Anasayfa
  • Gündem
  • Spor
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Medya
  • Teknoloji
  • Kültür-Sanat
  • Sağlık Yaşam Eğitim
  • Ara
  1. Haberler
  2. Siyaset
  3. Muhsin Yazıcıoğlu soruşturmasında yeni gelişmeler: Her şey en başa döndü!
Siyaset
Yayınlanma: 24 Mart 2022 - 15:03

Muhsin Yazıcıoğlu soruşturmasında yeni gelişmeler: Her şey en başa döndü!

Muhsin Yazıcıoğlu'nun şüpheli ölümüyle ilgili soruşturmada yeni gelişmeler yaşanıyor. Kahramanmaraş'ta 13 yıl önce helikopter kazası soncu hayatını kaybeden Yazıcıoğlu'nun soruşturmasına bakan özel yetkili savcıların FETÖ'den ihraç edilmeleri üzerine dosya, Maraş'a gönderildi.

Siyaset
24 Mart 2022 - 15:03
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Muhsin Yazıcıoğlu soruşturmasında yeni gelişmeler: Her şey en başa döndü!
Muhsin Yazıcıoğlu'nun 13 yıl önceKahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde meydana gelen helikopter kazasında hayatını kaybetmesiyle ilgili soruşturmada yeni gelişmeler yaşanıyor.

25 Mart 2009 günü yaşanan kaza sonrası başlatılan soruşturma, kapatılan Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülüyordu. 15 Temmuz’daki darbe girişimi sonrasında soruşturmaya bakan savcılar FETÖ'den ihraç edildi. Sözcü'nün haberine göre üst düzey yargı kaynakları, FETÖ’den ihraç edilen savcıların yürüttüğü soruşturmada bir arpa boyu yol alınamadığını belirtti.

FETÖCÜ SAVCILARIN YÖNLENDİRMESİYLE YALANCI TANIKLIK
Delillerin toplanması yerine FETÖ lideri Fetullah Gülen'in talimatıyla soruşturmaya gizem katıp sulandırmaya çalıştığı iddia edilen FETÖ'cü savcıların bazı tanıkları yönlendirdikleri belirtildi. İfadelerine başvurulan, aralarında asker ve polislerin de bulunduğu kişiler, tanık sıfatıyla verdikleri beyanda, helikoptere dış müdahalede bulunulduğunu, hatta roketli saldırıya uğradığını gördüklerini söyledikleri dosyaya girdi.

Ancak bu tanıklar sonraki tarihlerde ifadelerinden vazgeçip “Biz öyle bir şey demedik” dedi. 17 kişi hakkında Kahramanmaraş Ağır Ceza Mahkemesinde, “Yalan tanıklık, suç uydurma, silahlı terör örgütüne üye olmak” suçlarından dava açıldı.

GİZLİ TANIKLARLA SORUŞTURMAYI SULANDIRDILAR
İhraç edilen FETÖ'cü savcıların 7 kişiyi gizli tanık yaparak ifadelerini aldıkları ancak ifadelerin dosyadaki delillerle hiçbir şekilde örtüşmediği de tespit edildi. Yine FETÖ elebaşı Gülen'in talimatlarıyla soruşturmaya bakan savcıların da yönlendirmesiyle dosyaya ihbar mektubu gönderildiği ve bu mektupta helikoptere önceden çipli bir manyetik telefon gizlendiği ve helikopterin elektronik aksamlarının etkisiz hale getirilerek düşürüldüğü, Yazıcıoğlu'nun yanındaki bilgi ve belgelerin çalındığı iddialarıyla soruşturmanın sağlıklı yürütülmesinin önüne geçtikleri kaydedildi.

İsimsiz, imzasız ve tarihsiz ihbarlarla sözde Ergenekon ve Balyoz davasında yargılanan üst düzey rütbeli komutanlar hakkında hiçbir delil olmaksızın şikâyette bulunan bazı tanıkların ise halen FETÖ üyeliğinden yargılandıkları belirlendi.

4 SAVCI 9 KİŞİLİK KARMA BİLİRKİŞİ HEYETİ
Sır perdesi halen aralanamayan kazanın, tüm yönleriyle ortaya çıkarılması için 4 savcı görevlendirdi. Ayrıca teknik üniversitelerde görevli 9 kişiden oluşturulan karma bilirkişi heyeti de kaza kırımıyla ilgili nihai bir rapor hazırlamak üzere görevlendirildi. Dosyanın bir örneği de bilirkişi kuruluna teslim edildi.

Helikopterin ‘kaza kırım sonucu mu, yoksa bir dış müdahale sonucu mu?’ düşürülüp düşürülmediğinin tespit edilmesi için deliller tek tek titizlikle incelemeye alındı. 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında Yazıcıoğlu'nun ölümüyle ilgili FETÖ'cü savcı ve polislerin kendi aralarında geçen ByLock yazışmaları da ayrıca incelemeye alındı.

# muhsin yazıcıoğlu# fetö# soruşturma# helikopter# bbp# savcı
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Ahmet Türk'ten dikkat çeken kayyum çıkışı
Ahmet Türk'ten dikkat çeken kayyum çıkışı
Şırnak Belediyesi'nden Devlet Bahçeli'ye jest!
Şırnak Belediyesi'nden Devlet Bahçeli'ye jest!
Adıyaman Belediye Başkanı Tutdere'ye yönelik soruşturmada yeni gelişme!
Adıyaman Belediye Başkanı Tutdere'ye yönelik soruşturmada yeni gelişme!
Selahattin Demirtaş'la ilgili dikkat çeken karar!
Selahattin Demirtaş'la ilgili dikkat çeken karar!
Son Haberler
Fenerbahçe'de sürpriz ayrılık! İstifa etti
Fenerbahçe'de sürpriz ayrılık! İstifa etti
Ahmet Türk'ten dikkat çeken kayyum çıkışı
Ahmet Türk'ten dikkat çeken kayyum çıkışı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: AK Parti, MHP, DEM Parti olarak beraber yürüme karar verdik
Cumhurbaşkanı Erdoğan: AK Parti, MHP, DEM Parti olarak beraber yürüme...
Şırnak Belediyesi'nden Devlet Bahçeli'ye jest!
Şırnak Belediyesi'nden Devlet Bahçeli'ye jest!
Ömer Çelik:
Ömer Çelik: "Tarihi bir konuşma olacak"
Milli Takım'da şok, Portekiz maçında yoklar: 4 isim kadrodan çıkarıldı
Milli Takım'da şok, Portekiz maçında yoklar: 4 isim kadrodan çıkarıldı

Ana Sayfa
Gündem
Spor
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Medya
Teknoloji
Kültür-Sanat
Sağlık
Yaşam
Eğitim
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
Nöbetci Eczaneler
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Medya
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Foto Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.