Anasayfa
  • Gündem
  • Spor
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Medya
  • Teknoloji
  • Kültür-Sanat
  • Sağlık Yaşam Eğitim
  • Ara
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan: "7 büyüklüğünde deprem bekliyorum"
Gündem
Yayınlanma: 11 Mart 2023 - 12:20

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan: "7 büyüklüğünde deprem bekliyorum"

Ahmet Ercan, Turgutlu için uyardı: "7 büyüklüğünde yaklaşık olarak 30-35 saniye sürecek."

Gündem
11 Mart 2023 - 12:20
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan:
Turgutlu Belediyesi deprem bilimci, Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'ı ağırladı. Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, söyleşi öncesinde Turgutlu'yu gezerek rapor hazırladı. Prof. Dr. Ercan, Turgutlu hakkındaki izlenimlerini, Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, Başkan Yardımcıları, meclis üyeleri, daire müdürleri ve teknik personelin katıldığı toplantıda paylaştı.

KİTAP GELİRLERİ DEPREMZEDE AİLELERE ULAŞTIRILACAK

Toplantının ardından " Türkiye'nin Deprem Kuşakları ve Turgutlu'nun Fay Hatları" başlıklı söyleşi ve imza günü programı gerçekleştirildi. Prof. Dr. Ercan, katılımcılara Türkiye'nin depremselliği ve Turgutlu'daki binaların yapısı hakkında bilgi verdi. Mesadet Özcan Konferans Salonu'nda düzenlenen programa çok sayıda Turgutlulu katıldı. Program soru-cevap ve imza bölümünün ardından sona erdi. "Türkiye'nin Deprem Kuşakları ve Turgutlu'nun Fay Hatları" başlıklı söyleşi ve imza günü programında Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'ın 'Korkma' kitabının gelirleri depremzede ailelere ulaştırılmak üzere toplandı.

"SARSINTI SÜRESİ NE KADAR UZARSA YIKIMDA O KADAR FAZLA OLUR"

Mesadet Özcan Konferans Salonu'nda düzenlenen programda konuşan Prof. Dr. Ercan, Turgutlu'da olası bir depremde çok sarsıntı olacağını belirterek, "Turgutlu'da en çok 7 şiddetinde bir deprem olmasını, aşağı yukarı 35 saniye sürmesini bekliyorum. Turgutlu'yu söyleşi programından önce gezme fırsatım oldu. Beğendiğim ve beğenmediğim yapıları gördüm. Turgutlu'daki evlerin çatıları var, bu güzel bir olay. Çatının olması gerekiyor. Balkonların çoğu içerlikli bu da güzel bir olay, çıkma balkonlu evler depremde ilk yıkılır. Kentte, yapı temel derinliği 80 cm ile 1 metre arasında yapılar gördüm. Bunlar intihar evler, bu binaların bir an önce saptanması gerekiyor. Deprem ne kadar büyük olursa sarsıntının süresi de o kadar olur. Sarsıntı süresi ne kadar uzarsa yıkımda o kadar fazla olur." dedi.

"İMAR KONUSUNDA GÖSTERDİĞİMİZ HASSASİYETİ BÜTÜN TURGUTLU HALKI BİLİYOR"

Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, yaşanılan deprem felaketlerinden sonra ruhsat verme işleminin yavaşlatıldığını belirterek şunları söyledi:

"Deprem maalesef dünya coğrafyasının bir gerçeği olarak sürekli insanoğluna acılar yaşatmış ama maalesef insanoğlu da depremden ders almamış, almamaya da devam ediyor. 6 Şubat depremi olduktan sonra oradaki yaraları sarmaya, canlarla acıları paylaşmaya, üzerimize düşen vazifeleri gerçekleştirmek için bölgeye iki defa gittim. 2019 yılında göreve geldikten sonra imar konusunda gösterdiğimiz hassasiyeti bütün Turgutlu halkı biliyor. Biliyorsunuz birçok sıkıntılar yaşandı imarda ama ne kadar haklı olduğumuzu bu depremden sonra özellikle gördük. Depremden sonra hemen meclisi topladık, bir deprem komisyonu kurduk. Çok hızlı adımlar atıyoruz, çok hızlı tedbirler alıyoruz. Bu son depremden sonra inşaat ruhsatı vermeyi yavaşlattık. Teknik olarak doğru tedbirler alındığında yine ruhsat vermeye devam edeceğiz Deprem konusundaki hassasiyetimizi göstermek ve herkesi bilinçlendirmek için dünyanın tanıdığı bir bilim insanı olan Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan hocamızı davet ettik. El birliğiyle depremin öldürmediğini binaların öldürdüğünü bilerek bu süreci birlikte yaşayacağız."

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
Pembe Erdağ
3 yıl önce

ABİİİ NE diyon abiii öyle bişey olursa hiçbirimiz kalmazık abiiiii

Cevapla
Beğen (0)
Beğenme (0)
Abbas yolcu
3 yıl önce

3600 den 1/4 den emekli olan tüm emekliler yararlanmalidir bu ülkede memur olarak sadece polis İmam öğretmen hemşire mi var

Cevapla
Beğen (1)
Beğenme (0)
Misafir
3 yıl önce

30 sn sure ise kacmaya vakit yok

Cevapla
Beğen (1)
Beğenme (1)
E.bagci
3 yıl önce

İnsanlar deyil japonya şili de ürnek tır ünlem almayan biziz

Cevapla
Beğen (4)
Beğenme (0)
İlginizi Çekebilir
Salah transferi emlak piyasasına sıçradı
Salah transferi emlak piyasasına sıçradı
Erdoğan'dan fon soruşturmalarına ilişkin ilk açıklamalar
Erdoğan'dan fon soruşturmalarına ilişkin ilk açıklamalar
Manisa'daki saldırı sonrası Valilikten yeni açıklama
Manisa'daki saldırı sonrası Valilikten yeni açıklama
Kaşif Kozinoğlu soruşturmasında Doğu Perinçek ifade verdi
Kaşif Kozinoğlu soruşturmasında Doğu Perinçek ifade verdi
Son Haberler
Aslı Bekiroğlu 9. kez ameliyat olacak
Aslı Bekiroğlu 9. kez ameliyat olacak
Salah transferi emlak piyasasına sıçradı
Salah transferi emlak piyasasına sıçradı
Fenerbahçe'den suç duyurusu!
Fenerbahçe'den suç duyurusu!
Erdoğan'dan fon soruşturmalarına ilişkin ilk açıklamalar
Erdoğan'dan fon soruşturmalarına ilişkin ilk açıklamalar
BM Genel Kurulu'nda konuşma yapan Netanyahu'ya şok tepki
BM Genel Kurulu'nda konuşma yapan Netanyahu'ya şok tepki
Zafer Partisi Lideri Ümit Özdağ, Cumhurbaşkanı adaylarının Sinan Oğan olduğunu açıkladı
Zafer Partisi Lideri Ümit Özdağ, Cumhurbaşkanı adaylarının Sinan Oğan olduğunu açıkladı

Ana Sayfa
Gündem
Spor
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Medya
Teknoloji
Kültür-Sanat
Sağlık
Yaşam
Eğitim
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
Nöbetci Eczaneler
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Medya
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Foto Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.