Türk Lirası, dolar karşısında erirken, akaryakıt zamları gelmeye devam ediyor. LPG'ye 15 Kasım gününden itibaren geçerli olmak üzere 25 kuruş daha zam yapılması kararı alındı. Otogazda yıl başından bu yana yapılan zam yüzde 71'e ulaştı.
Sozcu.com.tr’nin akaryakıt sektörü kaynaklarından edindiği bilgiye göre, otogazın birim fiyatına 25 kuruş zam yapılması kararı alındı. Zamlı fiyat, 15 Kasım Pazartesi’yi Salı’ya bağlayan gece yürürlüğe girecek.
Ekim ayında 93 kuruş zamlanan LPG’ye 2 Kasım’da 49 kuruş daha zam gelmişti. Böylece LPG’de bir buçuk aylık dönemdeki toplam zam 1,69 TL’ye ulaştı.
benzin ve motorin gibi otogazda da özel tüketim vergisi (ÖTV) eşel mobil sistemi kapsamında sıfırlandığı için zamlar doğrudan pompa fiyatına yansıyor.
Ekonomi
Yayınlanma: 12 Kasım 2021 - 16:36
LPG'ye bir zam daha yolda
Akaryakıt fiyatlarında zamlar sürüyor. 2 Kasım'da 49 kuruş zamlanan LPG'ye pazartesi gününden itibaren olmak üzere 25 kuruş daha zam geliyor.
Ekonomi
12 Kasım 2021 - 16:36
İlginizi Çekebilir