Anasayfa
  • Gündem
  • Spor
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Medya
  • Teknoloji
  • Kültür-Sanat
  • Sağlık Yaşam Eğitim
  • Ara
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Vatandaşın Bayram Çilesi: Biletler Karaborsaya Düştü
Gündem
Yayınlanma: 07 Nisan 2024 - 15:53

Vatandaşın Bayram Çilesi: Biletler Karaborsaya Düştü

Gündem
07 Nisan 2024 - 15:53
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Vatandaşın Bayram Çilesi: Biletler Karaborsaya Düştü

İstanbul’un Esenler ilçesinde bulunan otogarda Ramazan Bayramı öncesinde yoğunluk yaşandı. Konya’ya gideceğini söyleyen bir yurttaş, bilet fiyatlarından dert yanarak “Bileti yaklaşık 10 gün önce aldım. Şu anda açık artırmayla gidiyor biletler. Bayram fırsatını değerlendiriyor onlar da. Bin lira ya aldım bileti. Daha önce 650-700 lira arasındaydı” dedi.

Ramazan Bayramı nedeniyle şehirler arası ulaşımda yoğunluk yaşanmaya devam ediyor. İstanbul Esenler’de bulunan 15 Temmuz Demokrasi Otogarı’nda hareketliliği ANKA Haber Ajansı görüntüledi.

Çoğu memleketine gidecek olan yolcular, bilet fiyatlarından dert yakındı. Konya’ya gideceğini söyleyen bir yurttaş, “Bileti yaklaşık 10 gün önce aldım. Şu anda açık artırmayla gidiyor biletler. Bayram fırsatını değerlendiriyor onlar da. Bin lira ya aldım bileti. Daha önce 650-700 lira arasındaydı. Bayramdan sonra dönüş yapacağım tekrar. Onu almadım. Hızlı trenle gelmeyi düşünüyorum” dedi.

Bilet fiyatlarında bayram fırsatçılığı

Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinden İstanbul’a aktarma yoluyla Kastamonu’ya gideceğini söyleyen bir yurttaş da mağduriyetini şöyle anlattı:

“Tek firma olduğu için bilet zaten bulamıyoruz. Bayram tatili zaten yoğun. Herkes memleketine gidiyor. Mecbur gitmek zorundayım çünkü 9 gün tatil. Bilet fiyatları yüksek. Bundan bir ay önce 800 liraya buradan gidiyordum, şu an bin 200, bin 300 lira. Bayram tatilinde zaten köprü ücretleri ücretsiz. Bilet fiyatları gerçekten yüksek, bu konuda mağduriyet yaşıyoruz. Yer sıkıntısı zaten var. Deprem oluyor, ev kiraları artıyor. Hep zaten böyle fırsat kolluyoruz insanlık olarak. Ülke zaten zor durumda. En azından bilet fiyatlarını makul seviyede tutsalardı ya da sabit tutsalardı çok daha iyi olurdu. Bir hafta önce Kastamonu bilet fiyatlarına baktım, 900 küsur istiyordu. Şu an aldım bin 200 liraya. Emekliler gidecek memleketine. Emeklilerin durumu zaten ortada. İndirimli olması iyi olurdu bizim için ama tamamen hayal kırıklığı oldu. Benim sürekli koltuk numaram değişti. Ek sefer çıkaracaksanız ben koltuk numaralarıyla uğraşmak zorunda değilim.”

“Ekonomik kriz herkesi etkiliyor”

Eşiyle ve kızıyla birlikte Düzce’ye gideceklerini dile getiren başka bir yurttaş ise “Bayram dolayısıyla ücretler artmış durumda. Bayramdan sonra eski seviyesine gelmesini arz ediyoruz. Gerçekten ekonomik kriz herkesi etkiliyor. Bir hafta kalacağım. Bileti bir ay önce aldım. İyi ki de aldım. Bugün sordum yazıhaneye, 700 lira. Ben aldım 3 kişi, bin 500 lira. 600 lira fark var. Kârımız oldu. Dönüş biletini de bugün aldım. Bayram dolayısıyla herkes mecbur kalıyor, firmalar da onun için artırıyor. Akaryakıt fiyatları uçuyor, normal karşılıyoruz” dedi.

Bir kız çocuğu da kameraya tebessüm ettiren “Bayram olacak, çok mutluyuz. Haberde kalın, görüşürüz” mesajını verdi.

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan:
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hala FETÖ virüsünü bünyeden söküp atamadık"
İmamoğlu'ndan Mansur Yavaş açıklaması
İmamoğlu'ndan Mansur Yavaş açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan: AK Parti, MHP, DEM Parti olarak beraber yürüme karar verdik
Cumhurbaşkanı Erdoğan: AK Parti, MHP, DEM Parti olarak beraber yürüme karar verdik
Ömer Çelik:
Ömer Çelik: "Tarihi bir konuşma olacak"
Son Haberler
Cumhurbaşkanı Erdoğan:
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hala FETÖ virüsünü bünyeden söküp atamadık"
Türkiye'nin Oscar adayı filmi belli oldu
Türkiye'nin Oscar adayı filmi belli oldu
Üç kızının gözü önünde TikTok fenomenini öldürdüler!
Üç kızının gözü önünde TikTok fenomenini öldürdüler!
45 gün içinde başvurmayan tapu sahipleri hakkını kaybedecek
45 gün içinde başvurmayan tapu sahipleri hakkını kaybedecek
İmamoğlu'ndan Mansur Yavaş açıklaması
İmamoğlu'ndan Mansur Yavaş açıklaması
CHP Hatay İçin YSK Önünde...
CHP Hatay İçin YSK Önünde...

Ana Sayfa
Gündem
Spor
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Medya
Teknoloji
Kültür-Sanat
Sağlık
Yaşam
Eğitim
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
Nöbetci Eczaneler
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Medya
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Foto Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.