Kenya'da halk, vergileri yükseltecek olan yeni kanun tasarısına karşı ay başından bu yana protesto gösterileri düzenleniyor. Vergi artışlarının oylanmasıyla birlikte vergi artışlarına karşı olan göstericiler dün parlamento binasına girerek binanın bir kısmını ateşe vermiş, polis ise göstericilere ateş açmıştı.
Kenya doktorlar birliğinin verdiği bilgiye göre protesto gösterilerinde ateşli silahla yaralanan 30 kişinin ise tedavisi devam ediyor.
Ülke genelinde düzenlenen gösterilerde hükümetin hâlihazırda geçim sıkıntısı çeken Kenyalılar için yaşam maliyetini artıracak vergi artışlarının rafa kaldırılması ve Devlet Başkanı William Ruto'nun istifasını talep ediliyor.
Eylemciler hükümetin geri adım atmaması durumunda gösterilerin devam edeceğini de duyurdu. Eylemciler eski adıyla Twitter olarak bilinen sosyal medya platformu X!te #tutanethursday yani "Perşembe günü görüşürüz" ifadesini kullandı.
Kenya'nın önde gelen gazetelerinden The Nation, ülkenin 47 bölgesinden 35'inde eylemcilerin sokaklara döküldüğünü de hatırlattı. Devlet Başkanı Ruto'nun memleketinde de eylemlerin yaşandığı açıklandı.
Başkan Ruto geri adım attı
Bugün uluslararası medya kuruluşlarının "son dakika" ibaresiyle aktardığı haberlerde Kenya lideri Ruto'nun yasa tasarısını imzalamadığı duyuruldu.
İlk olarak ülkenin çok okunan gazetelerinden The Star'ın aktardığı haberde Ruto'nun yasa tasarısını imzalamadığı ve değiştirilmek üzere parlamentoya geri gönderdiği belirtildi.
Dünya
Yayınlanma: 26 Haziran 2024 - 15:37
Kenya'da parlamento baskını sonrası vergi artışları getiren yasa tasarısı iptal edildi
Doğu Afrika ülkesi Kenya'da, vergi artışlarını protesto gösterileri devam ederken dün parlamento binasını basan göstericiler ile polis arasında yaşanan çatışmalar sonucu en az 23 kişi hayatını kaybetti. Bunun sonucunda Devlet Başkanı geri adım atarak yasa tasarısını iptal etti.
Dünya
26 Haziran 2024 - 15:37