Anasayfa
  • Gündem
  • Spor
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Medya
  • Teknoloji
  • Kültür-Sanat
  • Sağlık Yaşam Eğitim
  • Ara
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Şişli Belediyesi'nden ihtiyaç sahibi emeklilere 5 bin liralık alışveriş desteği
Ekonomi
Yayınlanma: 12 Haziran 2024 - 15:58

Şişli Belediyesi'nden ihtiyaç sahibi emeklilere 5 bin liralık alışveriş desteği

Şişli Belediyesi, zor durumdaki emeklilere 5 bin liralık ‘Pazar Alışveriş Desteği’ni başlatıyor. Pazar alışverişi desteğinden yılda bir defa kişi başı hane halkı geliri bir asgari ücretin 3’te birinden az olan hanelerde yaşayan 60 yaş ve üzeri emekli vatandaşlar yararlanabilecek. Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan, “Ekonomik krizin altında ezilen emeklilerimizi duymak, işitmek zorundayız” dedi.

Ekonomi
12 Haziran 2024 - 15:58
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Şişli Belediyesi'nden ihtiyaç sahibi emeklilere 5 bin liralık alışveriş desteği
Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan, Şişli Belediye Meclisi’ni olağanüstü toplayarak, emeklilere 5 bin liralık “Pazar Alışveriş Desteği” paketini gündeme getirdi. Emekliler için hazırlanan destek paketi, belediye meclisindeki tüm partilerin oy birliğiyle kabul edildi. Pazar alışverişi desteğinden yılda bir defaya mahsus, kişi başı hane halkı geliri bir asgari ücretin 3’te birinden az olan hanelerde yaşayan 60 yaş ve üzeri emekli vatandaşlar yararlanabilecek. Bizim Sokak ve Gezici Kent Lokantası projelerinin büyük ilgi gördüğü Şişli’de, Pazar Alışveriş desteği üçüncü sosyal destek programı oldu.

"Ekonomik krizin altında ezilen emeklilerimizi duymak, işitmek zorundayız"

Meclis toplantısında konuşan Şahan, ekonomik krizin yarattığı yıkıcı etkilerden bahsederek “Krizler yumağıyla mücadele ediyoruz. Yerel yönetimde önümüzdeki dönem bize düşen sorumluluğun bilincindeyiz. Yakıcı ve yıkıcı ekonomik krizin altında ezilen emeklilerimizi duymak, işitmek zorundayız. Yerelden üreteceğimiz, dokunacağımız her şeyin bu anlamda çok kıymetli olduğunun farkındayız” diye konuştu.

Şahan, “Üsküdar Belediyemizin geçen ay yaptığı bir projeydi. Biz, ‘bu projeyi nasıl hayata geçirebiliriz’ diye veriye baktık. Şişli’de emekli sayılarına baktık; Şişli’nin demografisini inceledik. Karşımıza çıkan tabloda bu projeyi uygulama gerekliliği, çok net bir şekilde bir fotoğraf olarak karşımıza geldi” ifadelerini kullandı.

Başvurular nasıl yapılıyor?

Emekliler, belediyenin internet sitesi www.sisli.bel.tr adresinden çevrimiçi olarak ya da 444 31 12 numaralı telefondan Şişli Belediyesi Çözüm Merkezi’ni arayarak başvurularını yapabilecek. Temmuz ayında başvurularını yapacak olan emeklilerden koşullara uygun olduğu tespit edilenlere 5’er bin lira yatırılacak. Başvuru tarihleri Şişli Belediyesi’nin internet sitesi ve sosyal medya hesaplarından da ayrıca duyurulacak.
Başvuru yapacak emeklilerin nüfus cüzdanı fotokopisi, e-Devlet üzerinden alınan “İkametgah”, “Tapu Bilgileri Sorgulama”, “Adıma Tescilli Araç Sorgulama”, “Emekli Aylık Bilgisi” belgelerini tamamlamaları; başvuruları sonrasında Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü’nden çağrıldıklarında da belgeleri yanlarında bulundurmaları gerekiyor.

Şişli Belediyesi ihtiyaç sahibi emekli vatandaşlara 5 bin liralık ‘Pazar Alışveriş Desteği' uygulamasını başlatıyor. pic.twitter.com/04zzujFmkX

— Aykırı (@aykiricomtr) June 12, 2024
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Akaryakıta bu gece bir zam daha geliyor
Akaryakıta bu gece bir zam daha geliyor
Milyonlarca emeklinin beklediği haber geldi!
Milyonlarca emeklinin beklediği haber geldi!
Akaryakıta Cumhuriyet tarihinin en büyük zammı geliyor
Akaryakıta Cumhuriyet tarihinin en büyük zammı geliyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Karadeniz'de doğalgaz keşfedildi!
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Karadeniz'de doğalgaz keşfedildi!
Son Haberler
Ömer Çelik:
Ömer Çelik: "Tarihi bir konuşma olacak"
Adıyaman Belediye Başkanı Tutdere'ye yönelik soruşturmada yeni gelişme!
Adıyaman Belediye Başkanı Tutdere'ye yönelik soruşturmada yeni gelişme!
Selahattin Demirtaş'la ilgili dikkat çeken karar!
Selahattin Demirtaş'la ilgili dikkat çeken karar!
Bakan uyardı: Türkiye yarın kavrulacak
Bakan uyardı: Türkiye yarın kavrulacak
Zeydan Karalar tutuklandı; Abdurrahman Tutdere'ye ev hapsi verildi!
Zeydan Karalar tutuklandı; Abdurrahman Tutdere'ye ev hapsi verildi!
Ogün Samast hakkında açılan davanın zamanaşımı nedeniyle düşürülmesi talep edildi.
Ogün Samast hakkında açılan davanın zamanaşımı nedeniyle düşürülmesi talep edildi.

Ana Sayfa
Gündem
Spor
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Medya
Teknoloji
Kültür-Sanat
Sağlık
Yaşam
Eğitim
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
Nöbetci Eczaneler
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Medya
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Foto Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.