Anasayfa
  • Gündem
  • Spor
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Medya
  • Teknoloji
  • Kültür-Sanat
  • Sağlık Yaşam Eğitim
  • Ara
  1. Haberler
  2. Yaşam
  3. İstanbul'da tatilcilerden geriye çöp yığınları kaldı
Yaşam
Yayınlanma: 20 Haziran 2024 - 17:58

İstanbul'da tatilcilerden geriye çöp yığınları kaldı

Kurban Bayramı tatilinde İstanbul'da geçiren vatandaşların bıraktığı çöpler nedeniyle İstanbul'un ormanlık alanları ve plajları çöp yığınları ile doldu. Ömerli Barajı kıyısındaki Esenceli'ye pikniğe gelen İlayda Kocabaş, "Çöpe atmak bu kadar zor olmamalı. Geldiğimizde ufak ufak topluyoruz. İçtiğimiz, kullandığımız su ama insanlar düşünemiyor maalesef" diyerek şikayetini dile getirdi.

Yaşam
20 Haziran 2024 - 17:58
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
İstanbul'da tatilcilerden geriye çöp yığınları kaldı
Bayram tatilinde İstanbul'un ormanlık alan ve plajlarını dolduranlardan geriye çöp yığınları kalırken, duyarlı vatandaşlar bu duruma kayıtsız kalamadı.

Bayram tatilini İstanbul'da geçirenlerin bir kısmı serinlemek için plajları kullanırken, bazıları ormanlık alanlarda vakit geçirmeyi tercih etti.

Kentin mesire alanlarında tatilcilerden geriye ise çöpler kaldı.

Çiftalan-Kemerburgaz yolu üzerindeki ormanlık alanlarda pet şişe, cam şişe, poşet ve yiyecek artıkları bulunurken, tatilcilerin atıklarını çöp konteynerlerine atmak yerine, elektrik direklerine ve ağaç kenarlarına bıraktıkları görüldü.

Kısırkaya Plajı'nda ise denize girenlerin yanı sıra kamp yapmaya gelenler de oldu. Araç yoğunluğunun yaşandığı plajda, sahil boyunca birikmiş çöpler yer aldı. Çöplerin bir kısmı, plastik toplayıcılar tarafından kaldırıldı.

"Kendimize kül tablası bile yaptık, onu dahi atmıyoruz"

Plajda tatilini geçiren Çerkez Ulusoy, çöplerden rahatsız olduğunu belirterek, "Ortalık çöp kaynıyor. Pikniğini yapan, denizine giren çöpünü de toplayıp atsa buralar böyle olmaz. Bir sonra gelen insan da burayı temiz bulur. Çöp poşetimiz yanımızda, kendimize kül tablası bile yaptık, onu dahi atmıyoruz. Buranın temiz olması lazım ki yine gelelim ama hiçbir taraf temiz değil" diye konuştu.

Tarkan Ayrancı ise "Her taraf bizden önce gelenlerin çöpüyle dolu. Birazını biz temizledik. Sahil dışındaki yerler çok kötü durumda. Konteyner koysalar daha güzel olur diye düşünüyoruz. Bayram bitti ama tatil devam ediyor." dedi.

Kemerburgaz yolu üzerinde ormanlık alanda piknik yapan Senem Avşar da buraya geldiklerinde her yerin çöp içerisinde olduğunu söyledi.

Avşar, "Geldiğimizde çok berbattı, ağaçtan süpürge yapıp çöpleri topladık. Çok pis bırakmışlar. Ağaçların dibinde ateş yakmışlar. Çok üzüldük. Yazık. Biz gittikten sonra yarın da başkaları gelecek. Ormanlarımızın, ağaçlarımızın kıymetini bilmemiz lazım. Bunlar olmasa sıcaktan yanardık ama şimdi çok güzel bir serinliğin içerisindeyiz. O yüzden çevremize zarar vermememiz lazım" ifadelerini kullandı.

Ormana piknik yapmak için gelen Murat Pehlivanoğlu, bayramdan sonra tenha olacağını düşünerek ormana geldiklerini ancak yine kalabalıkla karşılaştıklarını söyledi.

