboratuvar olan Antimikrop ARGE ve Biyosidal Analiz Merkezi'nde değerlendirildi. Mikrobiyolojik analiz sonuç raporuna göre Covid Killer, Covid-19 virüsün ortadan kaldırıyor. Yapılan test sonuçlarında şu ifadelere yer verildi:

TS EN 16777:2019-01 standartına göre analiz yapılmıştır. Buna göre İnfotek UV Sterilizatör-Adaptörlü isimli cihazın 1 santimetre mesafeden COVID-19 (SARS-CoV-2, Klinik İzolat) organizmasıyla kirletilmiş yüzeylere 5 dakika uygulanması ile virüs öldürme etkinliği analiz edilmiştir.




NASIL SATIN ALINIYOR

Covid Killer cihazının yetkili satıcısı olan Altay Teknolojileri Genel Müdürü Samet Çiçek, kurumsal satışların yanında bireysel olarak da cihazı isteyen herkesin alabileceğini ifade etti. altayteknolojileri.com sitesi üzerinden sipariş alımlarına başladıklarını vurgulayan Çiçek, Avrupa pazarında da etkin bir şekilde yer almayı planladıklarını açıkladı.

MERDİVEN ALTI ÜRÜNLERE DİKKAT!
Altay Teknolojileri Genel Müdürü Samet Çiçek, piyasada merdiven altı olarak üretilen sağlık malzemelerinin denetlenmediğine dikkat çekti. Çiçek, "Covid Killer cihazı, Dünya Sağlık Örgütü'nün Türkiye'de tanıdığı tek laboratuvar olan Antimikrop ARGE ve Biyosidal Analiz Merkezi'nde test edildi ve onaylandı. Ancak Türkiye'de bu test işlemini yapan kurumlar neredeyse yok denecek kadar az. Birçok maskenin, virüsten koruyan aracın bu laboratuvardan onay alması gerekiyor. Ancak kimse bu konuya hassasiyet göstermiyor. Dolayısıyla nerede ve ne şekilde üretildiği belli olmayan ürünler 'virüsten korur' diyerek satılıyor. Tüketicilerin bu konuda dikkatli olmaları, alacakları ürünlerin onaylı olup olmadıklarını sorgulamaları gerekiyor" ifadelerini kullandı.

# covid kiler# virüsü öldüren cihaz# virüs öldürücü# covid19# koronavirüs
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Aile Hekimliğinde bilmeniz gereken değişiklikler: Bu hafta yürürlüğe girdi
Aile Hekimliğinde bilmeniz gereken değişiklikler: Bu hafta yürürlüğe girdi
Genç hemşire domuz gribinden hayatını kaybetti!
Genç hemşire domuz gribinden hayatını kaybetti!
Domuz eti tespit edilen Catering şirketinden açıklama:
Domuz eti tespit edilen Catering şirketinden açıklama: "Vatanını ve bayrağını seven bir şirketiz"
Sağlık Bakanı uyardı: Puff konusunda dikkat edin
Sağlık Bakanı uyardı: Puff konusunda dikkat edin
Son Haberler
Ömer Çelik:
Ömer Çelik: "Tarihi bir konuşma olacak"
Adıyaman Belediye Başkanı Tutdere'ye yönelik soruşturmada yeni gelişme!
Adıyaman Belediye Başkanı Tutdere'ye yönelik soruşturmada yeni gelişme!
Selahattin Demirtaş'la ilgili dikkat çeken karar!
Selahattin Demirtaş'la ilgili dikkat çeken karar!
Bakan uyardı: Türkiye yarın kavrulacak
Bakan uyardı: Türkiye yarın kavrulacak
Zeydan Karalar tutuklandı; Abdurrahman Tutdere'ye ev hapsi verildi!
Zeydan Karalar tutuklandı; Abdurrahman Tutdere'ye ev hapsi verildi!
AK Parti milletvekili Vildan Yılmaz Gürel koronavirüse yakalandı
AK Parti milletvekili Vildan Yılmaz Gürel koronavirüse yakalandı

Ana Sayfa
Gündem
Spor
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Medya
Teknoloji
Kültür-Sanat
Sağlık
Yaşam
Eğitim
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
Nöbetci Eczaneler
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Medya
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Foto Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.