Konya'da çöken binanın enkazında bir kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı.
Selçuk Mahallesi Beyşehir Caddesi'nde 4 katlı binanın çöktüğü ihbarı üzerine bölgeye sevk edilen AFAD, 112 Acil Sağlık, UMKE, polis ve jandarma ekipleri, arama kurtarma çalışmalarına devam ediyor.
Ekiplerin çalışması sonucu bir kişinin daha cansız bedeni çıkarıldı.
Enkazdan çıkarılan ceset, ambulansla Konya Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü.
Beyşehir Caddesi'nde dün akşam 4 katlı bina çökmüş, arama kurtarma çalışmalarında enkazdan 3 kişi sağ çıkarılmış, bir kişinin cansız bedenine ulaşılmıştı.
Konya Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında 4 şüpheli gözaltına alınmıştı.
Konya'da çöken binanın enkazında arama kurtarma çalışmaları tüm hızıyla devam ederken binanın zemin katında yeni açılan balıkçıya ait iş yerinde ise genişletme çalışmaları kapsamında kolon kesildiği iddia edildi.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ise "Bina 1992 yılında inşaat ruhsatı, 1994 yılında da ifşa ruhsatı alınmış. 30 yıldır oturulan bina. Hem bize hem ilçe belediyemize herhangi bir şikayet söz konusu değil. Onun için binanın neden yıkıldığıyla ilgili hiçbir bilgimiz yok. Bu, zemin katta dükkan olan yapılarda bu bina yıkıldığında ilk konuşulan konu, ama bununla ilgili ne bilgi, ne bir ihbar yok" açıklamasında bulundu.
Gündem
Yayınlanma: 25 Ocak 2025 - 16:20
Konya'dan acı haber! Soruşturma başlatıldı
Konya'nın Selçuklu ilçesinde dün akşam saatlerinde çöken 4 katlı binadan üzücü bir haber alındı. Arama kurtarma ekipleri, enkaz altında yaptığı çalışmalar sonucunda iki kişinin cansız bedenine ulaştı.
Gündem
25 Ocak 2025 - 16:20
