Anasayfa
  • Gündem
  • Spor
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Medya
  • Teknoloji
  • Kültür-Sanat
  • Sağlık Yaşam Eğitim
  • Ara
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Muharrem İnce'den mülakat tepkisi: Allah da sizin belanızı versin
Gündem
Yayınlanma: 29 Aralık 2021 - 16:02

Muharrem İnce'den mülakat tepkisi: Allah da sizin belanızı versin

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Kastamonu ziyareti sırasında KPSS sınavında yüksek puan alanların mülakatla elenmesine tepki gösterdi. İnce, " Bu mülakat sistemiyle gençlerin içini acıtanlara, bu çocuklara haksızlık yapanlara, bu çocukları eleyenlere; Allah da sizin belanızı versin" dedi.

Gündem
29 Aralık 2021 - 16:02
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Muharrem İnce'den mülakat tepkisi: Allah da sizin belanızı versin

Kastamonu’da açıklama yapan Muharrem İnce, ülkenin ekonomisinin zor durumda olduğunu, seçime girecek siyasi partilerin hazine yardımı ve seçim parası almaması gerektiğini söyleyerek, bu paranın yoksul insanlara dağıtılmasını istedi.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 15 bin öğretmenin ataması için yapılan mülakat sonuçlarına değinen İnce, hükümeti sert sözlerle eleştirdi.

“ALLAH SİZİN BELANIZI VERSİN”
Sözcü'den İsmail Akduman'ın haberine göre kpss sınavından yüksek puan almasına rağmen mülakatta düşük not verilerek adayların elendiğini ileri süren Muharrem İnce, “KPSS'de ilk 5'e girmiş 90-95 almış çocuk. Mülakatta eliyorlar. Sizin Allah'ınız yok mu? Sizin kitabınız yok mu? Siz nasıl Müslümansınız? Utanmıyor musunuz 95 puan almış, sınav birincisi olmuş bir çocuğu mülakatta elemeye. Utanmıyor musunuz vicdansızlar? Bu mülakat sistemiyle gençlerin içini acıtanlara, bu çocuklara haksızlık yapanlara, bu çocukları eleyenlere; Allah da sizin belanızı versin” diye konuştu.

“85 MİLYON, 130 BİN KİŞİNİN PARASINA KEFİL OLDUK”
Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik kriz hakkında da değerlendirme yapan İnce, üretmeden kalkınma olmayacağını vurguladı.

Doların 18 lira olduktan sonra 12 liraya düşmesi üzerine bazı kişilerin bayram ettiğini anlatan Muharrem İnce, şöyle konuştu:

"Kısa bir süre önce Sayın Erdoğan verin yetkiyi görün etkiyi demişti. Millet de yetkiyi verdi, etkiyi de gördük. Verin yetkiyi dediğinde dolar 3 liraydı. 2018'de 4,60'dı. Bugün 18'leri gördük. 12'ye düştüğünde de bayram edenler var. Bu ülke için finansal araçlarla oynayarak yapılan bu işlemler zaman kaybıdır.

Türkiye Cumhuriyeti'nin hazinesi 85 milyonun hazinesi, parası olanlara kefil olduk. Yani 85 milyon kişi, 130 bin kişinin parasına kefil olduk. Kur fazla artarsa hepimizin cebinden çıkacak. Hani nass vardı. Bu kur garantisi örtülü faiz değil mi? Ucu açık faiz değil mi? Sonsuz sınırsız faiz değil mi? Bal gibi de sınırsız faiz.

“YATACAK YERİNİZ YOK”
Muharrem İnce konuşmasına şöyle devam etti:

"Ne yazık ki fetvacılar çıktı bu arada. Padişahın hık deyicisi. Bu fetvacılar bunun faiz değil hibe olduğunu söylüyor. Sizin yatacak yeriniz yok. Toprak kabul etmez sizi. Siz nasıl din adamısınız. Nasıl utanmazlık, nasıl rezillik bu. Hibeymiş kim kime hibe veriyor. Zengin fakire hibe verebilir. Fakir zengine hibe verebilir mi? Bunlar din adamı falan değil. Nasıl isterse fetvayı öyle veriyor"

# muharrem ince# mülakat# kpss# sınav# öğretmen# öğrenci
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
200 bin euroluk rüşvet iddiasında meclis üyesi tutuklandı
200 bin euroluk rüşvet iddiasında meclis üyesi tutuklandı
Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi, Dışişleri Bakanlığına çağrıldı
Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi, Dışişleri Bakanlığına çağrıldı
'Fidan Hoca' gözaltına alındı
'Fidan Hoca' gözaltına alındı
Manifest'in kurucusu Tolga Akış tutuklandı
Manifest'in kurucusu Tolga Akış tutuklandı
Son Haberler
200 bin euroluk rüşvet iddiasında meclis üyesi tutuklandı
200 bin euroluk rüşvet iddiasında meclis üyesi tutuklandı
Galatasaray ayrılığı açıkladı!
Galatasaray ayrılığı açıkladı!
KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı görevden alındı
KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı görevden alındı
Devlet Bahçeli'den Amedspor araştırmasına tepki
Devlet Bahçeli'den Amedspor araştırmasına tepki
Özgür Özel'den 'CHP'ye dönüş olacak mı' sorusuna yanıt
Özgür Özel'den 'CHP'ye dönüş olacak mı' sorusuna yanıt
Süleyman Soylu, Sevilay Yılman için suç duyurusunda bulundu
Süleyman Soylu, Sevilay Yılman için suç duyurusunda bulundu

Ana Sayfa
Gündem
Spor
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Medya
Teknoloji
Kültür-Sanat
Sağlık
Yaşam
Eğitim
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
Nöbetci Eczaneler
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Medya
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Foto Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.