Anasayfa
  • Gündem
  • Spor
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Medya
  • Teknoloji
  • Kültür-Sanat
  • Sağlık Yaşam Eğitim
  • Ara
  1. Haberler
  2. Siyaset
  3. Sokak hayvanları kanun teklifi... İmamoğlu: "Böyle bir çözüm arayışı bütün belediyeleri zor duruma sokar"
Siyaset
Yayınlanma: 23 Temmuz 2024 - 17:37
Güncelleme: 23 Temmuz 2024 - 17:45

Sokak hayvanları kanun teklifi... İmamoğlu: "Böyle bir çözüm arayışı bütün belediyeleri zor duruma sokar"

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, TBMM’de komisyonda görüşmeleri süren sokak hayvanlarıyla ilgili yasa teklifine ilişkin "Bu, komisyon işinden önce bu işi bilenlerin işi. Bu iş, uygulayacak olan belediyelerin işi. Bu masada biz yokuz, düşünsenize. Belediyeler yok, sivil toplum kuruluşları yok. Ondan sonra  demokrasi, özgürlük lafları edeceksiniz. Böyle bir çözüm arayışı içinde olurlarsa Türkiye'nin bütün belediyelerini zor duruma sokarlar. Bu böyle olmaz" dedi.

Siyaset
23 Temmuz 2024 - 17:37
Güncelleme: 23 Temmuz 2024 - 17:45
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Sokak hayvanları kanun teklifi... İmamoğlu:
Ekrem İmamoğlu, İstanbul Vakfı'nın kurban bağışı konserve dağıtımı programının ardından, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Tasarruf tedbirleri nedeniyle İstanbul'un olimpiyat tanıtımı etkinliğinin 2 günle sınırlandırılması konusunda İmamoğlu, şunları söyledi:

"Tasarruf tedbirlerine uygun tasarım yapıldı. Hükümetin alacağı tedbirlere uymakla yükümlüyüz. Ona göre hareket edildi. 7-8 Ağustos'ta Paris'te Dünya Olimpiyat sürecine katkı sunan, içinde olan kişilere, kurum ve kuruluşların temsilcilerine çok güzel İstanbul resepsiyonu ve tanıtımı yapacağız. Devletimizin bütün kuruluşları başta bakanlık ve ilgili federasyonlar ve olimpiyat komitesiyle birlikte  tasarımı ve tanıtımı yapıyor olacağız. İnşallah olimpiyatlardan bol altın madalyayla dönelim. Giderlerde, masraflarda tasarruf ama madalyalarda tasarruf değil, bolluk bereket diliyoruz"

"Bu işi uygulayacak olan belediyeler masada yok"

TBMM’de komisyonda görüşmeleri süren sokak hayvanlarıyla ilgili kanun teklifine ilişkin soru üzerine İmamoğlu şöyle konuştu:

"Meclisteki süreçleri takip ediyoruz. Oluşturduğumuz raporları paylaşıyoruz. Ne yazık ki bu süreç belediyelerle ilgili anormal bir yük yükleyen ve çok üst seviyede sorumluluk yükleyen maddelere sahipken hiçbir belediye ile hiçbir konuda hiçbir aşamasında Türkiye Belediyeler Birliği ile dahi bir irtibat kurulmadan bu sürecin böyle geliştirilmesini asla ve asla kabul etmemiz mümkün değil. İçeriğine zaten girmiyorum. (Ötenazi ibaresini) yaz, çıkar vesaire... Bu, komisyon işinden önce bu işi bilenlerin işi. Bu iş, uygulayacak olan belediyelerin işi. Bu masada biz yokuz yani, düşünsenize. Belediyeler yok, sivil toplum kuruluşları yok. Ondan sonra  demokrasi, özgürlük lafları edeceksiniz. Bu böyle olmaz. Benim acilen uyarım, önerim; AK Parti'nin o koltuklarında oturan, o masalarında oturan arkadaşlar, bu sorun böyle giderse ve böyle bir çözüm arayışı içinde olurlarsa Türkiye'nin bütün belediyelerini zor duruma sokarlar. Bunun A partisi, B partisi, AK Partilisi, CHP'lisi yok. Oturalım, bunu konuşalım. Toplumsal vicdanı önümüze koyalım. Süreç yönetimini önümüze koyalım. Bütçe yönetimini önümüze koyalım. Bütüncül düşünelim. Yapılan her kanun adımını yanlış yaparsanız yani bir düğmeyi  yanlış iliklediğiniz zaman böyle devam eder gider. Meselenin özü budur. Yapmayın bunu milletimize, bize, kurumlarımıza. Sadece bu konuda değil, birçok konuda aynı şey. Yapmayın bunu, istirham ediyoruz. Yapmayın. Bu yanlıştan dönün. Oturalım hep beraber bunu konuşalım"

Kalamış Marina ihalesiyle ilgili soruya karşılık İmamoğlu "Süreci biz takip ediyoruz, şu an da net bir bilgiye sahip değiliz. İhalenin süreci, dosyası, tabii bu tür şeyler çok şeffaf ilerlemiyor bildiğiniz gibi. Kim aldı, kim almadıdan ziyade, nasıl ihaleye çıkıldı, içerik nedir, ne değildir onları inceleceğiz" diye yanıt verdi.

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Trump’tan Erdoğan’a Gazze daveti…
Trump’tan Erdoğan’a Gazze daveti…
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Venezuela ile ilgili ilk açıklama!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Venezuela ile ilgili ilk açıklama!
Devlet Bahçeli: Erdoğan, günümüzün Süleyman'ıdır
Devlet Bahçeli: Erdoğan, günümüzün Süleyman'ıdır
Ümit Özdağ hakkında beraat kararı
Ümit Özdağ hakkında beraat kararı
Son Haberler
Tan Sağtürk'ün görevden neden alındığı ortaya çıktı
Tan Sağtürk'ün görevden neden alındığı ortaya çıktı
Atlas'ın 15 yaşındaki katil zanlısının ifadesi ortaya çıktı!
Atlas'ın 15 yaşındaki katil zanlısının ifadesi ortaya çıktı!
Trump’tan Erdoğan’a Gazze daveti…
Trump’tan Erdoğan’a Gazze daveti…
ABD’den İran’a tehdit gibi sözler!
ABD’den İran’a tehdit gibi sözler!
Oktay Kaynarca ve Emel Müftüoğlu'nun uyuşturucu test sonuçları açıkladı...
Oktay Kaynarca ve Emel Müftüoğlu'nun uyuşturucu test sonuçları açıkladı...
Özgür Özel: "Türkiye'de sokak hayvanları sorunu sınıfsal bir soruna evrilmek gibi toplumsal riski de işaret ediyor"
Özgür Özel: "Türkiye'de sokak hayvanları sorunu sınıfsal bir soruna evrilmek gibi toplumsal riski de işaret ediyor"

Ana Sayfa
Gündem
Spor
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Medya
Teknoloji
Kültür-Sanat
Sağlık
Yaşam
Eğitim
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
Nöbetci Eczaneler
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Medya
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Foto Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

islami chat islami sohbetler giftcardmall/mygift islami sohbet sampuan