Anasayfa
  • Gündem
  • Spor
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Medya
  • Teknoloji
  • Kültür-Sanat
  • Sağlık Yaşam Eğitim
  • Ara
  1. Haberler
  2. Siyaset
  3. Onursal Adıgüzel: "Kemal Kılıçdaroğlu'nun zarar görmemesi için görevimden istifa ettim."
Siyaset
Yayınlanma: 17 Mayıs 2023 - 21:16
Güncelleme: 17 Mayıs 2023 - 21:28

Onursal Adıgüzel: "Kemal Kılıçdaroğlu'nun zarar görmemesi için görevimden istifa ettim."

Görevden alınan CHP’nin Bilgi ve İletişim Teknojilerinden sorumlu Genel Başkan yardımcısı Onursal Adıgüzel, CHP’nin seçim sistemine ilişkin yöneltilen eleştirilere yanıt verdi.

Siyaset
17 Mayıs 2023 - 21:16
Güncelleme: 17 Mayıs 2023 - 21:28
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Onursal Adıgüzel:
Görevden alınan CHP’nin Bilgi ve İletişim Teknojilerinden sorumlu Genel Başkan yardımcısı Onursal Adıgüzel TELE1’e konuk oldu. Adıgüzel, gazeteci Gürkan Hacır’ın sunduğu Şimdiki Zaman programında hakkındaki iddialara ve CHP’nin seçim sistemine ilişkin yöneltilen eleştirilere yanıt verdi.

Adıgüzel’in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Görevimden istifa ettim. Sayın Kılıçdaroğlu’nun bu süreçte zarar görmemesi için. Gelsin bizi denetlesinler dedim. Kim denetlemek isterse, kaç sonuç aldık, bunları açıklamak isteriz. Bir yanlış anlaşılma var. Asıl sandık meselesi bir operasyonudur. Gördüğüm lüzum üzerine istifa ettim. Sayın Genel Başkanımızın zarar görmesini istemedim. CHP teknolojide o gece bir hata yapmadı.

Ben bu gecenin iletişiminden sorumlu değilim. Dünyanın dört bir tarafından gelen siber saldırının da ortasındayız. Bir çok atak saldırı oldu. Hiçbir sorun atlatmadan yürüttük. Sonuçların karşılaştırması ve itiraz sorunlarını ben yürüttüm. Önemli olan iletişim stratejisi nasıl yürütüldü. O kadar rahattık ki kapılarımızı uzman profesörlere açtık. Yarın bir sorun olursa onlar da takip etsinler diye.

Ekranların halka açılması başka bir karar. İletişimi yöneten yapılar karar veriyor. İletişim strateji nasıl kurulursa biz ona göre yönetiriz. Veri nasıl geliyor. Manuel seçim sistemi. Islak imzalı tutanakların ilk sonuçları mobil uygulamamıza fotoğraf ve yazı gönderiyor. O bölgede internet çekiyorsa.

Oradan sonra ilçe başkanlığına gidiyor. Oradan da web tabanlı yolla bize gidiyor. Orada oy sayım sürecinde hırsızlık olabilir, birleştirmede olabilir. Masa başında isim ve sayıları kaydırarak çeşitli hırsızlıklar olabiliyor. Biz mobil uygulamamızdan o gece sandıkların yüzde 60’ını aldık.

Sonrasında bizim daha güçsüz olduğumuz yerlerde ilçelerden giriş yapılıyor. Dağ köylerinde ertesi sabah da giriliyor. Coğrafi zorluklardan kaynaklı verilerin gelmesi zaman alabilir. Hızlı sonuç açıklayacağız diye bir şeyi hiçbir zaman söylemedik. Tutanakların yüzde 99’undan fazlasını kontrol ettik. 192 bin küsur sandığın yüzde 99’unun imzasını aldık.

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Kılıçdaroğlu yeniden aday olacak mı?
Kılıçdaroğlu yeniden aday olacak mı?
AK Parti'ye katılacağı iddia edilen İYİ Partili vekil istifa etti
AK Parti'ye katılacağı iddia edilen İYİ Partili vekil istifa etti
Devlet Bahçeli ile Özgür Özel arasında
Devlet Bahçeli ile Özgür Özel arasında "YENİ Parti" diyaloğu
Bu illerde CHP'li belediye kalmadı!
Bu illerde CHP'li belediye kalmadı!
Son Haberler
Alihan Kuriş soruşturmasında çarpıcı detay! 3 milyon dolarlık çek ve 27 milyon liralık altın...
Alihan Kuriş soruşturmasında çarpıcı detay! 3 milyon dolarlık çek...
Kılıçdaroğlu yeniden aday olacak mı?
Kılıçdaroğlu yeniden aday olacak mı?
İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, hastaneye kaldırıldı
İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, hastaneye kaldırıldı
Fenerbahçe takım otobüsüne silahlı saldırıda 11 yıl sonra ilk tutuklama
Fenerbahçe takım otobüsüne silahlı saldırıda 11 yıl sonra ilk...
Trump'tan ortalığı karıştıracak açıklama: Hürmüz Boğazı'nı ABD toprağı ilan edeceğim
Trump'tan ortalığı karıştıracak açıklama: Hürmüz Boğazı'nı...
Dev dalgaların çarptığı gemide yaşananlar böyle kaydedildi
Dev dalgaların çarptığı gemide yaşananlar böyle kaydedildi

Ana Sayfa
Gündem
Spor
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Medya
Teknoloji
Kültür-Sanat
Sağlık
Yaşam
Eğitim
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
Nöbetci Eczaneler
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Medya
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Foto Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.