İstanbul'da son zamanlarda kendi kendine çöken binaların ardından İstanbul'da kaçak ve dayanıksız binaların durumu gündeme geldi.
Cumhuriyet’e konuşan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Konut İmar Plan Sanayi ve Ticaret AŞ (KİPTAŞ) Genel Müdürü Ali Kurt, İstanbul'daki binaların durumu hakkında yaptıkları taramalar sonucunda ulaştıkları verileri paylaştı.
"Hızlı tarama sistemine rağmen 35 bin bina tarayabildik"
İBB’nin CHP’ye geçtiği ilk dönemde riskli binaların tespiti ve çözümü için hızlı tarama sisteminin hayata geçirildiğini vurgulayan Kurt, "130 bin başvuruya karşın 35 bin binayı tarayabildik. Çünkü yurttaşlar evlerine almadılar, bilgi kirliliği nedeniyle korkuyorlar" dedi.
"4.8 milyon kişi risk altında"
İstanbul’da deprem olmasa bile olduğu yerde yıkılma riski bulunan 1556 bina bulunduğunun altını çizen Kurt, şunları söyledi:
"Olası bir Marmara depreminde 200 bin bina kullanılamaz hale gelecek. 1.2 milyon bağımsız birim ve 4.8 milyon insan ciddi risk altında. Binalar olduğu yerde yıkılmaya başladı. Belediyemiz bu binaların dönüşümü için bakanlığın verdiği kira desteğine ek destek verebilmek için karar çıkardı. KİPTAŞ, yapıları maliyetine yenilemek için ‘İstanbul Yenileniyor’u da yürütüyor. Ancak istenilen performansı alamıyoruz."
Gündem
Yayınlanma: 29 Haziran 2024 - 12:48
Güncelleme: 29 Haziran 2024 - 12:48
İBB: "Olası Marmara depreminde 4.8 milyon insan risk altında"
KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, İstanbul'daki binaların durumuyla ilgili yaptıkları çalışmaların sonuçlarını paylaştı. Olası Marmara depreminde, "1.2 milyon bağımsız birim ve 4.8 milyon insan ciddi risk altında" dedi.
Gündem
29 Haziran 2024 - 12:48
Güncelleme: 29 Haziran 2024 - 12:48