Anasayfa
  • Gündem
  • Spor
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Medya
  • Teknoloji
  • Kültür-Sanat
  • Sağlık Yaşam Eğitim
  • Ara
  1. Haberler
  2. Siyaset
  3. Özgür Özel'den şoke eden açıklamalar: Mücahit Birinci, Murat Kapki'nin önüne ifade koyup, 2 milyon dolar istedi
Siyaset
Yayınlanma: 14 Ağustos 2025 - 14:03
Güncelleme: 14 Ağustos 2025 - 14:07

Özgür Özel'den şoke eden açıklamalar: Mücahit Birinci, Murat Kapki'nin önüne ifade koyup, 2 milyon dolar istedi

CHP lideri Özgür Özel'in tutuklu iş insanı Murat Kapki’ye, avukat Mücahit Birinci tarafından 2 milyon dolar karşılığında sahte ifade imzalatmaya zorladığı iddasıyla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, cezaevindeki bu görüşmeye dair soruşturma başlattı.

Siyaset
14 Ağustos 2025 - 14:03
Güncelleme: 14 Ağustos 2025 - 14:07
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Özgür Özel'den şoke eden açıklamalar: Mücahit Birinci, Murat Kapki'nin önüne ifade koyup, 2 milyon dolar istedi
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, perşembe günü düzenlediği basın toplantısında, “AK Toroslar çetesi” olarak nitelendirdiği bir yapılanmanın İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) yönelik soruşturmalar kapsamında tutuklu bulunan iş insanı Murat Kapki üzerinde baskı kurduğunu öne sürdü.

 

Özel, 31 Temmuz 2025 günü yaşandığını ifade ettiği olayda; daha önce AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi olarak görev yapmış olan avukat Mücahit Birinci’nin Murat Kapki’yi cezaevinde ziyaret ettiği ve Birinci'nin Kapki’ye bir buçuk sayfalık ifade tutanağı uzatarak “Bu ifadeyi imzalayacaksın, üzerine de 2 milyon dolar vereceksin, buradan çıkıp gideceksin” teklifinde bulunduğunu aktardı.

Özel, Murat Kapki'nin Mücahit Birinci ile yaptığı bu görüşmesinin ardından Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikayet dilekçesi verdiğini aktardı.

Kapki bu şikayet dilekçesinde, "[Mücahit Birinci'nin] getirdiği ifadeyi okuduktan sonra 'Ben kimseye bu şekilde iftira atmam' dedim. 'Kendini bana bir hafta teslim edeceksin, hiçbir soru sormayacaksın, Makyavelist düşün, çıkmak için her şeye mübahtır' dedi,” ifadelerini kullandı.

 

Şikayet dilekçesinde Mücahit Birinci tarafından kendisine söyletmek istediği ifadeleri de aktaran Kapki şunları yazdı:

"Mücahit Birinci tarafından imzalamam istenen ifadeler aşağıdadır: Sözde; Murat Ongun ile bir otelde buluşmuşuz. Bu buluşmada yine sözde Hüseyin Köksal, Emrah Bağdatlı, Fatih Keleş’in de olduğunu ve konunun alınan ihaleler ve kazanımlar hakkında konuşmamız olduğunu söyleyecekmişim.

Murat Ongun bize sözde “Bu ihaleler çok iyi oldu, bayağı para topladık” demiş. Bu paraları sözde Ekrem İmamoğlu’nun siyasi propagandasında ve CHP genel çalışmalarında kullanılacağını sözde bize söylemiş.

Murat Ongun sözde reklâm ihalelerini ve diğer ihalelerden gelen paranın nasıl kullanıldığını Özgür Özel’in “haberinin olduğunu” yine sözde Hüseyin Köksal ve Emrah Bojadılı’ya anlatmış, sözde ben de bunu Hüseyin Köksal’dan duymuşum.

Sözde Murat Ongun ile Fatih Keleş kendi aralarında konuşuyormuş, benim de kulağıma gelmiş. Konu Roma gezisi ve gazetecilermiş. Sözde Murat Ongun, Fatih Keleş’e “Bir Roma gezisi iyi oldu, hem hesapları şişirdik hem de gazetecileri nemalandırdık” demiş."

Murat Kapki'nin geçmişte İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Adalet ve Kalkınma Partisi Parti yönetimindeyken ve çeşitli kamu kurumlarında önemli projelere imza atmış olduğunu hatırlatan CHP lideri Özel, Kapki'nin tutuklanmasının ardından defalarca itirafçı olmaya zorlandığını, ancak istenen ifadeyi vermeyi reddettiği için hâlâ cezaevinde tutulduğunu söyledi.

CHP lideri, bu olayın, iktidar çevrelerinin yargıyı kullanarak siyasi hesaplar gördüğünün yeni bir göstergesi olduğunu savundu.

 

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Özgür Özel'den 'CHP'ye dönüş olacak mı' sorusuna yanıt
Özgür Özel'den 'CHP'ye dönüş olacak mı' sorusuna yanıt
Cemal Enginyurt’un danışmanı gözaltına alındı
Cemal Enginyurt’un danışmanı gözaltına alındı
CHP'de 49 isim ihraç talebiyle disipline sevk edildi
CHP'de 49 isim ihraç talebiyle disipline sevk edildi
CHP'den Mansur Yavaş açıklaması
CHP'den Mansur Yavaş açıklaması
Son Haberler
Özgür Özel'den 'CHP'ye dönüş olacak mı' sorusuna yanıt
Özgür Özel'den 'CHP'ye dönüş olacak mı' sorusuna yanıt
Bir devrin sonu! Messi veda etti...
Bir devrin sonu! Messi veda etti...
ABD Başkanı Donald Trump: İran'ı tokatlayacağız
ABD Başkanı Donald Trump: İran'ı tokatlayacağız
Ehliyet sınavları değişiyor: Aday artık akan trafiğe çıkacak
Ehliyet sınavları değişiyor: Aday artık akan trafiğe çıkacak
Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi, Dışişleri Bakanlığına çağrıldı
Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi, Dışişleri Bakanlığına çağrıldı
CHP'den 'Aydın' adımı
CHP'den 'Aydın' adımı

Ana Sayfa
Gündem
Spor
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Medya
Teknoloji
Kültür-Sanat
Sağlık
Yaşam
Eğitim
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
Nöbetci Eczaneler
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Medya
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Foto Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.