Ünlü İspanyol dizisi 'La Casa De Papel'den esinlenerek sosyal medya da gördüğü “La kasa Da para Yok” görselini whatsapp durumunda paylaşan Hakan Dağlı'nın iş akdi “Türkiye Cumhuriyeti ekonomisi ve yönetimini küçük düşürücü, rencide edici paylaşımda bulunduğu” gerekçesiyle feshedildi.
Bir kamu bankasında 26 yıldır üst düzey yönetici olarak çalıştığını söyleyen Dağlı, Sözcü'ye konuştu. İstanbul'un çeşitli ilçelerindeki bankalarda şube müdürlüğü yaptığını belirten Dağlı, “Son olarak Esentepe Kurumsal Şube'de görev yaparken iş akdim feshedildi. Bir caps paylaştığımdan dolayı tazminatlarım ödenmek suretiyle iş akdim feshedildi. Görev yaptığım süre içerisinde gereksiz yere yetki unvan indirimleri aldım. Mesela bölge müdürlüğünden 11 kademe aşağı indirilerek 5. sınıf bir şube müdürlüğüne atandım. Daha sonra 6 ay açığa alındım. Gerekçe ise alkol kullanmam, ramazanda sigara içmemdi. En sonunda iş akdim feshedildi. Üstelik sadece kendi arkadaş grubumda paylaştım. 26 yıllık emek var. İnsan inanamıyor” dedi.
Hakan Dağlı'nın avukatı Zafer İşeri “İş Kanuna baktığımız zaman kişi davranışından ötürü işinden çıkarılıyorsa savunması alınması gerekiyor. Ancak burada böyle bir durum olmadı. Tebligat göndererek iş ilişkisi sonlandırıldı. Bu usule uygun bir davranış değil. Mahkeme, usulen dahi eksik olan bu işten çıkarma olayıyla ilgili işe iade kararı verirse tekrar görevine dönme imkanına kavuşacak” dedi.
Gündem
Yayınlanma: 13 Kasım 2021 - 09:37
'La Kasa Da Para Yok' paylaşımı yapan bankacı işten çıkarıldı
Bir kamu bankasında üst düzey yönetici olarak çalışan Hakan Dağlı, WhatsApp'ta yaptığı "La Kasa Da Para Yok' paylaşımı sonrasında işten çıkarıldı.
Gündem
13 Kasım 2021 - 09:37
İlginizi Çekebilir
Millet neden konuşmuyor, neden susuyor cevap burada.