Anasayfa
  • Gündem
  • Spor
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Medya
  • Teknoloji
  • Kültür-Sanat
  • Sağlık Yaşam Eğitim
  • Ara
  1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Makarnanın besin değerini katlıyor! İtalyan şeflerin sakladığı tüyo
Yaşam
Yayınlanma: 25 Aralık 2023 - 14:58
Güncelleme: 25 Aralık 2023 - 16:28

Makarnanın besin değerini katlıyor! İtalyan şeflerin sakladığı tüyo

İtalya'daki birçok şef makarnayı suyla haşlamıyor. İşte makarnanın lezzetini katlayan tüyonun tüm detayları

Yaşam
25 Aralık 2023 - 14:58
Güncelleme: 25 Aralık 2023 - 16:28
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Makarnanın besin değerini katlıyor! İtalyan şeflerin sakladığı tüyo
Makarna, genellikle buğday unundan yapılan ve su ile yoğrulup kurutularak hazırlanan bir tür yiyecektir. Makarna, genellikle farklı şekil ve boyutlarda üretilir ve çeşitli soslar ve malzemeler ile birlikte tüketilir. İtalyan mutfağının önemli bir parçası olan makarna, dünya genelinde popüler bir yemek haline gelmiştir.

SUYLA HAŞLAMAYIN

Makarnayı sütle haşlamak besin değerini katlıyor. Evet yanlış okumadınız! Makarna peki sütle haşlanırsa neden daha lezzetli oluyor?

 Makarna, süt ile haşlandığında daha kremalı ve zengin bir lezzet elde edilir. Ayrıca sütün içerdiği kalsiyum, protein ve diğer besin maddeleri makarnanın besleyici değerini artırır. Bu yöntem aynı zamanda makarnanın pişme süresini kısaltarak pratik bir seçenek sunar. Sütle haşlanmış makarna, farklı bir lezzet deneyimi sunmakla birlikte besin değeri açısından da zengin bir seçenektir.

SÜTLÜ MAKARNA TARİFİ

Malzemeler

  • 250 gram makarna
  • 2 su bardağı süt
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay nane
  • 1 çay kekik
  • 5-6 sap maydanoz
Yapılışı

İlk olarak tencereye sütü ve zeytinyağını ekleyin. Ardından sütü kaynatın. Süt kaynamaya başladığında baharatlarınızı ilave edin ve karıştırın. Daha sonra makarnayı ekleyin. Kullandığınız makarna paketinin üzerinde yazan dakika da pişirin. Eğer makarna hala pişmemiş ise biraz su ilavesi yapabilirsiniz. Eğer dibinde süt kalırsa da makarnayı servis tabağına aldıktan sonra dibinde kalan süte dilediğiniz kaşar peynirini ekleyerek güzel bir sos yapabilirsiniz. Üzerine ise ince ince kıyılmış maydanoz serpiştirin.

Şimdiden afiyet olsun..

Kaynaklar: Aykiri.com.tr, Uskuphaber, Youtube.com

# tarif
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Acun Ilıcalı mahkemede aylık gelirini açıkladı
Acun Ilıcalı mahkemede aylık gelirini açıkladı
Naci Görür uyardı: 'Yediye kadar deprem üretebilir'
Naci Görür uyardı: 'Yediye kadar deprem üretebilir'
Büyük tepki çekmişti: Tartışmalı yasa Meclis'ten geçti!
Büyük tepki çekmişti: Tartışmalı yasa Meclis'ten geçti!
Ülke genelinde tüm hayvan pazarları kapatıldı
Ülke genelinde tüm hayvan pazarları kapatıldı
Son Haberler
CHP'li belediyelere yönelik operasyonlara AK Partili eski vekilden tepki!
CHP'li belediyelere yönelik operasyonlara AK Partili eski vekilden tepki!
CHP'li belediyelere operasyon: Muhittin Böcek, Zeydan Karalar ve Abdurrahman Tutdere gözaltına alındı
CHP'li belediyelere operasyon: Muhittin Böcek, Zeydan Karalar ve Abdurrahman...
İzmir operasyonunda yeni gelişme: Eski başkan tutuklandı!
İzmir operasyonunda yeni gelişme: Eski başkan tutuklandı!
Manavgat Belediyesi'ne yolsuzluk operasyonu! Belediye başkanı ve bazı yöneticiler gözaltında
Manavgat Belediyesi'ne yolsuzluk operasyonu! Belediye başkanı ve bazı...
UEFA'dan Beşiktaş'a ceza şoku
UEFA'dan Beşiktaş'a ceza şoku
Cübbeli Ahmet: Seçimler 10 yılda 20 yılda bir yapılsın
Cübbeli Ahmet: Seçimler 10 yılda 20 yılda bir yapılsın

Ana Sayfa
Gündem
Spor
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Medya
Teknoloji
Kültür-Sanat
Sağlık
Yaşam
Eğitim
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
Nöbetci Eczaneler
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Medya
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Foto Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.