İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı dün bir televizyon programında gazeteci Merdan Yanardağ’ın bölücü terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan hakkında açıklamaları nedeniyle re’sen soruşturma başlatmış ve “Suçu ve suçluyu övme. Terör örgütü propagandası yapmak” suçlamasıyla gözaltına alınmıştı.
Sulh Ceza Hakimliği saat 15.55’te Merdan Yanardağ hakkında tutuklama kararı verdi.
Gündem
Yayınlanma: 27 Haziran 2023 - 15:55
Güncelleme: 27 Haziran 2023 - 15:57
TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ tutuklandı
Terör örgütü lideri Abdullah Öcalan'a ilişkin sözleri sonrasında dün gözaltına alınan TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ tutuklandı.
Gündem
27 Haziran 2023 - 15:55
Güncelleme: 27 Haziran 2023 - 15:57
sonra niye oy vermiyor millet diyosunuz geçmişte alenen vukuatı olan birinin niye hapiste diyor ha bunu selahattin demirtaş için dese o adam sadece siyasi olarak mücadele ediyor diğeri silahlı eylemsel geçmişi var yani kafanız bu kadar mı çalışıyor bu söylemleri kullanan birinin desteklediği partiye yüksek çoğunluk oy vermez ha birde kitap yazmış bu adam islamo faşizm adlı kitabın içinde ne yazıyor, halk içine ve ne yazdığına bakmadan direk kitap isminden eler yani bu hamleler direk karşı akp cenahına malzeme kardeşim bu söylem ve tavırları bilerek mi yapıyorsunuz akp hep iktidarda kalsın diye.tamam kendisi alevi veya sosyalist fakat toplumun çoğunluğu bu kimlikte değil hiç bilgisayar oyunuda mı oynamadınız.bu hal ve tavırlar direk akp ye malzeme vermek iktidarına destek demek.
Lanet olsun böyle düzenin, lanet olsun böyle bayramların. Yıllardır aynı zulüme destek olanlar sarıklı cübbeli Ali Erbaş gibilerin, Arafat'ta vakfe durmuş ettiği duaları hacıların amin demesi bile caiz değildir. Allah için değil kan akıtmak, bunlar kendilerinden kurbanlar verirler inşallah tek dileğim. Ki bunlarında birazcık olsun canları yansın ki, Allah'ın El-Adl sıfatını nasıl olurmuş bir görelim. İtibarlarını kurtarmak için adaleti feda ettiler. Bugün de ne yazık ki buna benzer onlarca hadise ile karşılaşıyoruz: Devletlerin âlî menfaatleri için neler neler feda ediliyor. Kurumların âlî menfaatleri için neler neler feda ediliyor. İdeolojilerin âlî menfaatleri için neler neler feda ediliyor. Ailelerin âlî menfaatleri için neler neler feda ediliyor. Şahısların âlî menfaatleri için neler neler feda ediliyor. Hiçbir menfaat sizi adil davranmaktan geri koymasın, yoksa bunun bedeli çok ama çok ağır olur. Hz. Yusuf kardeşleri ile bir haset imtihanı yaşadı ve onu kazandı. Züleyha ile şehvet imtihanını yaşadı ve onu da geçti. Şimdi sıra zindan imtihanında. Bakalım netice ne olacak? Allah (cc) bizleri de imtihanlarını geçenlerden eylesin.