Anasayfa
  • Gündem
  • Spor
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Medya
  • Teknoloji
  • Kültür-Sanat
  • Sağlık Yaşam Eğitim
  • Ara
  1. Haberler
  2. Dünya
  3. İsrail ordusu Gazze'ye kara harekatına hazırlanıyor: Evlerinizi boşaltın!
Dünya
Yayınlanma: 13 Ekim 2023 - 09:58

İsrail ordusu Gazze'ye kara harekatına hazırlanıyor: Evlerinizi boşaltın!

İsrail medyası, ordunun Gazze'ye karadan giriş yapmaya hazırlandığını aktardı. Öte yandan İsrail'in, Gazze'deki 1,1 milyon sivilin yerlerinden ayrılarak bölgenin güneyine geçmelerini istediği aktarıldı.

Dünya
13 Ekim 2023 - 09:58
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
İsrail ordusu Gazze'ye kara harekatına hazırlanıyor: Evlerinizi boşaltın!
İsrail medyasına göre, İsrail'deki güvenlik güçleri Gazze Şeridi'ne yönelik bir kara harekatı için hazırlık yapıyor. İsrail Kanal 14 televizyonunun internet sitesinde yer alan bir raporda, İsrail güvenlik güçlerinin Gazze'ye karadan giriş yapmak için hazırlandığı, ancak siyasi düzeyde onay beklediği belirtiliyor. Raporda, "Karadan harekat onaylanırsa, İsrail kuvvetleri birkaç ay daha orada (Gazze'de) kalmaya hazır" ifadesi yer alıyor ve ordunun bu aşamadaki amacının Gazze Şeridi'ni silahsızlandırmak olduğu değerlendiriliyor. Ancak, İsrail resmi makamları henüz resmi bir açıklama yapmadı.

Ayrıca, İsrail Ordusu'nun Hamas ve İslami Cihad hareketlerine ait hedeflere 6 bin bomba attığı ve Gazze Şeridi'nde büyük çaplı hava saldırıları düzenlediği açıklandı.

Birleşmiş Milletler (BM) ise İsrail ordusunun Gazze'deki sivillerden 1.1 milyon kişinin bölgenin güneyine gitmelerini istediğini bildirdi. BM Sözcüsü Stephane Dujarric, bu kararın BM personeli ve BM tesislerinde bulunan kişiler için de geçerli olduğunu belirtti. Dujarric, İsrail ordusunun Gazze'nin nüfusunu yerinden ayrılmaya zorlamasının çok yıkıcı sonuçlar doğurabileceğini vurgulayarak, İsrail'in bu karardan vazgeçmesi gerektiğini ifade etti.

GAZZE SINIRI BOŞALTILMAYA DEVAM EDİYOR

Ayrıca, İsrail, Gazze sınırına yakın bir yerleşim birimi olan Sderot'ta nüfusun yüzde 60'ını tahliye etti. İsrail devlet televizyonu KAN'a göre, tahliyeler hala devam ediyor ve Sderot'ta yaklaşık 13 bin kişi kalmış durumda. Bu karar, Gazze Şeridi'nden Sderot'a düşen roket saldırılarının ardından alındı. Sderot, Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın 7 Ekim'deki sızma operasyonu sonrası yoğun çatışmalara sahne olmuştu.

Sderot'un Belediye Başkanı Alon Davidi, çatışmalar nedeniyle şehrin tüm sakinlerinin organize bir şekilde tahliye edilmesi çağrısında bulunmuştu.

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Almanya Başbakanı Merz'den Saksonya-Anhalt seçimi sonrası ilk açıklama: Şok içindeyiz
Almanya Başbakanı Merz'den Saksonya-Anhalt seçimi sonrası ilk açıklama: Şok içindeyiz
KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı görevden alındı
KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı görevden alındı
ABD Başkanı Donald Trump: İran'ı tokatlayacağız
ABD Başkanı Donald Trump: İran'ı tokatlayacağız
Terör örgütü YPG kendini feshetti
Terör örgütü YPG kendini feshetti
Son Haberler
İçişleri Bakanlığı: 6 bin 134 kişinin vatandaşlık kararı iptal edildi
İçişleri Bakanlığı: 6 bin 134 kişinin vatandaşlık kararı iptal...
Dursun Özbek'ten Okan Buruk ile ilgili iddialara yanıt!
Dursun Özbek'ten Okan Buruk ile ilgili iddialara yanıt!
Fon soruşturmasını başlatan yazı ortaya çıktı
Fon soruşturmasını başlatan yazı ortaya çıktı
Galatasaray yönetiminden Okan Buruk'a eleştiri:
Galatasaray yönetiminden Okan Buruk'a eleştiri: "Sıkıldık artık"
Kaşif Kozinoğlu soruşturmasında sıcak gelişme: Kurtlar Vadisi’nin Kaşifoğlu’su ifadeye çağrıldı
Kaşif Kozinoğlu soruşturmasında sıcak gelişme: Kurtlar Vadisi’nin...
MSB: Pençe- Kilit bölgesinde bir asker şehit oldu!
MSB: Pençe- Kilit bölgesinde bir asker şehit oldu!

Ana Sayfa
Gündem
Spor
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Medya
Teknoloji
Kültür-Sanat
Sağlık
Yaşam
Eğitim
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
Nöbetci Eczaneler
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Medya
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Foto Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.