Anasayfa
  • Gündem
  • Spor
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Medya
  • Teknoloji
  • Kültür-Sanat
  • Sağlık Yaşam Eğitim
  • Ara
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. İçişleri Bakanlığından 1 Mayıs açıklaması
Gündem
Yayınlanma: 01 Mayıs 2020 - 16:23
Güncelleme: 01 Mayıs 2020 - 16:29

İçişleri Bakanlığından 1 Mayıs açıklaması

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Çataklı, 1 Mayıs’ta İstanbul’da yaşananlar ile ilgili sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulundu. Çataklı "İstanbul'da DİSK tarafından içinde siyasi kimlikli kişilerin de olduğu halde yasal olmayan bir yürüyüşe kalkışılmıştır" ifadelerini kullandı.

Gündem
01 Mayıs 2020 - 16:23
Güncelleme: 01 Mayıs 2020 - 16:29
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
İçişleri Bakanlığından 1 Mayıs açıklaması
İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Çataklı tarafından sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklamada "1 Mayıs öncesi Bakanlığımız tarafından Konfederasyon yetkilileri ile en üst düzeyde dahi defalarca görüşülmüş olmasına rağmen bugün İstanbul'da DİSK tarafından içinde siyasi kimlikli kişilerin de olduğu halde yasal olmayan bir yürüyüşe kalkışılmıştır. Tüm uyarı ve ikazlar yapılmıştır. Buna rağmen ısrar edilmiş, gerek ilgili konfederasyon gerekse mensupları için de provokasyona açık bir ortam oluşturulmuş, ekiplerimize mukavemet gösterilmiş ve saldırılmıştır." ifadelerine yer verildi.

Çataklı yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
"Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle 31 ilimizde uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasına rağmen, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nün ruhuna uygun olarak kutlanabilmesi amacıyla tüm illerimizde gerekli izinler verilmiştir.

Bütün Türkiye'de 1 mayıs etkinlikleri kapsamında 30 Nisan Perşembe günü 69 ilde 148 etkinlik, bugün ise 18 ilde 36 etkinlik düzenlenmiştir. Düzenlenen bu etkinlikler sorunsuz bir şekilde tamamlanmıştır.
Bugün İstanbul'da, Birleşik Kamu-İş, Enerji-Sen, Hak-İş, Hak-Sen, Nakliyat-İş, Sahim-Sen, Sime-Sen ve Türk-İş sendikalarının organizesinde 10.00 - 11.30 saatleri arasında 10 kişiyi geçmeyecek şekilde taksim Anıtı'na çelenk bırakma etkinlikleri normal olarak sona ermiştir.

Ancak; 1 Mayıs öncesi Bakanlığımız tarafından Konfederasyon yetkilileri ile en üst düzeyde dahi defalarca görüşülmüş olmasına rağmen bugün İstanbul'da DİSK tarafından içinde siyasi kimlikli kişilerin de olduğu halde yasal olmayan bir yürüyüşe kalkışılmıştır.

Tüm uyarı ve ikazlar yapılmıştır. Buna rağmen ısrar edilmiş, gerek ilgili konfederasyon gerekse mensupları için de provokasyona açık bir ortam oluşturulmuş, ekiplerimize mukavemet gösterilmiş ve saldırılmıştır.
Dünyanın pandemi ile mücadele ettiği, birlik ve beraberlik içinde uyumla hareket etmemiz gereken böylesi bir dönemde, tüm itinamıza rağmen ortaya çıkan manzaranın sorumluluğu maalesef bugünle münasip olmayan davranışları ortaya koyan konfederasyon yetkililerine aittir.

DİSK'e ait çelenk, 5 HDP milletvekili, 3 CHP milletvekili, 1 TİP milletvekili olmak üzere toplam 9 milletvekili tarafından 12,40 itibariyle Taksim Anıtı'na bırakılmıştır." 

 

#1MAYIS pic.twitter.com/guH849Toru

— İsmail ÇATAKLI (@ismailcatakli) May 1, 2020
# içişleri bakanlığı# sözcü# 1 mayıs# istanbul# taksim
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
CHP'li belediyelere operasyon: Muhittin Böcek, Zeydan Karalar ve Abdurrahman Tutdere gözaltına alındı
CHP'li belediyelere operasyon: Muhittin Böcek, Zeydan Karalar ve Abdurrahman Tutdere gözaltına alındı
Bakan Yumaklı: 7 büyük yangın kontrol altına alındı
Bakan Yumaklı: 7 büyük yangın kontrol altına alındı
İzmir'de benzin dökerek yangına sebebiyet veren kişi gözaltına alındı
İzmir'de benzin dökerek yangına sebebiyet veren kişi gözaltına alındı
Selahattin Demirtaş hakkındaki gerekçeli karar açıklandı!
Selahattin Demirtaş hakkındaki gerekçeli karar açıklandı!
Son Haberler
CHP'li belediyelere yönelik operasyonlara AK Partili eski vekilden tepki!
CHP'li belediyelere yönelik operasyonlara AK Partili eski vekilden tepki!
CHP'li belediyelere operasyon: Muhittin Böcek, Zeydan Karalar ve Abdurrahman Tutdere gözaltına alındı
CHP'li belediyelere operasyon: Muhittin Böcek, Zeydan Karalar ve Abdurrahman...
İzmir operasyonunda yeni gelişme: Eski başkan tutuklandı!
İzmir operasyonunda yeni gelişme: Eski başkan tutuklandı!
Manavgat Belediyesi'ne yolsuzluk operasyonu! Belediye başkanı ve bazı yöneticiler gözaltında
Manavgat Belediyesi'ne yolsuzluk operasyonu! Belediye başkanı ve bazı...
UEFA'dan Beşiktaş'a ceza şoku
UEFA'dan Beşiktaş'a ceza şoku
Meral Akşener: "Allah, Kılıçdaroğlu'ndan razı olsun"
Meral Akşener: "Allah, Kılıçdaroğlu'ndan razı olsun"

Ana Sayfa
Gündem
Spor
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Medya
Teknoloji
Kültür-Sanat
Sağlık
Yaşam
Eğitim
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
Nöbetci Eczaneler
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Medya
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Foto Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.