Anasayfa
  • Gündem
  • Spor
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Medya
  • Teknoloji
  • Kültür-Sanat
  • Sağlık Yaşam Eğitim
  • Ara
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. SMS ile işten atılmışlardı: Mücadelelerine devam ediyorlar...
Gündem
Yayınlanma: 09 Nisan 2024 - 17:13

SMS ile işten atılmışlardı: Mücadelelerine devam ediyorlar...

31 Mart yerel seçimlerinde Altındağ Belediye Başkanı seçilen Veysel Tiryaki'nin kararıyla ek zamlarının geri alınması nedeniyle protestoya başlayan ve işten atılan işçilerin eylemi sürüyor.

Gündem
09 Nisan 2024 - 17:13
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
SMS ile işten atılmışlardı: Mücadelelerine devam ediyorlar...

31 Mart yerel seçimlerinde Altındağ Belediye Başkanı seçilen Veysel Tiryaki'nin kararıyla ek zamlarının geri alınması nedeniyle protestoya başlayan ve işten atılan işçilerin eylemi sürüyor. Temizlik işçisi Serdar Keskin, "Sabahın 05.30'unda işe başlıyoruz. Kışı, yazı, soğuğu bizde yok. Ben böyle çalışıyorsam hakkımı ver. Benim ne suçum var? Veysel Tiryaki gibi kişiler bizi insan yerine koymuyor" diye konuştu.

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki'nin talimatıyla gece yarısı gelen SMS ile işten çıkarıldıklarını öğrenen işçiler arife gününde de eylemlerini sürdürüyor. İşçiler, belediyeden olumlu bir haber gelmemesi halinde eyleme devam edeceklerini söylüyor.

Gecenin bir yarısı SMS ile işten çıkarıldıklarını öğrendiler

 SMS yoluyla işten çıkarıldığını öğrenen işçilerden sendika temsilcisi Can Tekin, şöyle konuştu:

"Daha önceden Temizlik İşleri'nde çalışıyordum, sonrasında sırf bu işlere bulaşmayalım diye beni Fen İşleri'ne sürdüler. Biz bu işi evrak üzerinde yürütelim istedik ama bilmiyorum başkanlarımız nasıl düşünüyor, nasıl anlıyorlar. Yeri geliyor bizi 'vatan haini' olarak nitelendiriyorlar.

Zaten başkan gelmeden önce bizi araştırmışlar, fişlemişler. İsimlerimizi kendi aramızdaki amirlerimiz, şeflerimiz fişledi. Çıkışımızı bugün verdiler. Biz burada ekmek davasındayız. Ben bugün çocuğumu alışverişe götürmesini bilmiyor muydum? Ben, Altındağ Belediyesi'nde olup da bu insanlara oy verenlere hakkımı helal etmiyorum. Vebali boyunlarına olsun."

"İşçinin hakkını vermeye gelince sonsuza kadar direniyorlar"

Kahraman Özer, şunları söyledi:

"İşçiye gelince hemen işlem uygulanabiliyor. İşçinin parasını, hakkını vermeye gelince sonuna kadar direniyorlar. Hakkımızı istediğimiz zaman 'yasal değil' diyorlar. Akşam bir ateş yaktık onu bile söndürdüler. Dünden beri biz buradayız. Her ay 'benim bugün param yatacak mı, eksik mi yatacak' diye düşünüyorum. Şeker alamadık evimize. Yarın çoluk çocuk gelse ben ne vereceğim?"

Temizlik İşleri'nde çalışan Serdar Keskin ise şunları söyledi:

"Geri dönüşle ilgili herhangi bir çalışma yok"

"Şu ana kadar herhangi bir irtibat olmadı. Sadece CHP'li meclis üyelerimiz geldi. Biz tek adam sistemine güvenip, sırtını dayayıp iş yapanlardan muzdaripiz. Asım Balcı 14 Mart'ta baskıyla protokol imzaladı maaşımızı aldık. Yeni seçilen başkan Veysel Tiryaki de geldi iptal etti. Bunu neye göre yapıyorsun? Kanun var. Yerel seçimlerde oy kaybetmen benim mi suçum? Asım Balcı'da X hesabından yaptığı paylaşımla diyor ki; kasada boşluk yok, para var. Madem para var bu işçiyi o zaman neden mağdur ettin? Şu an aynısını Veysel Tiryaki yapıyor.

Sabahın 05.30'unda işe başlıyoruz. Kışı, yazı, soğuğu bizde yok. Ben böyle çalışıyorsam hakkımı ver. Benim ne suçum var? Veysel Tiryaki gibi kişiler bizi insan yerine koymuyor. Pandemide Cumhurbaşkanı belediye işçilerine teşekkür etmişti. Karşılığı bu mu? 2013 yılında beri ben AKP Parti'ye üyeyim. Ama çok pişman oldum.

CHP meclis üyeleri bu konuda gereğini yapıyor onlara minnettarız. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a ayrıca minnettarız. Bizi yalnız bırakmıyor.

Bize diyorlar ki; siz bayram yaşamayın. Çocuklarınıza bir şey almayın. Rezil olun, beter olun. Ben bu hale sokmadım sizi."

ANKA Haber Ajansı'nın ulaştığı Altındağ Belediyesi yetkilileri işçilerin işe geri dönüşleriyle ilgili herhangi bir çalışma olmadığı yönünde bilgi verdi. Bununla birikte belediyeden konuyla ilgili resmi açıklama yapılmadı.

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Ömer Çelik:
Ömer Çelik: "Tarihi bir konuşma olacak"
Zeydan Karalar tutuklandı; Abdurrahman Tutdere'ye ev hapsi verildi!
Zeydan Karalar tutuklandı; Abdurrahman Tutdere'ye ev hapsi verildi!
Türk milleti şehitlerine ağlıyor: Pençe-Kilit’ten acı haber!
Türk milleti şehitlerine ağlıyor: Pençe-Kilit’ten acı haber!
CHP'li belediyelere operasyon: Muhittin Böcek, Zeydan Karalar ve Abdurrahman Tutdere gözaltına alındı
CHP'li belediyelere operasyon: Muhittin Böcek, Zeydan Karalar ve Abdurrahman Tutdere gözaltına alındı
Son Haberler
Ömer Çelik:
Ömer Çelik: "Tarihi bir konuşma olacak"
Adıyaman Belediye Başkanı Tutdere'ye yönelik soruşturmada yeni gelişme!
Adıyaman Belediye Başkanı Tutdere'ye yönelik soruşturmada yeni gelişme!
Selahattin Demirtaş'la ilgili dikkat çeken karar!
Selahattin Demirtaş'la ilgili dikkat çeken karar!
Bakan uyardı: Türkiye yarın kavrulacak
Bakan uyardı: Türkiye yarın kavrulacak
Zeydan Karalar tutuklandı; Abdurrahman Tutdere'ye ev hapsi verildi!
Zeydan Karalar tutuklandı; Abdurrahman Tutdere'ye ev hapsi verildi!
Kılıçdaroğlu'ndan Uğur Dündar'a manifesto!
Kılıçdaroğlu'ndan Uğur Dündar'a manifesto!

Ana Sayfa
Gündem
Spor
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Medya
Teknoloji
Kültür-Sanat
Sağlık
Yaşam
Eğitim
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
Nöbetci Eczaneler
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Medya
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Foto Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.