AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "897 Afet Konutu Temel Atma ve 659 Konut, 61 Dükkan Anahtar Teslim Töreni" için Şanlıurfa'ya gitti.
Şanlıurfa-Diyarbakır Otoyolu, Erdoğan'ın araç konvoyu nedeniyle polisler tarafından trafiğe kapatıldı.
Yolun kesilmesiyle birlikte uzun araç kuyrukları oluştu. Vatandaşlar dakikalarca trafikte bekletildi.
Uzun süre yolun yeniden trafiğe açılmaması üzerine vatandaşlar harekete geçti. Yaklaşık yarım saat boyunca bekledikten sonra sabrı taşan vatandaşlar, polislerin uyarılarını dinlemeyerek yolu trafiğe açtı.
O anlar trafikte bulunan bir başka vatandaş tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi ve sosyal medyada paylaşıldı. İşte o görüntüler:
"HARRAN ÜNİVERSİTESİ'Nİ BİZ YAPTIK" Erdoğan, Şanlıurfa'da yaptığı konuşma sırasında 1992 yılında kurulan Harran Üniversitesi'ni AK Parti'nin yaptığını söyledi. Erdoğan, "Kardeşlerim Şanlıurfa Havalimanı, Harran Üniversitesini kim yaptı. Yaparsa AK Parti yapar. Ötekiler sadece konuşmayı bilir biz ise sadece yaptıklarımızı söylüyoruz" ifadelerini kullandı. İşte Erdoğan'ın o sözleri:Burası Urfa-Diyarbakır Otoyolu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konvoyu için otoyol trafiğe kapatılıyor. Yarım saatlik bekleyişin ardından isyan eden halk, polisi dinlemiyor ve yolu açıyor. @voys_media pic.twitter.com/5RHXzGKCmb
— voys.media (@voys_media) April 16, 2023
Erdoğan, 1992 yılında açılan Harran Üniversitesi'ni örnek gösterdi: "Kardeşlerim Harran Üniversitesini kim yaptı? Yaparsa AK Parti yapar."
— Aykırı (@aykiricomtr) April 16, 2023