Komşu Yunanistan'ın ardından Libya'da etkili olan Daniel fırtınası, şiddetli yağış ve seller sebebiyle 3 bin kişinin hayatını kaybettiği açıklandı. Libya'nın doğusundaki 'hükümetin' Sağlık Bakanı, "Derne'deki selde ölenlerin sayısı 3 bine ulaştı" açıklamasını yaptı.
Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Dernekleri Federasyonu'ndan bir yetkili ise yaptığı açıklamada, Libya'daki sellerin binlerce insanın ölümüne yol açarken yaklaşık 10 bin kişinin kayıp olduğunu bildirdi.
Tamer Ramadan, BM'nin Cenevre'deki olağan basın brifinginde yaptığı açıklamada ölü sayısının belirsizliğini koruduğunu söyledi.
Şu an için ölü sayısına ilişkin "elimizde kesin bir rakam yok" diyen Ramazan, "kayıp sayısının 10 bine yakın olduğunu" vurguladı.
Tunus'tan canlı yayınla konuşan Ramadan, "İnsani ihtiyaçlar Libya Kızılayı'nın ve hatta hükümetin kapasitesini aşıyor" dedi.
Ne olmuştu?
Orta Akdeniz'de etkili olan Daniel fırtınası Libya'nın Bingazi, Beyda, Merc, Suse ve Derne kentlerini etkilemişti. Libya'nın doğusundaki hükümetin yetkilileri, ölü sayısının 2 bini geçtiğine dair açıklamalar yapmıştı. Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Abdulhamid Dibeybe, 3 günlük yas ilan edildiğini duyurmuştu.
Libya'daki sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısı 3 bine ulaştı.
— Aykırı (@aykiricomtr) September 12, 2023
loading...