Mansur Yavaş, KRT ekranlarında canlı yayında soruları yanıtlıyor.
Yavaş'ın konuşması şu şekilde:
"Anketlere baktığınızda Millet İttifakı önde çıkıyor. 'Millet İttifakı teröristlerle işbirliği yapıyor' derseniz Erzurum'daki gibi şeyler olur. İster istemez bir tarafı savunmada bırakıyor.
Toplumun yarısı terörist olabilir mi? Niye böldürelim memleketi? Bunun bir mantığı olması lazım. En uç partinin bile memleketin bölünmesini isteyeceğini düşünmüyorum. Bu arada insanlar gerçek konuşulması gereken şeyleri unutuyor.
Terörden bahsedecek son parti AKP. 2002'de iktidara tek başına geldiğinde terör sıfırdı, herkes doğuya sorunsuz bir şekilde gidebiliyordu. Ne oldu da bu kadar şehit verir olduk?
Çözüm Süreci'nde sokakta silahlı militanlar gezmeye başlamıştı, valilikler 'Müdahale etmeyin' diyordu, haber yapan gazetecilere ne biçim hakaretler edildi. Sonra ne oldu, yine biz suçluyuz.
FETÖ olayı da aynı şekilde... Bekir Bey (Bozdağ) Meclis'te 'Öyle bir şey yok' diyordu. Terörün tırmanmasının tek sorumlusu sizken kalkıyorsunuz karşınızdakileri suçluyorsunuz.
HDP'ye bakanlık verilse Meral Hanım olmayacak, dolayısıyla mümkün değil. Kuru propagandadan başka bir şey değil.
'Kandil'den emir alıyor' dediler. Teröristler 'Bizimle en fazla muhatap olan AKP' diyor. Yok Öcalan çıkacakmış. Ya nasıl çıkacak, hangi kanunla? Öcalan'ı çıkaracak bir kişi var: Sayın Cumhurbaşkanı, Hizbullah liderini affettiği gibi...
HDP'nin 6 milyon seçmeni var bir önceki seçimlerden. Diyelim ki içlerinden bir grupla temas kuruldu ve Cumhur İttifakı'na oy vermeye ikna edildi, o zaman teröristlikleri bitiyor. Böyle bir şey olmaz. (Bülent Turan) 'İkinci tura kalırsa herkesle görüşürüz' diyor. Herkes kim? Kalanlar CHP, İYİ Parti ve HDP. HDP şu anda bizim rakibimiz.
(AKP'li Galip Ensarioğlu) Açıkladı zaten, 'Biz İmralı'yla sürekli görüşüyoruz' dedi, inkar etmiyorlar ki... Böyle siyaset olmaz. Herkes vaatlerini söyleyecek.
6 kişi oturmuş, imzalamış mutabakat metnini; bunun dışına çıkılması için yeniden müzakere edilmesi gerekiyor. HDP bunun neresinde? Kendileri HÜDA PAR'la aynı listeden giriyorlar, nasıl oluyor bu iş?"
Sağlık
Yayınlanma: 08 Mayıs 2023 - 21:53
Güncelleme: 08 Mayıs 2023 - 22:54
Mansur Yavaş: "İlk geldiklerinde yolsuzluklar, yoksulluk, yasaklar var diye geldiler; şu anda yolsuzluk, yoksulluk, yasaklar var."
Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, KRT ekranlarında canlı yayın konuğu olarak soruları yanıtlıyor.
Sağlık
08 Mayıs 2023 - 21:53
Güncelleme: 08 Mayıs 2023 - 22:54