Ömerli Baraj'ı kenarında adeta çöp dağları oluştu

Esenceli mevkisi Ömerli Barajı kıyısında bulunan ormanlık alana gelenlerin doğaya rastgele bıraktıkları çöpler de tepkiye yol açtı.

Burada bayram boyunca piknik yapanlardan bazıları, konteynerlerin dolması nedeniyle çöplerini konteynerlerin yanına ya da ağaçların diplerine bıraktı.

Rüzgarın etkisiyle ya da bölgeye otlamak için gelen hayvanlar tarafından eşelenerek taşınan çöp yığınları, İstanbul'un en büyük içme suyu kaynaklarından Ömerli Barajı kıyısında da birikerek kirlilik oluşturdu.

Bölgeye piknik yapmak için gelen bazı duyarlı vatandaşlar, aralarında plastik şişe ve poşet gibi atıkların bulunduğu çöpleri, çalı yardımıyla toplayıp konteynerlere götürdü.

Esenceli'ye ailesiyle pikniğe gelen İlayda Kocabaş, buranın yakın zamanlarda bilinmeye başlandığını ve insanlar geldikçe kirliliğin arttığını dile getirdi.

Bölgede çöp topladıklarını anlatan Kocabaş, "Alıp çöpe atmak bu kadar zor olmamalı. Geldiğimizde ufak ufak topluyoruz. İçtiğimiz, kullandığımız su ama insanlar düşünemiyor maalesef. Bu konuda çok şikayetçiyim" diye konuştu.

Yakınlarıyla kahvaltı yapmaya geldiğini söyleyen Remzi Kocabaş da çöpleri görünce toplamak istediğini söyledi.

Barajın içme suyu olarak kullanıldığına da dikkati çeken Kocabaş, "Ailenle oturuyorsun, rahat piknik yapamıyorsun. Her taraf leş gibi, çöp, bidonlar, poşetler, suda her şey var yani" ifadelerini kullandı.

Hafta sonları bazen piknik yapmak için geldiklerini anlatan Cemil Akça ise "İnsanlar çöplerini ortalıkta bırakıyor. Pisliklerin ortalıkta kalmasından memnun değiliz. Çöp kovaları var, oraya atabilirler" şeklinde konuştu.

Akça, çöp konteyneri olmayan yerlerde insanların atıklarını yanlarında götürmesi gerektiğini vurguladı.

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Kanun teklifleri verildi: 6 meslek grubuna yeşil pasaport gündemde
Kanun teklifleri verildi: 6 meslek grubuna yeşil pasaport gündemde
7 yaşındaki Ela diş tedavisine gitti, kalbi durdu!
7 yaşındaki Ela diş tedavisine gitti, kalbi durdu!
Meteoroloji'den müjde: Biraz serinleyeceğiz
Meteoroloji'den müjde: Biraz serinleyeceğiz
İmar yönetmeliği değişti: Asansör, bodrum kat ve ofislere yeni kurallar
İmar yönetmeliği değişti: Asansör, bodrum kat ve ofislere yeni kurallar
Son Haberler
Kanun teklifleri verildi: 6 meslek grubuna yeşil pasaport gündemde
Kanun teklifleri verildi: 6 meslek grubuna yeşil pasaport gündemde
Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümünde yeni deliller
Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümünde yeni deliller
Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'ndeki muhtemel rakipleri belli oldu!
Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'ndeki muhtemel rakipleri belli oldu!
CHP'de 8 il başkanı daha görevden alındı
CHP'de 8 il başkanı daha görevden alındı
Haluk Levent tutuklandı
Haluk Levent tutuklandı
Sevgililerin yaptığı 'Kaybolma' akımını ninesiyle denedi
Sevgililerin yaptığı 'Kaybolma' akımını ninesiyle denedi

Ana Sayfa
Gündem
Spor
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Medya
Teknoloji
Kültür-Sanat
Sağlık
Yaşam
Eğitim
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
Nöbetci Eczaneler
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Medya
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Foto Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.