Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçılar Birliği Genel Başkanı Erol Celep, "Türkiye'de 2019 Mart ayında 77 milyon dolar kuru üzüm,kuru kayısı ve kuru incir ihracatı bu sene Mart'ta yüzde 16 artış göstererek 90 milyon dolara yükseldi.Sezonun başladığı günden bugüne kadar ise kuru üzüm,kuru kayısı ve kuru incirden 723 milyon dolar gelir elde edildi.Kuru kayısı koronavirüs' e karşı yüksek besin değeriyle bağışıklık sistemini güçlendirici bir besin kaynağı.İçerdiği beta karoten miktarıyla da kuvvetli bir antioksidan" dedi.
Celep geçen sezona bakıldığında Türkiye genelinde kuru kayısı ihracatının yüzde 4 artarak 189 milyon dolardan 197 milyon dolara yükseldiğini belirtti.Celep ayrıca kuru kayısı ihracatının en fazla gerçekleştiği bölge Ege Bölgesi'nde 26 bin ton kuru kayısı ihraç edilerek 78 milyonluk döviz girdisi sağlandığını belirtti.
Celep, kuru kayısı ihraç edilen ülkeler arasında ABD,Almanya,Brezilya,Hollanda,Mısır,Çin ve Beyaz Rusya 'ya ihracatta artış olduğunu belirtirken Koronavirüs vakasının ilk görüldüğü yer olan Çin' e kuru kayısı ihracatının bu sene yüzde 125 artarak 4,5 milyon tona ulaştığını kaydetti
Celep geçen sezona bakıldığında Türkiye genelinde kuru kayısı ihracatının yüzde 4 artarak 189 milyon dolardan 197 milyon dolara yükseldiğini belirtti.Celep ayrıca kuru kayısı ihracatının en fazla gerçekleştiği bölge Ege Bölgesi'nde 26 bin ton kuru kayısı ihraç edilerek 78 milyonluk döviz girdisi sağlandığını belirtti.
Celep, kuru kayısı ihraç edilen ülkeler arasında ABD,Almanya,Brezilya,Hollanda,Mısır,Çin ve Beyaz Rusya 'ya ihracatta artış olduğunu belirtirken Koronavirüs vakasının ilk görüldüğü yer olan Çin' e kuru kayısı ihracatının bu sene yüzde 125 artarak 4,5 milyon tona ulaştığını kaydetti