Anasayfa
  • Gündem
  • Spor
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Medya
  • Teknoloji
  • Kültür-Sanat
  • Sağlık Yaşam Eğitim
  • Ara
  1. Haberler
  2. Siyaset
  3. Kemal Kılıçdaroğlu'ndan 'Alevi' başlığı ile yeni video
Siyaset
Yayınlanma: 19 Nisan 2023 - 21:28
Güncelleme: 19 Nisan 2023 - 22:47

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan 'Alevi' başlığı ile yeni video

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Alevi" başlığı ile yeni bir video yayımladı.

Siyaset
19 Nisan 2023 - 21:28
Güncelleme: 19 Nisan 2023 - 22:47
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Kemal Kılıçdaroğlu'ndan 'Alevi' başlığı ile yeni video
CHP lideri Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yayımladığı videolar ile seçmene seslenmeye devam ediyor. Twitter'dan paylaşım yapan Kılıçdaroğlu, "Tüm halkımızı saat 21.30'da buraya davet ediyorum, bir konuyu konuşmanın vakti geldi." demişti.

"Alevi" başlığı ile yaptığı paylaşımdaki videoda Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı:

"Sevgili gençler. Bu seçimde ilk kez oy verecek sevgili gençler. Bu gece sizinle çok özel, çok hassas bir konuda konuşmamızın zamanı geldi, buna inanıyorum. Görüyor musunuz gençler, duyuyor musunuz? Türkiye'de başlamak üzere olan yeni hayatın sesleri bunlar. Dünyanın hemen kıyısında duyuyoruz. Ya sıkışıp kaldığımız bu eşiği aşarak dünyada hak ettiğimiz yere kavuşacağız, mutlu ve güçlü bir ülkenin onurlu birer yurttaşı olacağız ya da özlemle baktığımız o bizim dışımızdaki dünyayı sadece izlemekle yetineceğiz.  

İlk oyunu verecek olan sevgili evlatlarım, ben Aleviyim. Hak Muhammed Ali inancı ile yetişmiş samimi bir Müslüman'ım...

Allah'ın verdiği bir canım var, kul hakkı yemem. Harama el uzatmam. Atatürk'ün bize armağan ettiği bu güzel ülkede her şeyden uzak ve yoksul bir evde doğdum. Cumhuriyet'in bize verdiği fırsatlar sayesinde okudum, mesleğim oldu, ailemi kurdum. Kimliklerimiz bizi biz yapan varlığımızdır. Ve elbette onurla sahip çıkmamız gerekir, onları seçemeyiz. Onlarla doğarız, büyürüz ve yaşarız.

Ancak hayatta seçebileceğimiz çok önemli şeyler var. İyi bir insan olmayı, dürüst olmayı, ahlaklı olmayı, vicdanlı olmayı, erdemli ve adil olmayı seçebiliriz. Daha iyi bir yaşamı özgür ve zengin bir ülkede yaşamayı seçebiliriz. Ve bu seçimlerimiz hem bizi, hem içinde bulunduğumuz toplumu hızla değiştirebilir.

Sevgili genç arkadaşım, ülke olarak önümüzde bir eşik var ve bu eşiği hep birlikte aşabilmek için sana ihtiyacımız var. Unutma, tek bir oyla sen bu ülkeyi can yakan mezhep tartışmalarından, bataklığa dönüştürülen Orta Doğu'dan çekip çıkaracaksın, ait olduğu yere taşıyacaksın. 

Artık kimlikleri konuşmayacağız, başarıları konuşacağız. Artık ayrışmaları ve farklılıkları konuşmayacağız. Ortaklıklarımızı ve ortak hayallerimizi konuşacağız. Bu değişim seferimize katılacak mısın? Bu değişimde benimle birlikte duracak mısın? Alevi olmaz diyen bu sisteme, doğru olan, dürüst olan, ahlaklı olan olur, diyecek misin? 

Son bir el verecek misin? Bu ayrıştırıcı sistemi kökünden yıkmaya hazır mısın? Gelin gençler, gelin bu eşiği hep birlikte aşalım. Böylesine hayati bir eşikte tek bir oyu bile ziyan etmeyeceğinize inanıyorum. Ve size yürekten güveniyorum. Gözlerinizden öpüyorum."

İMAMOĞLU: BEN DE İMZAMI ATIYORUM

İmamoğlu da söz konusu Twitter hesabından paylaştı ve şu notu düştü: ” ‘Kimlikleri değil başarıları, ayrışmaları değil ortak hayallerimizi konuşma zamanı’ Biz milletçe biriz, 13. Cumhurbaşkanımızın sözlerine ben de imzamı atıyorum.”

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ile Kemal Kılıçdaroğlu yarın görüşecek
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ile Kemal Kılıçdaroğlu yarın görüşecek
İşte son anket! Yeni Parti ve CHP'nin oy oranları…
İşte son anket! Yeni Parti ve CHP'nin oy oranları…
CHP'de 8 il başkanı daha görevden alındı
CHP'de 8 il başkanı daha görevden alındı
CHP'de 7 il başkanı daha görevden alındı
CHP'de 7 il başkanı daha görevden alındı
Son Haberler
Galatasaray'dan ser açıklama!
Galatasaray'dan ser açıklama! "Suç duyurusunda bulunacağız"
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ile Kemal Kılıçdaroğlu yarın görüşecek
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ile Kemal Kılıçdaroğlu yarın görüşecek
Bolu'daki yangın faciasında kritik karar: Soruşturma izni ikinci kez kaldırıldı
Bolu'daki yangın faciasında kritik karar: Soruşturma izni ikinci kez...
Ahbap soruşturması: Oğuzhan Uğur'un savcılıktaki ifadesi ortaya çıktı
Ahbap soruşturması: Oğuzhan Uğur'un savcılıktaki ifadesi ortaya...
Özgür Özel'den Yeni Parti hamlesi!
Özgür Özel'den Yeni Parti hamlesi!
Galatasaray kombine kart satış rekoru kırdı
Galatasaray kombine kart satış rekoru kırdı

Ana Sayfa
Gündem
Spor
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Medya
Teknoloji
Kültür-Sanat
Sağlık
Yaşam
Eğitim
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
Nöbetci Eczaneler
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Medya
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Foto Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.